Jag vägrar att låta mina kroniska sjukdomar komma i vägen för mitt sexliv | BurnbrightLove.com

Jag vägrar att låta mina kroniska sjukdomar komma i vägen för mitt sexliv

Jag vägrar att låta mina kroniska sjukdomar komma i vägen för mitt sexliv

Vi var rätt där. Flämtande, svettning, stönande. Så jävla nära när.

POP!

Smärta svämmade min kropp som verklighet som i: min höft hade hoppat ur plats. Och jag var på toppen. Nästan ett år senare, läkare diagnostiserade mig med ankyloserande spondylit (AS), en form av artrit som främst drabbar höfter och bäcken. Vid tidpunkten för detta kan-har-varit-förstörda ögonblick hade jag ingen aning om. Men erfarenheten fångar perfekt förändringarna, frustration och löjliga att kronisk sjukdom har införts för att mitt sexliv - och varför sex är viktigare än någonsin att mitt förhållande.

Förutom AS, jag har också Crohns sjukdom. De flesta människor är inte så bekant med heller. Plus de är ganska osynliga - du kan inte titta på mig och vet. För att ge dig en uppfattning om effekterna av dessa sjukdomar har på mitt förhållande, eftersom få diagnosen både tidigare i år, har min beau sett mig genom två koloskopier (och därmed två koloskopi preps - som om du har haft en du vet är det sämst), 5 MRI (och de medföljande tillbaka spasmer, smärta, och tårar), dussintals urinprov, avföringsprover och bloddragningar, en super begränsad diet (ingen kött, mejeriprodukter, socker, koffein, eller kryddad mat och låg fiber), timmars självutlösningspunkt och myofasciell utsläpp (och gråter för att holy shit det gör ont), en ätstörning återfall, flera nya medicinering regimer och alla deras biverkningar över 50 läkarbesök (jag slog rekord i juni med 24), hundratals dagar som behandlar förlamande smärta, giftig luktande gas, och en myriad av andra make-me-känsla mindre än sexy-symptom.

load...

Min partner har hjälpt mig klä oftare än vad jag är villig att erkänna, kollade min bum för hemorrojder (det fanns en ficklampa inblandade och det var besvärligt AF), tillagad middag (och diskade) efter att ha arbetat 12 + timmar om dagen, och höll mig tillsammans medan jag föll sönder. Igen.

Så medan vi fortfarande partners och älskare, det finns också en ny dynamik i vår relation: att vaktmästare och patient. Göra utrymme för detta har inte varit lätt. Tack och lov, som kön pedagog, jag har tillgång till information, verktyg och stöd som hjälpt oss navigera somewhatseamlessly.

Sova separat inte avsluta mitt äktenskap stärkte det det

Vad är lovesex? Omdefiniera sex som mer än penis-in-slidan

load...

Som ett resultat av alla dessa fysiska och relationsförändringar har sex blivit ett helt nytt äventyr. Spontanitet har minskat. I sin plats är frågor som "Kommer min höft poppa ut (igen)?" eller "Hur gruvor är jag? Luktar det? Hur illa?" eller "Hur trött är jag?"

Svaren avgöra vad sexuella handlingar vi gör och på vilket positioner. Som du säkert kan gissa, det finns en hel del hinder för samlag! Alla "andra saker" - gosa, känsla play, jobs, oralsex, ömsesidig onani och själv nöje - har blivit allt viktigare. De tar inte så lång tid om min trötthet är hög, de ger mig mer kontroll över vad som händer och det är lättare att göra en snabb exit.

Mitt ex före detta visste jag förtjänade bättre än relationen jag var i

Om detta låter som en hel del arbete, är det! Att leva med en kronisk sjukdom är svårt, och det gäller ditt sexliv också. Trots vad många tror, ​​inte alla denna planering inte ta ifrån sexighet. För oss, bygger det förutseende och nöje. Att få så sjuka i år tvingade oss att inte bara acceptera det, men lära sig att njuta av det. Plus, vi uppskattar de spontana ögonblicken så mycket mer nu även när vi sörjer deras förlust.

Andra aspekter av vårt förhållande har förändrats också. Varje dag intimitet - vidrör så ofta som möjligt, varma hellos och avsked, spendera kvalitetstid tillsammans, djupare samtal om livet, känslor, aktuella händelser, feminism, hållbarhet, you name it - allt hända oftare nu. Vi kan inte vara sexuell så ofta eller på det sätt som vi vill, så vi har hittat andra sätt att hålla vår anslutning och passion stark.

Pleasure är healing

Kräkningar, med alla dess liv förändras och hinder, har gjort #freedominpleasure viktigare än någonsin. Fysiologiskt minskar nöje min stress minskar min smärta och lugnar mina inälvor. Mentalt och känslomässigt, erbjuder en flykt från de utmaningar som min nya normala. Förhållandet-wise, det hjälper att hålla oss ansluten på alla nivåer, från skratta tillsammans på Seinfeld repriser att utforska varandras kroppar i detalj för att upptäcka nya restauranger, barer, gratis evenemang och mycket mer.

load...

I dessa stunder av glädje jag är inte orolig eller ens tänka på något annat än vad jag känner. Ja det kan avbrytas av en gemensam missköter, en fis smyga ut eller vad konstig sak min kropp bestämmer sig för att göra. Men för vissa lycksalig minuter eller timmar, det är bara min kropp ger mig den ultimata gåvor av glädje, närvaro och fly. Och i ett större perspektiv, kommer dessa att vara vad hålla mig frisk, jordad och hjälpa mig navigera i många tuffa tider framöver.

Vad det är verkligen som att vara i en Dom / sub relation

Relaterade nyheter


Post Kärlek

6 kvinnor öppnar sig för hur infertilitet påverkar deras relationer

Post Kärlek

Min ex ex visste att jag förtjänade bättre än förhållandet jag var i

Post Kärlek

Är du en psykopatmagnet? 7 egenskaper som gör dig mottaglig

Post Kärlek

Vad hände när jag bestämde mig för att komma överst

Post Kärlek

Så här hittar du den bästa underkläder för din kroppstyp

Post Kärlek

Hur man berättar för en vän, de blir lurade på

Post Kärlek

20 tips för tyst sex när barnen går och lägger sig

Post Kärlek

Varför jag gick framåt förbättrade mitt sexliv

Post Kärlek

4 kvinnor blir verkliga om hur svängande påverkat deras relationer

Post Kärlek

7 tecken på att ditt äktenskap kan vara över

Post Kärlek

Jag daterade utanför min typ och det var ögonöppning, minst sagt

Post Kärlek

Vad ska man göra om sex ger dig ångest