Onani kommer med några allvarliga hälsofördelar | BurnbrightLove.com

Onani kommer med några allvarliga hälsofördelar

Onani kommer med några allvarliga hälsofördelar

Alltför länge, fanns det en ofrånkomlig stigma kring onani. Till viss del är det fortfarande där, men åtminstone vi gör framsteg. Där vi en gång var veta att onanerar kunde göra oss blind, orsaka hår att växa på våra handflator eller vara ett tecken på psykisk sjukdom, tack och lov, vi har flyttat förbi det och fokuserar nu på det motsatta: hur onani kan improveyour hälsa.

Ja, du läste rätt - solo sex är inte bara ofarlig; det är faktiskt fördelaktigt på flera sätt. Här är några att komma igång:

1. Det är en stress-buster

Om du har haft en tuff dag och upptäcker att du är ett sår-up boll av stress, kan en liten egenkärlek vara precis vad du behöver enligt Dr Prudence Hall, grundare av The Hall center Santa Monica, Kalifornien. Hon är också författare till den nya boken, Radiant Again & Forever.

load...

”Onani är en stor stress-reliever” Domina Franco, ett kön pedagog, coach och författare, berättar SheKnows.

Varför Pleasure Gap är en jämställdhetsfråga

2. Det kan hjälpa till med smärtlindring

Vi säger inte att varje gång du känner en huvudvärk kom igen på jobbet ska du glida ur händerna på ett par minuter att ta hand om det här sättet, men onani (i lämpliga inställningar) kan hjälpa dig att hantera smärta. Det är särskilt användbart när det handlar om mensvärk och muskelspänningar, Franco och Hall till.

3. Det fungerar bäckenbotten

Vi känner alla Kegels och hur vi ska arbeta på vår bäckenbotten (särskilt efter förlossningen och när vi åldras). Gissa vad? Onani kan hjälpa till med det också genom att stärka musklerna där nere så att du är mindre benägna att förlora urin när du hostar eller nyser, säger Hall SheKnows.

load...

”Oavsett ditt könsorgan kan alla människor uppleva fördelarna med ökad bäckenbotten styrka och förebyggande av inkontinens genom onani” Franco tillägger. I folk som har vaginor, har det visat sig att hjälpa lindra kramper under menstruationen.

De bästa gåvor för att hjälpa Stäng Pleasure Gap

4. Det kan bidra till att förebygga vissa infektioner

Medan vi mestadels höra om infektioner orsakade av sexuell aktivitet, vi vanligtvis inte hör Flipside: att onani kan faktiskt göra det motsatta.

”För personer med vaginor, kan masturbation hjälpa till att förhindra livmoderhalscancer infektioner och urinvägsinfektioner genom processen att 'tält,' som är öppnandet av livmoderhalsen som uppstår som en del av upphetsning process”, förklarar Franco, som förresten, har en av de mest informativ, rolig och kön-positiva Instagram accountsaround.

5. Det är bra för penisar också

Eftersom genitalier inte är knutna till könsidentitet, är detta ett bra tillfälle att kontrollera om vad onani kan göra för att hjälpa människor med en penis. Inte bara kan det hjälpa till med erektil dysfunktion, Franco säger, men det kan innebära penetrerande sex som varar längre.

”Upprepa processen för onanerar och stoppa innan utlösning kan också hjälpa någon med en penis har ökad livslängd när i sängen när med en partner”, säger hon.

6. Det skulle kunna förbättra din sömn

Både Franco och Hall nämner detta masturbatory bonus.

”Om du gör erfarenhet orgasm medan onanerar, en enorm våg av endorfiner uppsving genom systemet, och det har också visat sig hjälpa dig att ha djupare, högre kvalitet sömn” Franco förklarar.

load...

7. Det hjälper dig att känna din egen kropp

Vem vet vad du vill? Du gör, naturligtvis - och endast onanerar hjälper dig att lära känna dig själv ännu bättre. Enligt Franco, det ”ger oss möjlighet att utforska vår egen kropp på våra egna villkor och på vår egen tidslinje. Det ger människor möjlighet att utforska och räkna ut vad som känns bra för dem i en intim och nonthreatening sätt.”

8. Det kan göra sex med en partner bättre också

Detta gör helt förnuft när man tänker på det: Sex kommer att bli bättre om vet att du vet hur du styra din partner.

”Att kunna förmedla vad som fungerar för dig till en partner kan vara mer utmanande - men du är säker på att ha bättre sex om du vet vad du vill än om din egen sexuell njutning är fortfarande ett mysterium för dig”, Franco säger. ”Ju mer vi är anslutna till vår sexualitet och vet hur man glädje oss, desto mer sannolikt att vi ska ha glädje när vi delta i sexuell aktivitet med andra.”

Orgasmer är mest Elusive för raka Kvinnor

Inte bara det, men Hall konstaterar att onani kan hjälpa till att bevara en persons sexualitet när de inte är i ett förhållande.

Så nästa gång du diskuterar om att blyertspenna i ett litet mig tid, kom ihåg att onanerar gör en kropp bra.

Relaterade nyheter


Post Kärlek

Vad är gasljus - & är din partner det för dig?

Post Kärlek

Fungerar afrodisiakologiska livsmedel faktiskt?

Post Kärlek

Hur man frågar efter vad du vill ha i sängen

Post Kärlek

Din guide för att resa med sexleksaker

Post Kärlek

Att skriva min vilja fick mig att inse att jag faktiskt kan vara ensam resten av mitt liv

Post Kärlek

Mobiltelefoner förstör inte relationer, dåliga vanor gör

Post Kärlek

7 sätt sexproffsen håller saker fräscha i sovrummet

Post Kärlek

Mitt äktenskap är sexfritt och det är inget fel med det

Post Kärlek

7 skäl alfa kvinnor har bättre relationer

Post Kärlek

Sanningen bakom utloppsmetoden

Post Kärlek

Bekräftat: stora relationer är det viktigaste för din hälsa

Post Kärlek

8 pinsamt och häftigt verkligt nyårsafton kärlekshistorier