5 givande sätt att avsluta 9 till 5 och vara din egen chef | BurnbrightLove.com

5 givande sätt att avsluta 9 till 5 och vara din egen chef

5 givande sätt att avsluta 9 till 5 och vara din egen chef

Det finns många roliga grejer att vara en heltid frilansare eller starta eget litet företag. Du kan tjäna en imponerande inkomst, bestämma dina egna arbetstider och arbete från vilken plats som helst, inklusive hemma, i din pyjamas. Det är inte förvånande då, att en nyligen genomförd personal trender studie uppskattade att fram till år 2020, 60 miljoner peoplein USA kommer att vara egenföretagare.

Om du funderar på att lämna 9 till 5 grind att slå ut på egen hand, här är 5 växande fält som betalar bra, är relativt lätt att bryta sig in, och kan läras på nätet eller via on-the-arbetslivserfarenhet.

1. Photo

Har du alltid haft ett öga för att ta fantastiska bilder? Goda nyheter! Om du har en bit av konstnärlig talang och en vilja att lära sammansättning, färglära och digital redigering, skulle du förmodligen göra en stor fotograf.

load...

Den typ av frilans spelningar du kan få som fotograf är extremt varierande, du kan göra ett namn för dig själv skytte bröllop och andra evenemang, sälja aktier fotografering till webbplatser som Shutterstock och Flickr, eller fånga hög konst foton och sälja utskrifter. Du kan säkert göra lite av varje, om du vill sort eller behöver göra snabba pengar.

För att bli en frilansfotograf, du uppenbarligen behöver investera i en digital kamera kvalitet. Du behöver också utrustning som ett stativ, linser, belysning och specialvaror som några fotografering backdropsfor inomhus porträtt. Inte känna att du måste köpa allt på en gång-i själva verket är det bättre att köpa det nödvändigaste och sedan köpa ytterligare objekt som du behöver dem.

load...

5 tips för att undvika turist bedrägerier på din Thailand semester

2. Event Planning

Älskar du att se till att maten tillagas, dekorationer är i ordning, och alla är nöjda under familj, gemenskap? Är du bra på att stanna organiserade och kommunicera vad som behöver göras för att andra? Då skulle du förmodligen göra en stor händelse planerare.

De flesta händelse plannersstart ut genom att hjälpa vänner och familjemedlemmar med händelser, eller genom volontärarbete med en lokal ideell. Bekanta dig med grundläggande färdigheter som bokar lokaler, schemaläggning leveranser, beställa mat och ge service. Också utbilda dig själv om att tillåta så många händelser kommer att kräva en vätska licens och andra speciella tillstånd som ska köpas eller reserveras långt i förväg.

Om du inte är bekväm lärande på arbetsplatsen, kan du också bli certifiedthrough en utbildning från ett ackrediterat organisation, som konventionen Industry Council (CIC), eller lärling under en etablerad händelse planerare i ditt område.

5 hållbara material för att hjälpa dig att gå grönt hemma

3. Design

Är din kärlek av konst rivaliserade endast av din kärlek av teknik? Tycker du att de idéer och inmatning av andra och skapa uttrycksfullt, övertygande grafik? Då skulle du förmodligen göra en stor grafisk formgivare.

Att vara en grafisk formgivare, behöver du inte en högskoleexamen, du kan lära dig allt du behöver veta på nätet och genom att experimentera. Allt du behöver är en anständig dator, lite ledig tid och lust att lära. De flesta designers använder Adobes Creative Suite, som du kan få en gratis testversion av här.

load...

När du har de program du behöver, kan du lära dig i stort sett allt du behöver veta genom att titta på tutorials på Lynda.com, en mycket prisvärd online-lärande databas eller via gratis YouTube-videor. Du kommer också vill utbilda dig själv om färglära och design sammansättning, men mycket av detta kommer du att absorbera medan du arbetar.

Jag betalade av $ 15.000 av student skuld på mindre än två år (utan att känna dåligt)

4. Skriva

Är du en hejare på stavning och grammatik? Tycker du crafting effektiva meningar och redigera stycken för tonen och tydlighet? Då skulle du förmodligen göra en stor författare.

Att börja tjäna pengar som författare, men du vill bygga en online-portfölj för att skicka potentiella kunder genom en webbplats som Squarespace eller nöjt. Om du inte har några skrivprov, prova att skicka några e-postmeddelanden till små bloggar på nätet som presenterar en ”skriva för oss” sida. Du kan oftast bli en bidragsgivare genom att registrera dig via en webbapplikation, och platser som dessa är glada att publicera ditt arbete även om du har någon erfarenhet. Du kan också frivilligt att skriva kopia för lokala ideella eller småföretag i ditt område.

När du har byggt en portfölj, kan du hitta otaliga skriver spelningar på nätet, och genom att skapa nätverk på lokala affärshändelser. Du behöver inte vara Hemmingway att försörja sig som författare, och många företag kommer att betala bra pengar för blogginnehåll, hemsida kopiera eller ens nyhetsbrev och interna publikationer.

5. Social Media Management

Vill du tillbringar all din tid att uppdatera din Facebook, lägga bilder till Instagram, eller ladda upp roliga filmer för dina vänner att titta på snapchat? Tycker du att hantera din online persona underhållande och spännande? Då skulle du förmodligen göra en stor sociala medier manager.

Varumärken, företag och även privatpersoner ofta inte har tid eller lust att övervaka sina egna sociala medier konton. Som en social Media Manager, är ditt jobb att se till att alla dina kunders konton publiceras regelbundet, se till att alla synpunkter och klagomål behandlas i tid och hantera all reklam de kan behöva. Du kommer, i princip, att hantera online rykte av din klient.

Även om mycket av detta är sunt förnuft, kommer du förmodligen behöver lite färdigheter och kunskaper om reklam plattformar, du kan lära dig allt detta på nätet.

Att du äger chefen har säkert massor av förmåner, och du kan realistiskt göra ännu mer pengar frilansar än du kan arbeta ett skrivbord jobb. Om du är driven, fokuserad, och trött på att tigga för sjukskrivning och en löneförhöjning, in de här 5 up-and-coming frilans positioner.

Relaterade nyheter


Post Levande

De mest underrated tech releases of 2018

Post Levande

Känna sig hjälplös efter valet? här är exakt vad du ska göra

Post Levande

10 sätt att spara stora $$$ utan att ens märka

Post Levande

Den ena (slumpmässiga) saken Kourtney Kardashian tillåter inte i sitt kök

Post Levande

Bethenny Frankel lanserar välgörenhet för att hjälpa kvinnor i kränkande situationer

Post Levande

6 skäl till att du kommer att älska karibiens sint eustatius

Post Levande

Hur mycket din bröllopsfotograf borde kosta

Post Levande

Hur olympierna bildar dessa idrottarnas världsutsikt

Post Levande

5 anledningar kvinnor gör bättre ledare än män

Post Levande

10 saker du aldrig bör göra när du pratar med en person med dvärg

Post Levande

5 frågor som hjälper dig att ta reda på om du är i rätt karriär

Post Levande

Varför rekommenderar jag starkt att gå på ett äventyr med en grupp främlingar