7 löneförhandlande hemligheter varje kvinna behöver veta | BurnbrightLove.com

7 löneförhandlande hemligheter varje kvinna behöver veta

7 löneförhandlande hemligheter varje kvinna behöver veta

Så spikade ni intervjun och fick jobberbjudande - men det är inte ens i närheten av löneintervall som du förväntat. Eller du är jobb jakt och du snubblar på frågan de besvärliga "Vad gör du nu?" frågor. Du är definitivt inte ensam. Det är en universell sanning att prata pengar kan vara enormt obehagligt - specifikt gå fram och tillbaka på löneförhandling, något som krävs för dig att göra de pengar du förtjänar.

Det är så inte värt det att vara artig och accepterar en lowball erbjudande sedan ångra när du inte betala av ditt studielån, spara så mycket som du hade hoppats eller bara känner överarbetad och underbetalda - en kliché som skulle kunna undvikas om du vet ditt värde och lära sig att verka för dig på fronten innan du accepterar jobbet.

Eftersom detta är ett jobbigt ämne rådfrågade vi tre kvinnor som vet vad de pratar om och fick sina bästa tips för att förhandla för att få den lön du vill ha och förtjänar.

load...

Ge en rad

Om någon ber dig i en intervju eller är det en ruta på ett program, det är OK att inte ge ett visst antal för din nuvarande lön eller önskade och istället ge en allmän räckvidd. ”Om du kan komma in 'som ska diskuteras,' som inte måla dig i en låda”, säger Lisa Skeete Tatum, grundare och VD för Landit, en teknikplattform som syftar till att öka framgång och engagemang av kvinnor i arbetskraften.

”Om du måste ange ett nummer, förhoppningsvis du har gjort din forskning och förstå ditt värde och lönen sortiment för den positionen”, säger hon. ”Jag skulle ankra i den övre delen, som kommer att lämna dig utrymme för förhandling.” Om du för närvarande gör $ 45.000 och vill göra $ 55.000, kan man säga att din nuvarande lön är $ 50,000 sortiment, och att du letar att göra i mitten av 50-talet på minimum. Det är ärligt och korrekt och kommer att få dig närmare till vad du vill göra.

load...

5 frågor för att hjälpa dig att räkna ut om du är i rätt karriär

Gör din forskning

Det är bättre att över fråga i början och komma ner senare om det behövs än att be om mindre än du vet att du är värd (eller ens skulle acceptera!) Och måste förklara det senare. Även om du inte vill be om en löjligt stor mängd, vilket kan innebära en risk för inte ens övervägs för rollen, be om ett antal inom rimliga gränser som också skulle vara en stor bula upp från vad du redan gör.

”Min tumregel är att endast ansöka om positioner som kommer att betala dig minst $ 20K mer än du för närvarande gör, om inte möjligheten och erfarenhet kompensera för att göra mycket mindre än så”, säger ledarskapskonsult och rådgivare Dana W. White, författare till den nya boken Leader Designad: Bli ledare du gjordes för att vara. ”Goda människor är i hög efterfrågan! Om de vill ha dig, kommer de att betala. Och några fler tusen dollar, och med $ 10 till 20K, betyder ingenting för dem jämfört med vad den extra $ 10 till 20K betyder för dig.”

Fråga med tillförsikt

Det är viktigt att tro att du är värd vartenda öre du frågar ett företag att betala dig. ”Har du ett överflöd tänkesätt”, säger White. ”Gå inte in i förhandlingar att tänka på vad du kan få eller vad de ska ge dig. Gå in i förhandlingar och be om vad du vill. Jag lovar er att ingen arbetsgivare någonsin kommer att betala dig en cent mer än vad du är värd, så berätta för dem vad du är värd.”Och tro det.

Vad kan man göra när du känner dig Stuck at Work

Ljug inte

Vissa människor kan råda dig att bluffa och berätta för din nya arbetsgivare att du gör mer än du egentligen är för att motivera dem att erbjuda dig mer. Visst kan det fungera för vissa människor, men det är inte en risk värd att ta - speciellt om du verkligen vill ha jobbet. ”Aldrig någonsin ljuga! Ditt rykte är din mest värdefulla tillgång att få något jobb eller befordran ”, säger White. ”Folk i [] industrin har ofta mycket nära band till varandra, och det kan finnas en hel del av omsättningen mellan företag - man vet aldrig vem vet vem och vem hittar saker. Det är bättre att be om vad du vill med bevis poäng och stängas än fångas i en liten vit lögn för några tior och förstöra ditt rykte för evigt.”

load...

Fråga för mer

Om du inte erbjuds vad du hoppades för första gången, kom ihåg att detta är bara en utgångspunkt för förhandlingar - och företag används i processen, även om du inte är. Vara nådig och optimistisk, och gå tillbaka till bordet. ”Jag skulle rekommendera att säga något i stil med 'Tack för erbjudandet och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med dig och ditt team. Jag hoppades med mina år av erfarenhet, kompetens inom X och förmåga att möta dina strategiska mål, skulle jag ta emot en ersättning för Y ”, säger McMackin. Det kan inte skada att fråga. De har redan erbjudit dig jobbet, så det värsta som händer är att du får avslag.

Överväga andra former av ersättning

Om du inte får det svar du hade hoppats på, kom ihåg att det finns andra saker du kan förhandla om - mer betald ledighet, dagar arbetar hemifrån eller en tidig översyn för att diskutera en höjning baserad på prestation. ”Det är oundvikligt att du inte alltid kommer att få lön erbjudande du vill”, säger Skeete Tatum. ”Den bästa strategin är att alltid förstå 'varför' för nekade begäran och utifrån den informationen, kan du be att se över din lön vid nästa cykel eller efter milstolpar eller prestanda har visats.”

Relaterade nyheter


Post Levande

7 saker du borde ta bort från din resumé

Post Levande

Hur man ger för att ge tisdag

Post Levande

Hur man böjer sig ur möten som är en total tidssugning

Post Levande

5 effektiva sätt att komma över förlora ditt jobb

Post Levande

Melania Trump skyller Hillary Clinton och media för Donald trumpens pojkeprat spränger upp

Post Levande

7 halloween spellistor för varje typ av fest

Post Levande

9 personer du ska lägga till i jullistan i år

Post Levande

5 platser för att hitta ett hotellrum alternativ

Post Levande

Vad ditt stjärntecken säger om vilken typ av medarbetare du är

Post Levande

En idiotsäker formel för hur man gör fred med ilska

Post Levande

Jag gick med på att vara en medarbetares brudtärna men jag har inte råd med det

Post Levande

11 hackar för att få en flyguppgradering