Min prästmäst hade en andra familj som jag inte visste om | BurnbrightLove.com

Min prästmäst hade en andra familj som jag inte visste om

Min prästmäst hade en andra familj som jag inte visste om

Vid 24, jag visste inte själv tillräckligt väl för att veta att social ångest jag hade, motvilja mot småprat, stora grupper och ständig växelverkan var inte en defekt. Det var min naturliga benägenhet mot slutenhet och var helt enkelt vem jag var.

Detta skulle ha varit trevligt att ha en grundlig förståelse för när jag träffade slät prata, karismatisk up-and-coming predikant. Han hade höga ambitioner för stora departement och jag, som är ny i tron, såldes på hans drömmar. Jag hade lärt mig mycket om underkastelse och roller för kvinnor i den evangeliska kyrkan, så mina mål var prydligt förpackad i en liten låda och placeras på baksidan av garderoben för de kommande tretton åren.

load...

Mitt ex före detta visste jag förtjänade bättre än relationen jag var i

Jag visste inte att få hitched honom skulle innebära att kastas in konstant social interaktion. Jag visste inte att det betydde tryck att leda kvinnogrupper, undervisa klasser vara gästvänliga och tillgängliga vid alla tidpunkter. Jag visste inte att jag skulle behöva be högt framför människor och ge upp all min lediga tid och tid med mina barn för att ge till andra. Jag visste inte att hans personlighet - karismatisk, högljudd, utåtriktad och kontrollera - inte bara skulle sticka mig i situationer som överväldigade mig, men jag skulle också behöva ge upp de saker som jag älskade.

Det fanns nya regler för mig: Ingen musik som inte var kristna, inga böcker som inte var om Gud. TV-program och filmer som jag hade tidigare haft var från bordet. Jag kunde inte skriva från mitt hjärta eller erfarenhet eftersom det förflutna inte kan talas om. Detta, liksom att bli ensam familjeförsörjare för familjen, så att han kunde vara fri att ”minister” skulle vara min nya lott i livet. Stöd din man, underkasta sig hans åsikter, ära honom i allt du gör. Ge upp dig själv för att höja honom. När allt kommer omkring, skulle han vara en känd predikant dag.

load...

Om inte för att andra familj han hade.

I en läckande telefonsamtal på en nyårsafton, kom att livet avslöjad. Bära lilla Jelly Bean i min mage som skulle åtta månader senare vara min dotter, blev jag kontaktad av en kvinna som hävdar att enraptured med den man hon kände som hennes pojkvän, det separerade predikant som skulle anta sin dotter och som hade gett henne sin egen lilla Jelly bean, på grund av åtta månader senare.

Jag försökte vara vän med min missbrukande ex-make

Jag var lugnas med hans karismatiska ord: ”Det är jag, baby. Du vet bättre. Det måste vara någon som spelar ett skämt på oss”.

Men jag visste bättre.

Hur måste han ha känt i dessa stunder när jag satt nedsjunkna på golvet, gråter? Förhör mig själv, vad är fel med mig att göra honom göra det? Är det viktökning? Är det så att jag har haft någon tid för mig själv, som utmattad och smides med ensamhet och stress? Var konstant tillgänglighet i sovrummet (ett mandat per Bibeln) inte är tillräckligt?

Eftersom kvinnor kommer att göra, jag tryckte på. Jag höll min mun stängd. ”Du vill inte att få ner hela ministeriet!” Blev min börda att bära. Jag stannade, vi flyttade, började vi över. Vi byggde en kyrka, jag log ledde grupper arbetade nätter, homeschooled mina barn och gjorde allt för att vara säker på att hans liv var perfekt. ”Han kanske inte kommer att göra det igen,” min naturliga antagande.

Han var min raka motsatsen. För 13 år kände jag mig som en hedning som inte tjäna Gud tillräckligt bra. Jag längtade efter ”syndiga” saker som goda romaner, en binge session Sex and the City, tillfällig lunch med en icke-kyrka vän. Men jag var uppslukade i hans liv.

Tills en dag, efter vad som visade sig vara incident nummer fyra, de förtryckta, introverta, andligt och känslomässigt misshandlade pastor fru gick fri. Jag tog den lilla låda med mig ut ur garderoben, laddade hon och mina barn i bilen och lämnade honom i Florida med sin mor, på väg till min Arizona hem och familj. När vi rundade hörnet på väg till Phoenix, jag frusen av skräck för framtiden. Jag var ensam.

load...

Sova separat inte avsluta mitt äktenskap stärkte det det

Jag visste dag min söta kollega introvert skulle vara ute. Jag var tvungen att hålla fast vid att hoppas att det inte fanns någon snäll och likasinnade i världen som jag kunde vara mig själv. Det var en man som kunde sitta i soffan och titta på Orange är den nya Blackwith mig och dela Stephen King romaner. Han skulle älska mina squishy lår och hur jag ser utan smink. Vi skulle vara så lika att vi skulle avsluta varandras tankar.

Och här är han bredvid mig.

Jag lärde mig den mest värdefulla liv lektion i de tretton år: Tappa inte bort dig själv.

Om du någonsin har att välja mellan att spara en mycket bruten äktenskap eller spara knäckt och trasig själ, alltid, alltid, alltid, väljer det senare.

Relaterade nyheter


Post Kärlek

Att vara transgender fick mig förbjuden från Tinder

Post Kärlek

24 romantiska datumidéer som går långt Utöver den typiska middagen och en film

Post Kärlek

Hur 15 mammor håller sitt sexliv varmt efter att ha barn

Post Kärlek

Vad människor kämpar verkligen med sina partner

Post Kärlek

Vilka vaniljor kan lära sig om samtycke från kinksters

Post Kärlek

Vilka 11 glatt giftiga kvinnor önskar att de hade känt som nygifta

Post Kärlek

Jag var en ambitiös karriärkvinna - nu betalar min man alla räkningar

Post Kärlek

11 små saker som helt kan omvandla ditt förhållande

Post Kärlek

Är människor i öppna relationer lyckligare?

Post Kärlek

7 sätt sexproffsen håller saker fräscha i sovrummet

Post Kärlek

Ja, din partner kan gå ner på dig under din tid - och det kan hjälpa till med kramper

Post Kärlek

Hur man frågar efter vad du vill ha i sängen