Ja, människor med autism har sex | BurnbrightLove.com

Ja, människor med autism har sex

Ja, människor med autism har sex

Sex kan vara besvärligt eller utmanande för någon. Men för människor på autismspektrum, navigera sexualitet kan vara särskilt komplicerat.

Enligt forskning som publiceras i 2012 av Världshälsoorganisationen, barn med utvecklingsstörning har en 4,6 gånger högre risk att bli sexuellt utnyttjade och misshandlade än barn som inte är handikappade och vuxna med psykisk ohälsa är på 4 gånger mer sannolikt att vara våldsoffer jämfört med dem utan. Denna fantastiska nivå av utsatthet, särskilt sexuell utsatthet, har rötter inte bara i en kultur som definieras av makt obalanser mellan personer med funktionshinder och de utan, men även i en kultur som ser människor med funktionsnedsättning som icke-sexuellt.

Ja, personer med funktionshinder har Sex & förtjänar Sex Ed

Autismspektrumet präglas av utmaningar med sociala interaktioner och information, till exempel kan förstå icke-verbala signaler vara svårt.

”De flesta autistiska människor har drabbats konsekvenser från isolering till fysiskt våld när vi har social interaktion 'fel'i det förflutna. Detta gör en redan stressig sak ännu mer så eftersom vi väntar på ilska eller kyla som kommer om eller när vi felsteg. Om interaktionen är sexuellt laddad, kommer sannolikt att bli ännu högre spänningsnivån ”, säger Sez Thomasin, en författare och sex lärare på spektrumet.

load...

För Dina Buno, stjärnan i den prisbelönta oberoende dokumentär Dina, sexuell egenmakt som en kvinna på spektrumet blev viktigt i tonåren. ”Jag blev utnyttjat första gången när jag var 16. Det handlar inte bara om att säga nej: Människor manipulera dig. Vi vill vara vänner med människor. Vi vill att folk ska berätta de älskar oss.”

Filmen följer henne under månaderna som leder till hennes bröllop med Scott Levin, som också är på spektrumet. Filmen inte skygga sexuellt laddade ögonblick som Buno försöker kommunicera henne behöver Levin via kyssar, en gåva av The Joy of Sexand rakt upp diskussionen om hennes sexuella begär. Ytterst filmen presenterar normala livslängd ett par på skalan, inklusive deras sexualitet, vilket för de flesta av oss neurotypiska är inte något vi tenderar att tänka på.

load...

Att övervinna stigmaen som omger Disability & sex

Men sexuella varelser de är, och som Thomasin förklarar: ”En massiv barriär är lärare, föräldrar och vårdare och kollegor i sexuell hälsa inte ser lärande funktionshinder och Neurodiverse människor som vuxen / sexuella varelser.” Konsekvenser för brist på hänsyn bland annat svårigheter med navigering gränser och samtycke, acceptera deras queer riktlinjer och identiteter och förstå grundläggande principer för sexuell hälsa och välbefinnande.

Men låt oss vara tydliga: Dessa svårigheter inte hända eftersom personer med funktionsnedsättning är oförmögna att förstå dessa begrepp. Det beror på om de får sexualundervisning alls, är det sällan inclusive. Att lära sig att navigera gränser kan vara särskilt utmanande att folk på spektrumet.

”Om en autistisk person som inte uttryckligen har undervisat om samtycke och vad som kan göra någon obekväm, finns det en risk att de kan vara omedvetna om outtalade gränser 'Thomasin säger.' Det är därför en kultur av öppenhet och att kunna ärligt kommunicera vår önskningar och gränser är särskilt stor."

Till Buno kan brist på utbildning i samtycke också driva människor på spektrum i den onda cirkeln av missbruk: ”Det är viktigt att lära sig att säga: 'Jag tycker inte om det här. Jag tycker inte om vad du gör med mig'. Människor på spektrumet som sexuella övergrepp, och de känner någon talar om för dem någonstans längs linjen att de är annorlunda, och de förtjänar vad de får.”

När de känner trycket att agera ”normalt” folk på spektrumet också dåligt betjänas av heteronormativa sexualundervisning. Thomasin hittat sin erfarenhet med typiska sexualundervisning frustrerande. ”Antagandet var att vi alla ville definitivt heterosexuella sex och om vi använde kondom vi gjorde det rätt 'säger de.' Under detta antagande, det fanns ett kodat meddelande som inte vill kön eller vill queer kön var både avvikande. Jag uppenbarligen inte vet vad det var för neurotypiska barn, men för mig, dessa antaganden översatt instruktioner. 'Ha sex. Med en man. Använda kondom.”

load...

Som en person med funktionshinder, jag hitta Sex Empowering

Sexualundervisning är redan allmänt subpar för neuro ungdomar utan funktionshinder. Varje införandet av queer sexualitet och olika könsidentiteter omedelbart flaggas som ”försöker rekrytera ungdomar” i så kallade ”gay (eller träns) agenda”. Om det är svårt för människor utan funktionshinder att navigera saker som samtycke och queer kön, tro att fattiga versionen av sexualupplysning att personer med funktionsnedsättning får tjänar faktiskt dem är vanföreställningar.

För att vara riktigt ge sexuella lärare måste lära om de olika behoven hos människor med olika förmågor; men i grund och botten, måste de erkänna att personer med funktionshinder och personer på spektrumet har samma sexuella rättigheter som alla andra.

Relaterade nyheter


Post Kärlek

Varför ändrar vi fortfarande våra efternamn när vi gifter oss?

Post Kärlek

Ja, det finns fördelar för min man att bli utplacerad

Post Kärlek

Hur man hanterar en hemsk gåva från din partner

Post Kärlek

Så här hittar du den bästa underkläder för din kroppstyp

Post Kärlek

Hur man packar det perfekta resedatumets nattpaket

Post Kärlek

Sanningen bakom utloppsmetoden

Post Kärlek

Jag vägrar att låta mina kroniska sjukdomar komma i vägen för mitt sexliv

Post Kärlek

Vad du verkligen tycker om när din make fuskar

Post Kärlek

Bdsm för vaniljpar är lättare än du tror

Post Kärlek

Är människor i öppna relationer lyckligare?

Post Kärlek

Slow your roll: 8 positioner för att göra sex senast

Post Kärlek

Kvinnor bryr sig mer om mat än kön på valentins dag