Så dina vänner och familj gillar inte din S.O. - nu då? | BurnbrightLove.com

Så dina vänner och familj gillar inte din S.O. - nu då?

Så dina vänner och familj gillar inte din S.O. - nu då?

När du börjar dejta någon ny, är det naturligt att anta att dina vänner och familj kommer att älska dem så mycket som du gör. När allt kommer omkring, de bryr sig om dig och vill att du ska vara lycklig, så det är bara meningsfullt att de skulle få bakom din nya SO

Tyvärr gör livet inte alltid fungerar på det sättet, och ibland dina vänner och familj kan inte se vad du gör. Klinisk psykolog Ramani Durvasula, författare Ska jag stanna eller ska jag gå ?, säger att det är ”common-ish” för att detta ska ske. ”Det är inte vanligt att ogillar någon annan utan orsak, men det finns ibland skäl som många kanske tror är 'ogrundade' - som ras, religion, social klass, utbildningsnivå, jobb - eller brist därav - och utseende”, säger hon. ”Tyvärr sker detta sannolikt oftare än vi vill tro.”

load...

Och naturligtvis kan detta vara svårt för dig och din relation. ”För många kan dessa typer av kamp skapar inte bara störningar i familjeförhållanden, men kan också påverka förhållandet själv”, säger Manhattan-baserade legitimerad psykolog Joseph Cilona. ”Det är rimligt att spekulera att fler kvinnor än inte kommer att uppleva det här problemet till viss del -. Några till det yttersta och andra mindre”

Även om det är frustrerande när dina nära och kära inte kan få bakom ditt kärleksliv, finns det några saker du kan göra för att försöka göra situationen mindre smärtsam.

Hör dina vänner och familj ut

Visst, du förmodligen inte kommer att hålla med allt de säger, men Cilona säger att det är fortfarande en bra idé att lyssna på deras oro och åsikter. ”Det är ett viktigt ställe att börja när man försöker hantera strategiskt och effektivt med frågan om familjens attityd om dem”, förklarar han. ”Upptäcka och förstå orsakerna underblåser deras negativa åsikter kan vara till stor hjälp för att underlätta nyttiga diskussioner om deras oro, och kan fungera som en grund för att rätta till eventuella falska föreställningar eller missförstånd.” Alla svar du ger bör begränsas till spegling tillbaka vad de re säga - gör dem att känna att de blir hörda - och förtydliga några frågor du kan ha för att vara säker på att du förstår deras perspektiv innan vi går vidare.

load...

5 Love Stories att fira härska Anniversary äktenskaps Equality

Prata upp din partners goda sidor

Det är möjligt att dina vänner och familj har bara fel intryck av din SO, så det är viktigt att ange ditt fall om varför du gillar dem. Bara inte försöka oversell dina nära och kära på din partner. ”Var tydlig och fast om vad man vill om din partner, men inte göra det till en annonskampanj”, säger Durvasula. ”Om de inte köper, inget du säger kommer att ändra det, och det kommer att kännas ännu värre om du försöker och det fungerar inte.” Istället, bara vara tydlig med varför du är med din partner, och lämna den på den där.

Sedan fastställa några allvarliga gränser

I slutändan är det din relation - inte deras - och det är viktigt att göra det klart. ”Gränser bör vara tydlig och specifik, och viktigast av allt, konsekvenser som kommer att följa om gränser bryts ska kommuniceras med tydlighet och backas upp konsekvent alltid”, säger Cilona. Det kan vara att du inte kommer att sitta och lyssna om din familj bashes din SO framför dig eller att du lämnar om de är oförskämt att din partner. Men Cilona säger att det är viktigt att tänka noga om gränser och konsekvenserna du ställer och vara säker på att du vill och kan följa upp med konsekvenser varje gång.

Ledtråd i din partner

Det verkar konstigt att tala om för personen du älskar att dina vänner och familj inte känner på samma sätt, men Durvasula säger att det är ovänlig att lämna dem i mörker. Som kan lämna dem med självtvivel och få dem att undra varför de inte får ett varmt mottagande från dina nära och kära, förklarar hon. Visst kan din nya partner inte vill ta itu med drama, men Durvasula säger att du bör inte försöka sugarcoat en un-sugarcoat-able situation.

Som sagt, du bör närma samtalet noga. Cilona rekommenderar utelämna onödiga detaljer eller särskilt hårda åsikter och hålla fast vid generaliseringar. Till exempel, om din familj tycker din partner är en lögnare och fuskare, berätta för din så att de har farhågor om deras trovärdighet när det gäller engagemang.

load...

Mitt äktenskap är sex-gratis och det finns inget fel med det

Räkna ut hur mycket du bryr

Även om det är lätt att berätta för dig att du inte bryr dig om dina nära och kära inte gillar din SO, du gör - det som är viktigt är hur muchyou vård. Det är därför Durvasula rekommenderar att fråga dig själv om du är rebellisk eller om din familj är att vara orimligt. Och det är också viktigt att tänka på om du är uppriktigt villig att göra de uppoffringar som kan behövas för din relation, som ansträngda band med din familj och vänner. Bara du vet svaret, men Durvasula erbjuder upp detta råd: ”Din bästa åtgärden är lugn, fridfull klarhet - och inte vänta några mirakel.”

Relaterade nyheter


Post Kärlek

Mitt äktenskap är sexfritt och det är inget fel med det

Post Kärlek

8 skäl till att vinterbröllop slår helt sommarceremonier

Post Kärlek

Är du en psykopatmagnet? 7 egenskaper som gör dig mottaglig

Post Kärlek

25 dåliga pickup linjer som kommer att göra dig cringe (& skratta)

Post Kärlek

Heta, heta, heta sexiga ställen i kvinnan

Post Kärlek

Hur viktigt är afterplay?

Post Kärlek

19 tecken du är i ett starkt förhållande

Post Kärlek

7 tips för att hantera dina romantiska relationer när du har ADHD

Post Kärlek

6 roliga, enkla sätt att knacka på dina sexfantasier

Post Kärlek

24 romantiska datumidéer som går långt Utöver den typiska middagen och en film

Post Kärlek

Varför är alla besatt av Emmanuel Makrons makas ålder?

Post Kärlek

Jag insåg äntligen att jag inte behöver ha sex för att vara lycklig