Är din arbetsplats giftig eller hatar du bara ditt jobb? | BurnbrightLove.com

Är din arbetsplats giftig eller hatar du bara ditt jobb?

Är din arbetsplats giftig eller hatar du bara ditt jobb?

Inte alla får upp på morgonen och går till sitt drömjobb, och vi har alla dagar när vi vill köra skrikande från byggnaden. Men det finns en enorm skillnad mellan en arbetsplats som är typ av irriterande och en som är så extremt giftigt att du måste lämna det för bra - som igår.

Ordet "giftiga" har kastats runt så mycket på sistone att det till stor del har tär det på dess betydelse. Om vi ​​får ner till praktiska detaljer betydelsen av ordet, hänvisat till människor eller platser (men egentligen, människor) som gift dig - kanske inte fysiskt, eftersom hej, rättegång av seklet, men definitivt mentalt. En giftig miljö gör att du känner mindre än människa. Det berövar dig om din värdighet och förr eller senare kan påverka din fysiska hälsa och leder till sömnlösa nätter och höga nivåer av stress som kan orsaka högt blodtryck, huvudvärk, magbesvär och mycket mer.

load...

Om allt detta låter misstänkt väldigt lik hur du känner dig innan du anger den plats som betalar dina räkningar men du är inte helt säker på att du ska börja sätta känselspröt ute på Linkedin ännu, här finns åtta tecken experter säger mer eller mindre bevisa att du är klock i värdefulla timmar i en giftig arbetsmiljö.

1. Uppgift relaterade konflikter har ersatts av människor relaterade konflikter

Det är en sak att känna sig så passionerat om sitt arbete att konflikter har uppstått eftersom alla personer som deltar i ett projekt är angelägna om att göra det bra. Det är en helt annan när Sally avskyr Jane eftersom Jane hemlighet rapporterar tillbaka till chefen om allt Sally gör fel i hopp om att ta över hennes jobb en dag.

load...

"Task relaterade konflikter på arbetsplatsen är faktiskt produktiv", säger Courtney Clark, talare och författare till den framgångsrika kamp. "När kollegor enas om en slutmålet, men är oense om hur man kommer dit, kan denna uppgift relaterade konflikter producera friska konversation [och] problemlösning och kan ofta leda till bättre affärsresultat."

Men när uppgiften relaterade konflikter pågår för länge och är antingen olöst eller lågorna blåst av företagsledningen som gillar konkurrenskraft, Clark säger till och med en sund konflikt kan förvandlas till en människorelaterade konflikter. "I folk relaterade konflikter är gemensamma mål överges och det blir om 'vinnande'," Clark säger. "Giftiga arbetsplatser är fyllda med människor relaterade konflikter, men det kan alla börja med enkla nedläggning av gemensamma mål, vilket är varför inte alla giftiga arbetsplatser leds av fruktansvärt kränkande chefer och en arbetsplats kan vara i riskzonen."

Arbets Frenemies kan faktiskt göra dig bättre på ditt jobb

2. Din chef doles aldrig ut komplimanger

Varje arbetsgivare har sin egen ledarstil och inte alla chefer är gulliga nallar. Men en av de viktigaste reglerna i en chef handbok är: En morot går en lång väg att få dina medarbetare att köpa in tanken att arbeta för dig är givande (och ger mer hälsosamma morötter). "Anställda inom giftiga arbetsplatser är ofta vana vid att känna sig som misslyckanden, eftersom ledarna i dessa arbetsplatser ofta misslyckas med att erbjuda beröm eller belöning för ett väl utfört arbete", säger Ben Brearley, grundaren av Tankeväckande Leaderand tidigare managementkonsult och MBA som är passionerade om ledarskap och kommunikation. "När du känner dig sjuk på söndag kväll innan du går till jobbet på måndag, eller du konsekvent oroa jobbet när du inte är där, du kan vara i en giftig arbetsplats." Om det inte finns några bonusar, utbildning eller andra förmåner att sträva efter, säger Brearley det resulterar i människor bara göra ett minimum för att undvika att skulden för misslyckandet.

load...

3. Det finns en hel del backstabbing / prata bakom varandras ryggar

Om din chef ringer dig in till ett möte och tillbringar de första 10 minuterna talar smack om din medarbetare, kan du satsa gården detsamma som händer med dig bakom din rygg - och hela praxis att göra detta är helt giftig. En miljö där endast de mest högljudda, mest högljudda medarbetare respekteras och mer introverta dem (oavsett hur kapabel de kan vara) förbises är också en där du bör vara försiktig, säger Brearley. En hälsosam arbetsmiljö är en där arbetstagarna inte behöver oroa sig för högsta ledningen mörda sina karaktärer bakom ryggen och allas kompetens respekteras, oavsett om de vill gå ut för Happy Hour varje kväll.

4. Din röst inte beaktas i beslutsfattandet

En vuxen arbetsplats ska inte vara som dagis - din åsikt bör övervägas åtminstone några viktiga beslut. Om det inte är, och om det höga laget eller din chef anger riktningen och gör alla strategiska samtal utan att be medarbetare för deras insatser, kan detta talar volymer om din arbetsgivare diktatoriska ledarstil. "Utan delat ägande, anställda förlorar ofta mening i sitt arbete och engagemang minskar", säger Aimee Bernstein, ordförande för Open Mind Adventures. "Denna mentalitet tar andan och glädje utan arbete."

5. Meningsskiljaktighet är ses ogynnsamt

Några av de mest lysande besluten i historien har gjorts på grund av en person eller en grupp av människor tog ställning mot något de inte känner sig fungerade. I en giftig arbetsmiljö, men de som inte håller med gruppledare ibland betala för att tala deras sinnen och angrep för att inte vara lagspelare. "Således möter dig med tystnad eller armarna i kors när du gör ett förslag som inte är den vanliga tänkande inom ditt team," Bernstein säger. "Eller, när man tänker ur lådan, folk pratar bakom ryggen, kan du inte få befordrad eller om du inte ingår i informationsutbytet."

6. När din chef är på dåligt humör, alla vet det

Någonsin har en chef som inte kan nysa utan alla hoppa tre fot i luften? När ditt lag ledare fjädrar är så lätt ruggig över varje bakslag anställda ibland svara genom att omedvetet passerar på giftet. "Smittor teori säger att både negativa och positiva känslor spred sig som ett virus," Bernstein säger. "När chefen är på dåligt humör och snaps på någon, kan den personen enkelt sprida dåligt humör till nästa person som han eller hon talar med. Det är en dominoeffekt som kan påverka en stor grupp människor."

7. Din chef micromanages dig

Överlägsen chefer kan känna sig osäkra om sina jobb eller kan ha kontroll problem som få dem att ta på sig att hantera varje detalj i ditt arbete. Detta i sin tur sänder budskapet att du inte är tillräckligt bra på jobbet för att hantera frågor oberoende - oavsett om det är faktiskt sant. Om allt annat checkar ut på ditt jobb, men din chefens mikro infuriates dig, det finns sätt att hantera en chef som micromanages, inklusive förutse hans eller hennes behov (som i slutändan kan visa sig omöjligt) och proaktivt ge uppdateringar arbete innan de har en chans att begära dem.

8. Din livskvalitet är aldrig en faktor

Det kan finnas tillfällen när du är skyldig att plocka upp en telefon på 10:00 och engagera sig i en ovanlig arbete kris. Sådant är livet, särskilt i dessa dagar när datorer och telefoner hålla arbetare anslutna hela tiden. Men det kommer en punkt när man måste fråga dig själv om din chef är att dra nytta av dig och behandla du gillar lite mer än en skyddsling.

"Företag kan skapa flera förändringsinitiativ, förväntar 24/7 tillgänglighet och last människor med en orimlig mängd arbete och tryck," Bernstein säger. "Detta blir testet för avancemang. De bryr sig inte om de bränner ut dem eftersom de ska bara anställa andra." Vid slutet av dagen, du är i kontroll över om det händer dig, och det finns gott om andra arbetsmiljöer där ute som kommer att respektera ditt behov av att ha ett liv, familj andjob.

5 kvinnor på Thrills och utmaningarna med att arbeta i Tech

Relaterade nyheter


Post Levande

10 förhållande podcasts alla ska lyssna på

Post Levande

Du behöver inte en enorm budget för att planera ett fantastiskt bröllop

Post Levande

Det är dr. seuss födelsedag! Vi har 23 citat att recitera hela dagen

Post Levande

7 enkla sätt att förenkla din superhöga morgonrutin

Post Levande

Smekmånad reseguide till maui, hawaii

Post Levande

Tacksägartraditioner som gör din familj mindre konstig

Post Levande

8 tips för att hjälpa personer med ADHD göra det genom arbetsdagen

Post Levande

En full-on kvinno strejk kommer, och folk är freaking ut

Post Levande

3 sätt att hjälpa offer för Las Vegas skytte

Post Levande

Alla Black Friday och Cyber Monday erbjudanden du behöver veta om

Post Levande

5 effektiva sätt att bota din arbetsangst

Post Levande

Flo från progressiv är den enklaste gör det själv halloween kostym någonsin