Hur lugna din relation ångest | BurnbrightLove.com

Hur lugna din relation ångest

Hur lugna din relation ångest

Att vara i en relation är fantastiskt, men det kan också vara typ av stress när man tänker på det för mycket. Särskilt i början, kan det vara svårt att lita på din nya partner. När allt kommer omkring, har du ingen garanti för att det kommer att lösa sig, och det är svårt att veta om din partner är lika investeras som du är, särskilt om du är en ny par.

Denna osäkerhet är en del av det som gör en relation spännande, men det kan också orsaka några allvarliga oro - och tyvärr är det ganska vanligt. ”När vi börjar ett förhållande, det finns gott om okända, och när vi fokusera på framtiden och vad som kan hända eller vad som kan hända, vi tillåta oss att känna sig oroliga”, säger relation psykologen Dr Karin Anderson. ”Det är inte roligt, men det är helt normalt.”

load...

3 Women on Vad Triad Relationer är verkligen gillar

Detta är särskilt sannolikt att hända med människor som är benägna att oroande eller är med en partner som inte kommunicera tydligt, säger licensierad klinisk psykolog Dr Alicia H. Clark. ”Ångest kan vara precis om dig och vara osäkerhet du ta med till varje relation, eller ångest kan återspeglar spänningar i relationen”, säger hon.

Enligt Clark, med oro din relation betyder inte att du är en fruktansvärd människa - snarare betyder det att du bryr dig. ”Vi bryr oss mycket om att säkra kärlek och hålla den säkert, och vi känner oro när kärleken kan vara i riskzonen”, säger hon.

Men naturligtvis ångest slags suger, och du förmodligen vill hålla det till ett minimum. Om du lider av relation ångest bör dessa rörelser hjälpa dig att hålla dig i schack.

load...

1. Inte förhastade slutsatser

Det är lätt att gå ner en dålig väg när din partner inte svarar sin telefon eller svara på en text direkt, men Clark säger att det är viktigt att trycka på paus. ”Ta en stund att erkänna och namnge hur du känner och gå om arbetet med att reda ut de faktiska stress från 'spöken' av ditt förflutna.”

Till exempel kanske du fuskat på ett tidigare förhållande och du känner dig nervös att något dåligt händer bakom ryggen när du inte kan nå din SO Eller kanske du har just läst en hel del fusk berättelser på nätet och är rädda det kunde hända dig. Vad det än är, är det viktigt att komma ihåg att detta inte är den nuvarande situationen.

”Detta kan hjälpa till att sänka din ångest avsevärt igen”, Clark säger. ”Vad är kvar är då stress själv - din partners kommunikation, den tid du spenderar tillsammans, hur du mår. Dessa är de faktorer som förtjänar fokus och uppmärksamhet och måste lösas genom diskussion och annorlunda beteende.”

2. Delta i en liten self-talk

Anderson föreslår att prata med sig själv på samma sätt som du skulle prata med din bästa vän om de går igenom samma situation. Försök att säga något i stil med ”Jag vet att du flippar ut, men låt oss ta ett djupt andetag och lugna ner en bit. Vi har ingen legitim anledning att tro något är fel.”Det är också viktigt att påminna dig själv att bara för att du är rädd för något betyder inte att det är sant. Och naturligtvis är det viktigt att påminna dig själv att du kommer att vara OK, även om saker går söderut i ditt kärleksliv - även om du inte ska få i dig själv.

3. Inte stift din ångest på din partner om de inte beter sig misstänkt

Det är lätt att tro att din ångest är ditt SO fel, men det är inte rättvist att sätta dina rädslor på dem om de inte gör något fel. ”Du är en vuxen och du behöver för att hantera dina egna känslor och göra dig lycklig,” Anderson säger. ”Det är inte din partners jobb att lindra din ångest. - Det är din”

load...

4. Kom ihåg att det är bara så mycket du kan styra

Det är oerhört viktigt att komma ihåg. Du kan styra dina tankar och svar på situationer och det är om det. ”I slutändan kan du inte styra din partner,” Anderson säger. Mening, om de ska fuska, de kommer att fuska. Men hon råder kontrollera vad du kan kontrollera. ”Gör allt i din makt för att göra din relation en stor”, säger hon. ”Om du hamnar bryta upp, du vet att du gjorde ditt bästa.”

7 dåliga vanor som kan förstöra din relation

Om du har provat dessa steg och du fortfarande kämpar, skadar det inte att nå ut till en psykolog för att få hjälp. Annars kan det påverka din hälsa - och din relation.

Relaterade nyheter


Post Kärlek

5 enkla sätt att prata smutsigt utan att bli generad

Post Kärlek

Vilka 7 kvinnor önskar att deras partners visste att de skulle bli av med dem

Post Kärlek

Tips från en sexmagasinutövare

Post Kärlek

Vad ska man göra om sex ger dig ångest

Post Kärlek

13 kvinnor på hur man har fantastisk sex medan du är gravid

Post Kärlek

6 datingsregler Jag håller oavsiktligt bristande

Post Kärlek

Allt du någonsin har velat veta om vagina Dentata

Post Kärlek

7 tecken på att ditt äktenskap kan vara över

Post Kärlek

5 sätt att snabbt eskalera ett argument med din partner

Post Kärlek

5 sexiga trick som kommer att göra din valentins dag oförglömlig

Post Kärlek

Denna hilariska nya dating app är gjord för debbie downers

Post Kärlek

Bartending på en bandklubb gav mig mer självförtroende för sängen