Hur man skriver en hushållstjänst som inte suger | BurnbrightLove.com

Hur man skriver en hushållstjänst som inte suger

Hur man skriver en hushållstjänst som inte suger

Kanske du fick reda på att din bästa vän förlovade när hon FaceTimed dig från Paris eller kanske veckor innan när brudgummen behövs din expertråd om ringen. Hursomhelst, har dagen äntligen kommit, och till råga på allt utanför, hon namnges youher brudtärna.

Inte bara är detta en stor ära (därav namnet), men att MOH levereras också med ett stort ansvar. Det är lätt att fastna i inte så triviala detaljer som att planera en möhippa och / eller det oundvikliga destination möhippa med ett dussin av brudens närmaste vänner. Sedan innan du vet det, du ser upp två veckor innan hennes stora dag och kom ihåg, "Oh rätt. Jag måste ge ett tal också."

load...

Inte freak out! Nedan hittar du en idiotsäker recept, fulländat från år av händelse produktion erfarenhet, råd från erfarna vänner och förstahandstärna erfarenhet. Varje tal som har följt detta format har följts av ändlösa komplimanger hela receptionen - med andra ord, en total publik pleaser. Använd dessa tips och du i princip garanterat att leverera en vinnare.

Timing är allt

Under hela ditt tal, är det viktigt att hålla pacing i åtanke. Även med de bästa tal, kommer publiken bara att kunna uppmärksamma i ungefär fem minuter - men det är bäst att hålla tal till omkring två till tre minuter. Tid själv och praktik. Det finns praktiskt appsout där som kan göra det här sättet lättare. Hålla saker kort kommer inte bara att hålla gästerna uppmärksamhet; Det kommer också att hjälpa till att hålla din samtalsämnen fokuserade.

load...

Keep it Classy

Även om detta kan tyckas självklart, är det viktigt att undvika innehåll eller beteende som återspeglar dåligt på bruden. Även om bästa mannens tal innehåller ofta en bit av rostning, undvika att gå denna väg för tal om bruden om du inte är helt säker på att hon är den typen som skulle uppskatta det. Detta inkluderar att hålla sig borta från följande ämnen: Benders du gick på tillsammans, tidigare krok-ups och eventuella berättelser du inte vill hennes chef och / eller farmor att höra. Dessutom hålla pre-tal dricka till ett minimum, det vill säga ett glas eller två av vin för mod (inte sex skott, vilket garanterar ett tal slurry).

6 Real Wedding Meet-cutes att sätta dig i the Mood for Love

Hålla ihop

Detta är din bästa väns bröllop, så det är normalt att dina känslor och kärlek till henne är överallt den dagen. Gråt är en yrkesfara för att vara en MOH (och bröllops deltagare i allmänhet). Även om det är vackert att din kärlek och vänskap kan ta dig till tårar, gör ditt bästa för att hålla ihop. En smakfull tår är helt acceptabelt, kanske en spricka i rösten kanske vara oundvikligt, men en full-on snyfta drabbade härdsmälta är både svårt att återhämta sig från högljutt och mycket besvärliga för de flesta människor att bevittna. Publiken har redan bearbeta brudens och brudgummens känslor och sårbarhet hela dagen, så det är bäst att inte kasta mer i mixen.

En how-to formel för tal framgång

Först: Presentera dig & din vänskap

Damer, det kan inte nog betonas: Pleaseintroduce själv! Även om du är MOH av en 30-gäst bröllop och det finns en text om dig på bröllop webbplats, jag kan ganska mycket garanti för att ett stort antal människor kommer inte vet vem du är eller hur du känner bruden. En snabb mening eller två med ditt namn och relation till bruden (år kända, hur du träffade) kommer att bidra till att ge ditt tal sammanhang.

Nästa: Markera ett karaktärsdrag eller aspekt av brudens personlighet som du älskar

Detta är din bästa vän, så oddsen är, du kommer att känna och älska henne bättre än de flesta i rummet. Som sådan bör plocka det du älskar mest vara lätt. Frågor att inspirera dig: Vad är något hon alltid visat dig? Vad är något hon lärt dig? Vad sägs om henne har förändrat dig till det bättre? Illustrerar denna egenskap i en berättelse om du kan - om hon är särskilt stark, vilken historia bäst fångar hennes styrka? Om hon lärde dig att vara mer medkännande, när hon gör detta särskilt väl?

load...

Därefter: Länka detta drag till bruden / brudgummen relation

Nu när du har lagt grunden för hur [infoga karakteristiska här] din fantastiska bestie och bruden du jour är, är det dags att loop in / tillbaka till sin nya make (trots allt, är detta en dag att fira dem båda)! Ett enkelt sätt att länka till honom / henne skulle vara att tala om hur de tar vad egenskap du har markerat ut ännu mer i bruden. Kanske bruden brinner ge tillbaka till sin gemenskap och hennes partner hjälpte henne att organisera en kicken för en stiftelse som de båda älskar. Eller kanske det var deras gemensamma passion för att ge tillbaka som ledde till dem möte under dagen volontär med Habitat for Humanity. De länk-back alternativ är oändligt flexibel och anslutningen du ritar visar att denna sak du älskar hennes löper genom sin kärlek också.

9 Verkliga kvinnor värsta Wedding skräckhistorier

Slutligen: Linda upp med en slutsats och toast

Nu är det dags att höja ett glas (bokstavligt och fysiskt) att rosta det nya paret och avsluta ditt tal. En hjälpsam taktik är att vända sig till tala direkt till brudens partner och låt dem veta hur den karakteristiska och / eller drag i bestie kommer att bidra till deras kärlek hela livet tillsammans. Är din vän särskilt modig? Låt hennes make vet att oavsett livet kommer att kasta sig, kommer hon alltid att finnas där med dem för att inse det. Är hon en utmärkt problemlösare? Låt dem vet att hon kommer att vara där med en lösning på alla curveball livet kastar. Det är OK att vända upp osten-faktorn på denna slutredovisning - alla kommer att känna sig lite mosig nu. Vänd sedan tillbaka till rummet och har alla med dig i rosta den nya parets lycka.

Skål, kvinna. Du gjorde det.

Relaterade nyheter


Post Kärlek

Hur att vara en flickvän hjälpte mig med att äga min sexualitet

Post Kärlek

Hur stimulerar du hela din partners sinnen under sex

Post Kärlek

Vilka 7 kvinnor önskar att deras partners visste att de skulle bli av med dem

Post Kärlek

Allt du behöver för att göra din valentins dag fantastisk - ingen partner krävs

Post Kärlek

Det här är helgen att bli upptagen på en datingapp

Post Kärlek

Kärlek gjorde mig till en person som jag aldrig trodde att jag ville vara

Post Kärlek

Att sova separat slutade inte mitt äktenskap, det stärkte det

Post Kärlek

Um, vad är en vaginalift och behöver någon kvinna faktiskt en?

Post Kärlek

Mitt äktenskap är sexfritt och det är inget fel med det

Post Kärlek

Hemligheten för introvert-utåtriktad äktenskap

Post Kärlek

Tider som håller hemligheter kan spara ditt förhållande

Post Kärlek

Jag var en ambitiös karriärkvinna - nu betalar min man alla räkningar