Varför är helgdagar så svåra på relationerna | BurnbrightLove.com

Varför är helgdagar så svåra på relationerna

Varför är helgdagar så svåra på relationerna

Ah, ja, semester. Full av glitter, blinkande lampor och familj och vänner som kommer tillsammans för att skratta och koppla över en läcker måltid. Eller det är filmversionen i alla fall. I verkliga livet, kan helgdagar betyda stress, tom bankkonton och ofta mer slagsmål med våra partners. Vissa studier tyder även att trots våra tröja säsongen gosa-Buddy önskningar, semester är en topp tid för upplösningar.

Om du någonsin kämpat med knäppa på din partner som semester närma, du är inte ensam. Vad vi kämpar om? Enligt Blair Glaser, psykoterapeut och relation tränare, det finns gott om foder. ”Vems traditioner de ska följa, vars föräldrar kommer att få mer tid. Pengar, alltid en klassisk en ”, säger hon. ”Och i vissa par, naturligtvis, det finns saker som kommer upp runt religion och hur de vill höja sina barn.”

load...

Hur man hanterar en Terrible gåva från din partner

Enligt Glaser, en stor anledning dessa argument hända är bristen på förberedelser. Hellre än att ha en uppriktig konversation i början av säsongen om vad var och en av partnerns mål är ”allt blir hyped upp i den galna konsument rush”, säger hon. ”Och det finns ingen tid att verkligen ta olika tryck i beaktande, och så att folk tenderar att ta ut dem på varandra.”

Naturligtvis är alla de andra faktorer som väger på din relation fråga också. Glaser säger att om ett par vet hur man förhandlar kan vara en make-or-break faktor i hur de få igenom semester. ”Du kommer att komma till tabellen med dina traditioner, och de är viktiga för dig för en rad olika skäl”, säger hon. Dessa traditioner är ofta laddade med känslor eftersom de är djupt viktigt för oss. ”De erbjuder en känsla av komfort och förtrogenhet och tribal tillhörighet och även ansluta oss till våra barndom”, säger hon.

load...

Lever åtskilda från min partner har förbättrat vårt sexliv

Men deras betydelse betyder inte att de inte flytta och ändra. ”Vad vi inte får se om tradition är att bland allt detta komfort och anslutning ibland är denna känsla av förkalkning, som det finns inget utrymme för spontanitet eftersom det är precis som vi alltid har gjort det, och det blir routinized. ”

Hellre än att fastna försöker fånga traditioner vår barndom, Glaser känns det viktigt för individer att utvärdera vad de flesta värde om semester och sedan dela det med sin partner. Därifrån rekommenderar hon visa det som cocreating en semesterupplevelse tillsammans.

Även om du kommer upp med den perfekta semestern plan för din relation, kan du möta några stift när du delar dina planer med din familj. ”Om du är ett ungt par i 20-årsåldern eller 30-talet, har du varit ett barn i familjen längre än du har varit en vuxen”, säger hon. Detta kan leda till spänningar i familjer även utanför semestern, och hon säger att få viss vägledning genom denna period gör inte ont. ”Du är en vuxen, och nu du kommer att bli en lika stor aktör”, säger hon. Det är inte alltid lätt, men det är värt det.

5 sätt att snabbt De trappa ett argument med din partner

Fortfarande, för vissa partner, semestern är inte och har inte varit en glad tillfälle, oavsett om det är på grund av sorg eller andra negativa känslor. I dessa par rekommenderar Glaser utmanar idén att partners har tillbringa sin tid tillsammans. ”Om någon är verkligen entusiastiska över semester och älskar att gå hem och den andra inte har dessa känslor och inte nödvändigtvis vill känna uppträdda tillsammans och isolerade eftersom deras erfarenhet är så annorlunda, kanske de inte behöver vara tillsammans att hela tiden ”, säger hon.

Så innan vi befinner oss knäna i semesterperioden, har ett samtal med din partner. Glaser har en worksheetthat hjälper styr människor genom viktiga frågor som ”Vad semester för dig?” Och ”Vad är vår plan B?” Kom till viss förståelse för vad ni hoppas få ut av säsongen och kommunicera under hela månaden.

load...

När semestern är över, har en resumé av hur varje partner kände att det gick. Glaser säger att detta steg är avgörande. Vad fungerade och inte? Om du fortfarande känner dig lite ont eller förvirring, rekommenderar hon att arbeta igenom på egen hand eller med en vän eller rådgivare innan närmar din partner om det.

Men har konversationen. Det kan vara vägen att uppleva en av dessa film stunder.

Relaterade nyheter


Post Kärlek

3 sätt att hantera bruttofaktorn i relationer

Post Kärlek

19 tecken du är i ett starkt förhållande

Post Kärlek

8 frågor människor i polyamorösa relationer är trött på att få

Post Kärlek

Är du en psykopatmagnet? 7 egenskaper som gör dig mottaglig

Post Kärlek

Vad du verkligen tycker om när din make fuskar

Post Kärlek

Vad är sexuell efterglöd, och finns det faktiskt?

Post Kärlek

4 Kinky handcuff sex positioner - förlora kontrollen är sexig

Post Kärlek

Att vara transgender fick mig förbjuden från Tinder

Post Kärlek

Så dina vänner och familj gillar inte din S.O. - nu då?

Post Kärlek

15 unika årsdagskläder som han faktiskt vill behålla

Post Kärlek

Vad ska man skriva på ett valentins dagskort för varje förhållande

Post Kärlek

Fungerar afrodisiakologiska livsmedel faktiskt?