Jag var en ambitiös karriärkvinna - nu betalar min man alla räkningar | BurnbrightLove.com

Jag var en ambitiös karriärkvinna - nu betalar min man alla räkningar

Jag var en ambitiös karriärkvinna - nu betalar min man alla räkningar

Jag hade alltid ansett mig mer ambitiösa partner i mitt äktenskap. Min man och jag gifte ung, och när min make klagade sin låga löner eller utmattande timmar, skulle jag uppmuntra honom att leta efter ett nytt jobb. Det var vad jag gjorde alltid, åtminstone när jag var inte glad där jag var.

Ett år efter college, hade jag mitt drömjobb på en kvinno livsstil webbplats som redaktör. Vägen verkade klart för mig: Jag föreställde mig alla sätt jag kan flytta upp i företaget eller hur jag kan ta min erfarenhet där och få en ännu större, bättre jobb någon annanstans i några år. Jag ville vara en karriär kvinna. Jag ville vara chef en dag. Och om min make var inte intresserad av den typen av stege-klättring, det var bra med mig - det betydde att han var mer flexibelt med där jag ville gå härnäst.

load...

Under tiden, min man och jag betalade lika mycket mot räkningar och sparat pengar för våra egna intressen på sidan. Han ville inte snoka på vad min oseriöst inköp var och jag inte titta på hans. Vi hade ett gemensamt bankkonto där vi sätter i samma mängd för att täcka kostnaderna för våra utgifter och i övrigt hade oberoende konton.

Men sedan, tre år senare, slutade jag att redaktör jobb. Jag hade inte en annan uppradade. Jag tänkte inte på jobb alls. Istället gick jag vandring för sommaren. Det hade varit en dröm för år, och jag kunde inte tänka mig ett bättre tillfälle att göra det. Medan jag var borta, min man betalade räkningarna - den sista av de betalningar bil för min bil, hyra, mat för våra två hundar, en skyhög sommar-in-Phoenix elräkning. När jag kom tillbaka hade jag $ 1000 till mitt namn och inget jobb att tala om. Han betalade räkningarna då också.

load...

Jag fick obekväm snabbt. Det hade varit en sak för honom att betala räkningarna i ett hus jag inte lever i. Det kändes som en helt annan sak att låta honom betala för min dag till dag. Jag hade haft ett kreditkort på sitt konto i flera år men aldrig använt det, Nu var jag dra det i affären flera gånger i veckan.

5 framgångsrika kvinnor om hur man faktiskt ha en balans mellan yrkesliv

Jag var uttråkad och ofta ensam. Jag sysselsatte mig under dagen med sysslor och gym och få billiga luncher med vänner tills han kom hem. När jag arbetade heltid, jag var så angelägen om att känna att jag hade ett liv utanför arbetet som jag skulle tillbringa timmar på hobbies - vandring, yoga, målning, se vänner. Nu såg jag fram emot hans företag.

Ändå mitt sinne tävlade med olika sätt att göra min situation känner sig mer ”acceptabel”. "Ska vi ha ett barn?" Jag fann mig själv att tänka, så åtminstone skulle det finnas en anledning jag var hemma? Under tiden jag vände termostaten upp och försökte att begränsa hur mycket el jag använde. Jag sålde gamla cyklar och kontorsmaterial som hade suttit oanvänd i ett rum. Jag började arbeta på en bok, göra mig sitta ner för en timme och en halv varje morgon för att arbeta på det.

Han bad mig inte att göra dessa saker, men jag kände att jag var tvungen att. Jag visste inte hur man känner lika om det inte var med pengar.

En före detta kollega, Becky Bracken nyligen befann sig förlita sig på sin partners lön också. ”Jag känner mig skyldig och gillar Jag sätter alla i laget under stress”, Becky berättade. ”Min man är helt stödjande och söta, men vi kan både göra matematik. Så, ganska mycket som allt annat, är min reaktion förlamande skuld.”

Gör hushållsarbete är inte bara "Nice" av dig, Fellas - Det är din Civic Duty

Jag kunde relatera. Min man och jag strävat efter ett jämlikt förhållande, och jag kände att jag inte höll min del av avtalet. Jag undrade om jag arbetade mot mina egna principer, som möjliggör en man ta hand om mig. Jag kände redan som jag spelade in stereotypa relationsroller, gör tvätt och rengöring av kök för att fördriva tiden. Var denna föränderliga förväntningar vårt partnerskap?

load...

Min obehag multiplicerades med det faktum att jag kämpar för att ens vill ha ett jobb. Jag hade tillbringat de senaste fyra månaderna vandring genom vildmarken. Tanken på ett kontor var kvävande. Jag skulle bläddra igenom jobb jag kvalificerat sig för, de som kan vara meningsfullt som en fortsättning på min cv, och vill att krypa upp i en boll. Istället sökte jag på bokhandlar och livsmedelsbutiker. Jag ansåg att köra för Uber eller Lyft. Jag har registrerat att leverera för Postmates.

Jag sa till min make efter varje program för att bevisa att jag försökte. Han hade inte bett om bevis. Jag undrade, "Skulle jag vara så generös om min make var i samma situation jag var?"

Jag var inte säker.

Jag skämdes för att känna som jag gjorde och även skämmas för att skämmas. Jag visste så många människor som också var arbetslösa men inte har lyxen att makar att stödja dem, än mindre en make som kunde ha råd att stödja dem. Jag hade en otrolig mängd tur och privilegier, men för det mesta jag var våndas över hur skyldig det fick mig att känna.

Jag önskar att jag kunde säga att jag hade några stora uppenbarelse. Istället jag nått ut till några tidigare kunder och kollegor - en annan privilegium - och började frilans skriva. Jag har fortfarande inte fått min första lön - frilansar fördröjs så - utan att veta Jag arbetade igen som nästan omedelbar lättnad. Strax efter att jag började skriva, blev jag erbjuden ett tillfälligt jobb som skulle tillåta mig att bidra, om så bara en kort stund, till räkningar.

Medan jag arbetade på den här artikeln, min make cirklar runt mig städa huset. Jag frågade honom hur han kände om min moneyless-ness. ”Jag bryr mig inte. Det är ett avtal som vi redan hade. Jag gör tillräckligt med pengar ”, sa han till mig.

Jag tryckte honom mer. ”Du verkar lyckligare”, sade han, vilket är sant trots mina farhågor över vad vi ska göra ett jobb. ”Om jag kunde göra mindre pengar och vara lyckligare jag skulle.” Jag skrattade. Och han sparkade mig ut ur rummet så att han kunde avsluta rengöring.

Från och med 2015 fanns det bara 20 procent av gifta coupleswhere mannen var huvudansvarig för hushållens inkomster. Jag förväntade mig inte att vara en av dem, men nu är jag. Frilansar, särskilt börjat, är inte en särskilt tillförlitlig inkomstkälla. Det är en av de minst stabila jobb jag har eftersträvas. Det är också en av de enda jobb som har gjort att jag känner mig en gnista ambitionsnivå igen.

15 jobb med flexibla scheman för upptagna med att arbeta mammor

Vid tiden detta publiceras, kommer att tillfälligt jobb redan vara över, och tills jag hitta nästa gig är det osannolikt att ge mycket i vägen för ekonomisk hjälp min inkomst. Så jag ska bara behöva lära sig att uppskatta min mans generositet.

Relaterade nyheter


Post Kärlek

Kärlek gjorde mig till en person som jag aldrig trodde att jag ville vara

Post Kärlek

Titta på söta djur kan förbättra ditt förhållande

Post Kärlek

Un-cuffing säsongen är definitivt en sak: här är hur man hanterar

Post Kärlek

6 frågor för att avgöra om du har hittat din själsfrände

Post Kärlek

8 sätt att knäppa en orgasm med en partner utan att egentligen ha genomträngande sex

Post Kärlek

8 frågor människor i polyamorösa relationer är trött på att få

Post Kärlek

24 romantiska datumidéer som går långt Utöver den typiska middagen och en film

Post Kärlek

25 tips för att njuta av analsex från någon som älskar det

Post Kärlek

Encycl-o! -pedia: en omfattande guide till varje typ av orgasm

Post Kärlek

6 positioner som gör analsex enklare och mindre skrämmande

Post Kärlek

Jag är rädd, men jag har slutat säga nej till min mans militära drömmar

Post Kärlek

Fungerar afrodisiakologiska livsmedel faktiskt?