2018-förmörkelsen: allt du behöver veta | BurnbrightLove.com

2018-förmörkelsen: allt du behöver veta

2018-förmörkelsen: allt du behöver veta

ICYMI, den första totala solförmörkelse i USA sedan 1979 är inställd på att ta över himlen augusti 21. I själva verket är det första total solförmörkelse i USA: s historia, som kommer att passera från kust till kust och vara synlig endast i Amerika. För att parafrasera odödliga ord Ron Burgundy, är det lite av en big deal.

Naturligtvis har du förmodligen en hel del frågor om denna sällsynta himmelska händelse, så vi har sammanställt allt du behöver veta om solförmörkelse. Jo, verkligen, som vill slösa bort värdefull tid skur flera källor på internet för svar? Låt oss vara ärliga. Vi behöver alla den tiden för att spåra upp legit, vil-burn-din-ögon-out solförmörkelse glasögon vi bör har beställt en månad sedan.

load...

Fortsätt läsa för att få alla relevanta uppgifter, bland annat varför detta händer och hur du kan ansluta sig till miljontals andra amerikanska safelywatching detta efterlängtade glasögon.

1. Varför solförmörkelse även förekommer?

Tja, här är en rolig faktum: Totala solförmörkelser är i grunden stora stora kosmiska tillfälligheter! För en att ske måste månen vara rätt storlek för att blockera ut solen i sin helhet. Tur för oss, är vår måne. Då solen, månen och jord har väsentligen synkronisera så de är i en rak (eller nästan rak) linje med månen placerad mellan solen och jorden. För att detta skall ske och vara synlig här i Amerika måste månen vara i sin nya månfas, vilket placerar den i framskjuten position.

load...

2. Vad kan vi förvänta oss under 2017 solförmörkelse?

Det korta svaret här är att månen helt kommer att blockera ut solen. Den långa svaret är att denna totala solförmörkelse kommer att lämna delar av stater i vägen för helheten i plötslig och totalt mörker för cirka två och en halv minut. Medan månen rör sig framför solen, kommer du att se en ring av ljus runt månen kallas korona.

Bild: Giphy

3. Var kommer det bli synliga?

Goda nyheter: Ganska mycket överallt i kontinentala USA! Varenda amerikanska staten kommer se någon del av solen uppslukas av månen, med den lägre 48 se solen åtminstone 55 procent blockerad. Dock kommer de 14 stater i vägen för helheten uppleva totalt mörker. Så medan uppsidan är någon i Amerika kan se förmörkelsen, där du är kommer att avgöra hur mycket av förmörkelsen kommer du att se. Förmörkelsen börjar nära Salem, Oregon, och rör sig längs diagonalt över landet tills den träffar South Carolina kust. Du kan koppla in ditt postnummer för att bestämma din andel här, men nedan är en allmän beskrivning av vad förmörkelsen kommer att se ut över hela USA

Bild: Giphy

4. När var den sista totala solförmörkelse i USA?

Förra gången en total solförmörkelse syntes överallt i Americawas den 26 februari, 1979 - Japp, som i ungefär fyra år sedan. Den väg som Eclipse skilde sig mycket från den framför oss, men med start i staten Washington och reser österut så långt som North Dakota innan poppar upp i Kanada. Den närmaste vårt land har kommit till en förmörkelse som den som den kommer att uppleva på 21 augusti var mycket året vi förklarade vår självständighet: 1776. Det förmörkelse var likaså endast synlig över hela USA men det gjorde inte kors kust till kust.

5. När är nästa totala solförmörkelse i USA?

Lyckligtvis kommer vi inte att behöva vänta ytterligare 40 år att njuta av vår nästa total solförmörkelse. Den 8 april 2024 kommer en total solförmörkelse att visiblein USA i stater från Texas till New England. Om du vill vara i en optimal visningsområdet för att Eclipse, planerar en resa till Austin, Dallas, Indianapolis, Cleveland eller Buffalo - alla stora amerikanska städer som ligger i vägen för helheten. Och om du råkar uppehålla sig i södra Illinois, sydöstra Missouri eller västra Kentucky, ja, du kan sitta tight. Dessa områden av landet är i vägen för helheten för både 2017 och 2024 solförmörkelser.

load...

6. Varför är detta en så sällsynt?

Det har inte bara varit en het minut sedan USA upplevt en total solförmörkelse - och ännu längre eftersom vi har upplevt något som bara var synlig i Amerika - men detta är första gången i vår historia a-bara-to-us synlig Eclipse har gått från kust till kust. Hurra för alla i kontinentala USA att kunna njuta av en sådan ovanlig och speciell himmelsk gåva!

7. Ögonblick av sanning: Hur gör jag för notburn mina ögonglober ut?

Det räcker med att säga att du behöver skyddsglasögon för att se solförmörkelsen utan att orsaka någon skada på näthinnan. På allvar, inte ta detta på allvar. Inte se en solförmörkelse utan glasögon speciellt gjorda för denna mycket tillfälle. Du kan kolla in NASA: s rekommendationer för glasögon här och vara försiktig, eftersom det finns en hel del falska Eclipse glas ute så se till att du bara köpa ett par äkta, AAS-godkända glasögon.

Relaterade nyheter


Post Levande

7 halloween spellistor för varje typ av fest

Post Levande

104 städer ordbok ord du behöver för att förstå internet

Post Levande

Hur 5 redaktörer skämmer bort sig efter jobbet

Post Levande

96 år efter att kvinnor fick rösta får jag äntligen välja en kvinnlig president

Post Levande

Ord som gör att du låter smartare - för, ja, vi behöver alla lite hjälp

Post Levande

Hur mycket din bröllopsfotograf borde kosta

Post Levande

Julafton midnatt massguiden för icke-så vanliga kyrkliga goers

Post Levande

Lösningen i jämställdhet gömmer sig i din bonus?

Post Levande

Hur visar du ditt stöd för de marginaliserade och mobbade av Trump

Post Levande

7 misstag föräldrar gör när de reser med barn

Post Levande

Arbetar du för en psykopat? 6 varningsskyltar

Post Levande

Ett brev till unga professionella kvinnor i trumpets ålder