Anti-brudens guide till att planera ett icke-traditionellt bröllop | BurnbrightLove.com

Anti-brudens guide till att planera ett icke-traditionellt bröllop

Anti-brudens guide till att planera ett icke-traditionellt bröllop

Om du är den typ av gal som hatar sago bröllop med en passion, vad en tid att vara alive.You're i gott sällskap. Massor av människor håller med dig. Miljontals par är trött på den stora bröllopsindustrin och vägrar att delta.

Under 2014 drabbades några ganska stora nyheter Interwebz, artighet av Public Radio International. PRI bekräftade vad vi länge har misstänkt: Numera finns det fler ensamstående peoplethan gifta folk, och det är inget fel med det. Rebecca Traister beskriver denna uppror enda kvinna i hennes bok träffande titeln Alla Single Ladies: ogifta kvinnor och ökningen av en oberoende riks där hon diskuterar ekonomiska, sociala, kulturella och politiska effekterna av kvinnor i vårt samhälle gifta senare, eller inte alls.

load...

Hur mycket din bröllopsfotograf bör kosta

Detta betyder inte äktenskap är död. Men det betyder att bilden perfekt bröllop är inte alls vad det brukade vara. Människor gifter sig i något skede, i alla åldrar och på något sätt de vill. Om du också har klåda att planera YOLO bröllop av århundradet, då har vi bara insider tips för dig:

1. Nedgradera din tårta

Eftersom att ha en massiv, tre nivåer bröllopstårta är så två tusen och-sen. Jessica Janik, brud konsult och grundare av brud concierge The Invisible brudtärna, säger att den gigantiska bröllopstårta bör vara det första att gå. ”Hälften av mina brudar inte ens har fått runt för att skära tårtan under ceremonin eftersom de hade för mycket roligt på dansgolvet. Ju mindre kakan, desto mer prisvärd. Har en mindre kaka och försök att dekorera den med sidenband eller riktiga blommor i stället för att ha fondant mönster / mönster på moset.”

load...

2. Ditch traditionellt bröllop klackar

Oavsett om det är ett par Converse All-Stars eller de bedårande (och dyr) Espadrillos du har haft ögonen på, spendera dina pengar på bröllop skor som matchar din personliga stil, i stället för din klänning. ”Tänk långsiktigt när du handlar, så väljer komfort över höjden så att du kommer att vilja ha dem om och om igen!” Janik säger.

3. Skär ner på tärnor

Vi har alla sett filmen, och vi vet hur snabbt saker kan gå söderut. Men egentligen, är till stor del onödigt ett stort bröllop parti - att inte tala om dyrt - om du har bara några vänner som du vill inkludera på din stora dag. Valet av färre tärnor, eller ingen alls, kan ha sina fördelar, förklarar Janik, ”Ju mindre flickor du har, desto mindre stress du har, och ju mindre du kommer att spendera på blombuketter, brudtärna gåvor, smink / hår, etc. ”

Hur man planerar ett vackert bröllop på en liten budget

”Var inte rädd för att blanda ihop bröllopsfesten!” Stephanie Moran, ägare och evenemang specialist på Six-Tjugo Events föreslår. ”Ingen har någonsin sagt att din bästa vän måste vara av samma kön som du, så om du är en brud och vill att din bästis, som råkar vara män, att vara i ditt bröllop, gör det! Kvinnor som står på brudgum sida kunde bära samma färg som resten av groomsmen (eller samma färg som deras tien) i klänning form eller gå helt könsneutrala och bära en tux eller pantsuit. Män står på brudens sida kan matcha groomsmen eller bära en kostym eller smoking som kompletterar brudtärna klänningar.”

4. Gå digital

När du är mitt uppe i planeringen av din stora icke-traditionella bröllop bash, är det skönt att veta att traditionella bröllop etikett kan gå ut genom fönstret. Detta innebär att du kan klippa ut tryckt räddning-datum och inbjuder om du vill, säger Janik. Skicka e-post i stället kan hjälpa dig att bättre hålla koll på RSVPs och spara hundratals på de totala utskriftskostnader.

load...

”Om du inte är säker på mamma skulle gå för det, kan du alltid köpa traditionella pappers inbjudningar och e-posta din spara datum. Vi älskar Kate Spade digitala bröllop lineon Papperslös Post,”Moran tillägger.

5. Få listig

Men allvarligt. Detta är en tid i livet när Pinterest missbruk faktiskt kommer att löna sig. Om du har tid och kreativitet, kan du Upcycle och återanvända nästan alla objekt på ditt bröllop att göra-lista. Vi föreslår att man börjar med den enkla saker - som den här DIY papper ökade brud bouquetor DIY bröllop hairpiece- och arbeta dig upp till de hårdare Pinterest projekt därifrån.

6 underbara sätt att använda DIY papper blommor för ditt bröllop

6. Kasta en brunch

Så konstigt som det låter, planerar en morgon bröllop är en stor vinst på mer än ett sätt, nämligen i kontanter och sprit avdelningar. Moran säger, ”Vem säger 11:00 kan inte vara happy hour ?! Kasta en brunch bröllop för den ultimata anti-konformistiska bröllop. De extraförmåner av brunch bröllop inkluderar: våffla och mimosa barer, en mer tillbakalutat vibe och de är en stor budget sparare. Brunches kan variera i kostnad från $ 20 till $ 70 per person, medan det för en formell middag kommer du att sprita ut $ 130 till $ 250 per person. Och till råga på, de flesta platser erbjuder rabatter för morgon bröllop. Bara vara beredd för en 5:00 - eller tidigare! - hår och makeup call ”.

7. Blanda upp arenan

Alla förväntar sig en kyrklig vigsel, men käkar kanske slog i golvet (förhoppningsvis på bästa möjliga sätt) när gästerna inser ditt bröllop kommer att hållas under en vacker bro - eller vid en ateljé, eller på ett lokalt vin bar eller framför en graffiti väggmålning. ”I stället för en traditionell kyrka eller välkända bröllop, har ditt bröllop någonstans oväntade” Michele Velazquez, ägare av pop-up bröllop företag pop Knot, säger.

8. Gör det till en överraskning

Den här går ut till alla de modiga brudar (eller de April Fools' Day Pranksters). Velazquez föreslår att hela evenemanget en överraskning, om dina föräldrars hjärtan kan hantera det. ”Berätta alla att du är värd en familj middag eller göra upp en annan ursäkt för att få alla att vara på din plats på den angivna datum och klockslag. Be dem alla klänning för tillfället. När de anländer, meddela att detta är din pop-up bröllop! Detta är ett bra sätt att bryta traditioner och notbreak banken ”Du kan hitta vår favorit -. Och helt chockerande - popup-bröllop inspirationskällor här.

9. Förnya sendoff

”Om din plats förbjuder sparklers, passera ut glöd pinnar i slutet av kvällen så att dina gäster kan fortfarande lysa upp din sendoff” Moran säger. Med en ”aww-dorable” slutar så här, är din out-of-the-box bröllop en som vänner och familj aldrig kommer att glömma.

Riktiga kvinnor maträtt på deras största bröllopsplanering oops

När du är osäker, chill out

Även kändisar har problem att hålla alla nöjda när man planerar en ultra unikt bröllop soirée. Som Kelly Kruger (straff Mindsand Castle) berättar SheKnows av hennes senaste 21 mars weddingto Darin Brooks (Glamour), ”Coming från två olika bakgrunder, det var verkligen viktigt för oss att skapa ett bröllop som representerade både oss som individer , samt ett par. Vi satte sig ner och pratade om vad som var verkligen viktigt att var och en av oss. Darin, som kommer från Hawaii och uppvuxen katolik, och jag, som kommer från Montreal och efter att ha höjts judisk, verkligen ville vi se till att ha lite av båda i vår ceremoni och mottagning. Vi bestämde oss för att ha en reform Rabbi förrätta det, men vi skrev vår egen löften och anpassat ceremonin.”

Det är något som känns så bra om vända fågeln till den traditionella idén om ett bröllop, samtidigt firar en speciell dag med den man älskar. Om annorlundat bröllop är ruffling fjädrar med vänner och familj som väntade ett bröllop mars och en bit av tre nivåer tårta, hålla fast vid dina vapen under installationen respekt gränser. Med ditt bröllop ditt sätt kanske inte något alla i familjen är överens om, men du kan satsa de kommer runt när de ser den oväntade slutprodukten på din stora dag.

Innan du går, ta en titt slideshowbelow.

Uppdaterad 2016/04/21

Relaterade nyheter


Post Levande

En reseproffs tips för att hålla dig fuktad på långa flygningar

Post Levande

15 sista minuten gåvor killar kommer egentligen vilja

Post Levande

5 platser för att hitta ett hotellrum alternativ

Post Levande

6 semestrar som inte kräver en ful tröja

Post Levande

Jag kan vara en amerikansk medborgare, men jag kommer aldrig att kunna skaka mig invandraretiketten

Post Levande

16 Ikea hacks som förtjänar en plats i ditt hem

Post Levande

Denna kvinna sparkades ut från en flygplats lounge för att bära uggs

Post Levande

16 sätt jag gjorde min mans begravning till ett firande av hans liv

Post Levande

De mest underrated tech releases of 2018

Post Levande

Tom colicchio är inte ett fan av fancy food hemma

Post Levande

Jag är bibliotekarie och här är vad vi behöver för att klargöra falska nyheter

Post Levande

5 kvinnor på spänningen och utmaningar att arbeta i tech