7 snabba LinkedIn-tweaks som gör stor skillnad | BurnbrightLove.com

7 snabba LinkedIn-tweaks som gör stor skillnad

7 snabba LinkedIn-tweaks som gör stor skillnad

När du är redo att hitta ett nytt jobb, är det meningen att du skulle använda Linkedin som en del av din sökning. Men det finns en stor skillnad mellan att bara vara på Linkedin och har en fantastisk profil som gör det enkelt för rekryterare att hitta dig - och som verkligen kan påverka ditt jobbsökande.

”Det finns mer än 450.000 rekryterare söker efter dig på Linkedin”, säger Abby Kohut, en karriär konsult på Absolut Abby. ”Det är verkligen nr 1 verktyg för rekryterare dessa dagar.”

Det är också troligt att din Linkedin-profil kommer att vara en av de bästa resultaten när någon söker ditt namn, säger Miriam Salpeter, en social media strateg och grundare av Keppie karriärer. ”Eftersom de allra flesta människor kommer Google ditt namn innan de anställa dig för ett jobb eller en spelning, det är i ditt bästa intresse att se vad de hittar berättar rätt historia”, säger hon.

load...

Visst, du redan vet att du ska ha en trevlig, proffsiga huvud skott och att du måste fylla i dina tidigare erfarenheter, men det finns vissa tweaks till din profil som kan ta det till nästa nivå. Vi fick karriärcoacher och Linkedin experter att spilla.

Använd nyckelord

Titlar är bra, men de tenderar att variera från företag till företag, och det är därför det är så viktigt att använda sökord i din profil. ”Du måste räkna arbetsbeskrivningar precis som du gör på ditt cv,” Kohut säger. Rekryterare söker med dessa ord - inte av titlar - så ha rätt fraser i dina profilfrågor. För att hitta de bästa för dig, helt enkelt skriva några ord som du tror beskriva ditt arbete i Linkedin sökfältet. De mest populära sökord kommer upp först.

load...

Skapa en profil sammandrag

Det är ett extra steg du förmodligen inte vill ta när du ont om tid, men din profil sammanfattande frågor. ”Lägga till en sammanfattning av 40 ord eller mer gör din profil mer benägna att dyka upp i en framtida arbetsgivare sökande”, säger Linkedin karriär expert Blair Decembrele. Hon rekommenderar inklusive kompetens och sökord som du har och vill vara kända för här också. Och om du är illa, titta på platsannonser som du är intresserad av och lägga till några av dessa ord till din profil sammanfattning.

Slå på alternativet Open kandidater

Rekryterare kan bara snubbla på din profil, men slå på Open kandidater har i karriären Intressen instrumentpanelen låter dem veta att du är öppen för nya möjligheter. Detta gör att du dubbelt så stor risk att dyka upp i sökresultaten, säger Decembrele.

Uppdatera din karriär intressen

Denna funktion, som är kopplad med alternativet Öppna kandidater, kan du ge rekryterare mer information om vad du letar efter. Till exempel kan du lista företagets storlek du föredrar, där du befinner dig och vilken typ av arbete du vill (heltid, deltid, frilans, etc.). ”Det gör det lättare för dem att klassificera dig som en bra kandidat för rollen du bedriver” Decembrele säger.

Få påskrifter

Fråga vänner och kollegor att skapa påskrifter för dig - de är i grund och botten som mini referenser som rekryterare kan ögongloben. ”De bästa påskrifter kommer från människor som är också väl ansedda och godkänts för de färdigheter de säger att du har”, Salpeter säger. Inte bara kan det få dig att se bra ut, men det bidrar också till att öka oddsen du dyker upp i en rekryterare sökning. ”Detta är en annan bit av algoritmen Edin använder för att avgöra om din profil är ett bra resultat i en sökning” Salpeter säger.

load...

Visa upp din portfölj

Med prover av ditt arbete kan bidra till att flytta en rekryterare från nyfikna till mycket intresserad, säger Kohut. Uppenbarligen detta inte fungerar för varje karriär, men om du är i ett område som är visuell eller där du har en online-närvaro, är det en bra idé att visa upp den.

Gör dina kontaktuppgifter synlig

Om du inte är en anslutning första nivån med en rekryterare, kan de inte bara meddelandet du utan att begära dig som en anslutning. Det är därför Kohut rekommenderar att ha din e-postadress på din profil. Annars kan det ta dem längre tid att komma i kontakt med dig, och en annan kandidat kunde komma fram i tiden.

Relaterade nyheter


Post Levande

Spring home makeover och pengarbesparande tips från HGTV-stylisten Emily henderson

Post Levande

Arbetar du för en psykopat? 6 varningsskyltar

Post Levande

Varför är det OK att inte betrakta dig själv som en tjej chef

Post Levande

Denna kvinna sparkades ut från en flygplats lounge för att bära uggs

Post Levande

Varför är det helt okej att du brister i tårar på jobbet

Post Levande

En guide för amerikaner som vill flytta till Kanada om Trump vinner

Post Levande

7 löneförhandlande hemligheter varje kvinna behöver veta

Post Levande

7 halloween spellistor för varje typ av fest

Post Levande

Argumentet mot att inte dricka någon sprit alls på nyårsafton

Post Levande

9 gåvor vi är trötta på att få varje år

Post Levande

6 skäl till att du kommer att älska karibiens sint eustatius

Post Levande

De mest underrated tech releases of 2018