Är du en giftig kollega? | BurnbrightLove.com

Är du en giftig kollega?

Är du en giftig kollega?

Den giftiga medarbetare: den som vi alla försöker undvika den som härjar i laget och gör arbetsmiljön stressig och obekväm. Ingen tycker om att arbeta med den här personen. Men - och här är en inte så galen fråga - vad händer om den personen var faktiskt du?

Och detta leder till nästa fråga: Vad drag, exakt, göra en giftig medarbetare?

Vad Din Zodiac Sign säger om vilken typ av Medarbetare You Are

Enligt Roy Cohen, karriär coachand författare till The Wall Street Professional Survival Guide, giftiga kollegor är översittare som påverkar produktiviteten och kan även ha en inverkan på andra medarbetare hälsa, inklusive förlust av sömn.

load...

"De manipulera och ofta styra människor med vilka de arbetar," Cohen säger. "Vi fruktar dem eftersom de skapar stress för oss, de uttömma oss, och med hänsyn till vår motivation, kan de i slutändan hindra oss från att arbeta på vårt bästa." Han fortsätter att säga en giftig kollegas åtgärder är ofta oförutsägbara vad gäller timing, och kan riktas mot en kollega, medan charmiga resten av laget och förvaltning.

Mer specifikt, toxiska kollegor besitter typiskt och uppvisar följande egenskaper enligt Benedicta Banga, karriär strateg och grundare av Leadher Initiative.

 • De är självupptagen "De är alla om vad de får och inte är intresserade av andras intressen"
 • load...
 • De är konfronterande: "Allt förvandlas till ett argument för att de utmanar och motsätta vid varje tillfälle."
 • De är oförskämt: "De tar inte hänsyn till den inverkan de har på andra."
 • De styr: "De vill ha saker att göra sin väg och om de inte är, då de inte är rätt."
 • De skvaller: "De talar om andra i ett negativt ljus och finna nöje i andras död."
 • De oförsonliga: "De håller på agg och inte bygga relationer såväl som följd."

En kollega kanske eller kanske inte ens inser att han eller hon är giftigt för arbetsmiljön, heller.

"Enligt min erfarenhet som coach under de senaste 17 åren har jag observerat att giftigare den anställde, desto mindre självmedvetna de i allmänhet är" Libby Gill, grundare och VD för executive coaching och konsultföretag Libby Gill & Company, berättar.

Banga lägger beteendet kan vara en känslomässig reaktion utlöses av yttre faktorer. "Det kan vara att de är missnöjda själva och ta ut det på andra", säger hon. "Det kan vara att de är under press och saknar stödsystem och möjlighet att be om hjälp, och så de surra ut."

Enligt Cohen, även om en anställd får feedback på sitt beteende och var omedvetna om dess inverkan på andra anställda, kan det vara en mer djupt rotade problem. "De kan ha djupgående psykologiska problem, kulturella normer som definierar vad och hur man interagerar med människor", säger han. "Eller så kan de helt enkelt vara dåligt socialiserade."

Så hur gör en affär med en giftig kollega?

"Short av bränning eller arbetar omkring dem - både acceptabla lösningar i min mening - det mest effektiva man kan göra som handledare eller kollega är att ge dem lite välbehövlig återkoppling" Gill säger. "Försök med en direkt metod, såsom" Du kanske inte medveten om att du inte dela information i rätt tid."

load...

Cohen erbjuder några fler åtgärder man kan ta om medarbetare är en peer.

 • Stärka din relation med din chef: "När våra chefer som oss och tycker om att arbeta med oss, de är mer benägna att vilja skydda oss.”
 • Få bekväm tala upp för dig själv: "De flesta översittare kan dela ut, men de kan inte ta det."
 • Inte personligt: ​​"Under bylte, giftiga kollegor är extremt behövande inte spela in det eller kommer de att suga livet ur dig om det ges möjlighet.."
 • Ignorera dem: "Det finns inget mer frustrerande att giftiga kollegor än att veta att de har noll makt över dig - att i själva verket du hittar deras beteende oviktiga och tröttsamt."
 • Identifiera och söka andra som kan offer som du är med denna person "Det finns både säkerhet och effekt i siffror"
 • Ha en spelplan: "Om det finns absolut ingen anledning att tro att denna person kommer att förändras eller att bolaget kommer att känna igen och straffa dåligt beteende, bör du överväga en exitstrategi."

Om kollega är din chef, men föreslår Cohen begära ett möte med HR.

Är din Toxic Medarbetare Hurting din relation med dina barn?

Låt oss nu vända tabellerna: Vad händer om det är youwho är giftiga medarbetare? Till att börja med Cohen föreslår be om ursäkt till dina kollegor och be om deras stöd. "Precis som alla andra självdestruktiva beteende, är det första steget att erkänna och acceptera och det andra är att gottgöra. Be dina kollegor för att påminna dig när detta beteende dyker och lovar att du inte kommer att diskutera frågan."

Banga lägger man bör också vara mer hänsynsfull. "Tänk på hur ord och handlingar kan påverka andra, utfall och förstöra arbetsrelationer", säger hon.

Banga och Cohen erbjuder några fler åtgärder du kan ta.

 • Vara mer hänsynsfull.
 • Lyssna mer och se saker ur perspektiv som är annorlunda än din.
 • Be om feedback från kollegor så att du kan förbättra "Men se till att du söker ut kollegor vars motiv är ärligt om en kollega är egennyttiga, kan du kritiseras orättvist och urskillningslöst", Cohen tillägger.
 • Förstå olika personlighetstyper så att du vet hur man anpassar beteende.
 • Se en terapeut om det är beteende som du inte kan kontrollera.

Oavsett vilken sida du kan vara på - att göra med en giftig medarbetare eller beingthe giftiga medarbetare - tänk på varje arbetsplats kommer alltid att ha olika personligheter. Det handlar om hur du hanterar och svara på det hela.

"Du är bättre att sätta tydliga gränser, inte tar deras giftighet personligen och fokusera på att etablera djupa relationer med mer rationell och resultatinriktad kollegor" Gill säger. "Lycka till!"

Relaterade nyheter


Post Levande

Julafton midnatt massguiden för icke-så vanliga kyrkliga goers

Post Levande

7 stora missuppfattningar om att arbeta hemifrån

Post Levande

96 år efter att kvinnor fick rösta får jag äntligen välja en kvinnlig president

Post Levande

9 personer du ska lägga till i jullistan i år

Post Levande

När det gäller motstånd, kritisera beteende, inte människor

Post Levande

Platsen ger kvinnor en plattform för att sälja sina visioner

Post Levande

Hur känner jag mig som en biracial kvinna efter valet

Post Levande

6 semestrar som inte kräver en ful tröja

Post Levande

Den ultimata guiden till att hitta weekendupplevelser har bråttom

Post Levande

Varför är det OK att inte betrakta dig själv som en tjej chef

Post Levande

En enkel steg-för-steg gör det själv guide till spray-painting mason burkar

Post Levande

Vilken presidenttropps högsta domstolsval betyder för kvinnor