Det överraskande emotionella misstag som de flesta av oss gör i relationer | BurnbrightLove.com

Det överraskande emotionella misstag som de flesta av oss gör i relationer

Det överraskande emotionella misstag som de flesta av oss gör i relationer

Oavsett hur bra vi tror att vi vet att vår partner, ibland hamnar vi saknade signaler och tänker de säger, tänker eller känner en sak, när det är faktiskt något helt annat. Och hur vi tolkar - eller snarare misstolka - vår partners känslomässiga signaler kan ha en stor inverkan på vår relation enligt en studie av forskare vid Washington University.

Studien, som följde totalt 120 heterosexuella par, funnit att många av oss tenderar att "underskatta hur ofta en partner trycka känslor och att överskatta en partner förmåga att se den ljusa sidan av en fråga som annars skulle utlösa negativa känslor" sade Lameese Eldesouky, studera författare och doktorand i psykologiska och hjärnvetenskap vid Washington University, i ett uttalande.

load...

Tack, fnöske, för Banning bigott person från App for Life

I slutändan, det låter som vi bara inte lyssnar på varandra, och genom att inte uppmärksamma och plocka upp rätt emotionella signaler, vi är inte så i synk som vi skulle kunna vara. Många av oss tenderar att undertrycka känslor för att ”spela det coolt” eller försöka titta på den ljusa sidan i en dålig situation, och detta kan orsaka korsade signaler om en partner kan ”titta på den ljusa sidan” och andra kan inte (och inte erkänna det).

"Denna studie visar att förtryck kan vara lättare att bedöma än omprövning eftersom dämpning ger flera externa signaler, såsom visas stoiska", säger Tammy engelska, medförfattare till studien, i ett uttalande. "Suppression anses ofta vara en negativ egenskap under omprövning anses vara en positiv egenskap på grund av differential inverkan dessa strategier har på emotionella välbefinnande och sociala relationer."

load...

Ovanpå allt detta, visar det sig att kvinnor tenderar att se sin partner på ett mer positivt ljus än män i allmänhet gör och anta människor är mindre möjlighet att dölja sina känslor än de egentligen är (kanske eftersom vi kvinnor är naturligtvis lite mer samklang med våra känslor). Takeaway: Ta inte din partners poker face eller envis "Jag är helt bra!" till synes. Om du misstänker att han eller hon fortfarande i hemlighet rykande om detta argument du hade ett par timmar sedan, gräva lite djupare för att se till att du har hittat verkliga upplösning eller det kan vara ett recept för missförstånd.

Stora Relationer är det viktigaste för din hälsa

Relaterade nyheter


Post Kärlek

25 dåliga pickup linjer som kommer att göra dig cringe (& skratta)

Post Kärlek

8 skäl till att vinterbröllop slår helt sommarceremonier

Post Kärlek

Att sova separat slutade inte mitt äktenskap, det stärkte det

Post Kärlek

100 romantiska (& enkla) gester för att visa din kärlek på valentins dag

Post Kärlek

Hur en förlorad tampong (nästan) hjälpte mig att hitta kärlek

Post Kärlek

Kvinnor påverkas mer av kraftskillnader i relationer än män

Post Kärlek

De verkliga orsakerna till par slutar att ha sex

Post Kärlek

Kan du använda en vibrator för mycket vara skadlig?

Post Kärlek

Varför hjärnan är vårt viktigaste könsorgan

Post Kärlek

Vad människor kämpar verkligen med sina partner

Post Kärlek

Hur en hårborste förändrade mitt sexliv

Post Kärlek

Heta, heta, heta sexiga ställen i kvinnan