Den enda trick att känna sig närmare och undvika besvikelse på valentins dag | BurnbrightLove.com

Den enda trick att känna sig närmare och undvika besvikelse på valentins dag

Den enda trick att känna sig närmare och undvika besvikelse på valentins dag

Om du planerar att fira Alla hjärtans dag med en partner kan du behöva genomtänkta kort, dyra restaurang reservationer eller smycken på hjärnan. Men här är något annat att sätta på tippy-toppen av V-Day att göra-lista: att ha sex. Och inte bara gå igenom hela proceduren eller att se till att få 'er gjort innan den passerar ut efter en dekadent måltid - men gör tid att göra det beforeyou gå ut (eller stanna i) och fira.

Den "knulla först" -regeln, som ursprungligen myntades av relation guru och podcaster Dan Savage (så vitt jag vet), kan låta grundläggande, men det har vissa fördelar som du kanske inte har tänkt. Utöver att vara ett smart logistik drag - du har tillräckligt med energi för en solid romp och undvika restaurang publik med en senare middag reservation - det kan ge dig närmare känslomässigt också.

load...

Kvinnor bryr sig mer om mat än Sex på Alla hjärtans dag

"Generellt sett människor har en hel del besvikelse över Alla hjärtans dag", säger loveologist och kön pedagog Wendy Strgar, författare of Love som fungerar. En guide till Enduring Intimacy "Du tror att du får en gåva eller ett kort som gör att du känna sig uppskattad eller valideras på ett sätt som din relation, kanske har inte kunnat göra på en daglig basis. Det är ganska mycket ett recept för besvikelse."

Anslutning fysiskt innan du gör något annat på en romantisk semester eller årsdag kan hjälpa skingra en del av spänningen och skyhöga förväntningar som vissa parter har, vilket gör både människor kunna njuta varandra mer organiskt. "Det är ett sätt att rensa luften och vara riktigt närvarande på din dag", säger Strgar. "Du vet hur om du har sex när du är i en kamp och det plötsligt blir mycket lättare att prata om svåra frågor rätt efteråt? Sex hjälper oss omedelbart acceptera den andra personen som de är och relationen som det är."

load...

Alla hjärtans dag kan kommersialiseras, men det är fortfarande viktigt

Det kan också skapa lika villkor när det gäller sexuella förväntningar. "Män och kvinnor har motsatta känslomässiga och sexuella mekanismer", säger Strgar. "Biologiskt, kvinnor behöver i allmänhet att känna känslomässigt ansluten för att slås på av sin partner, medan män måste ha sex för att få den där känslan av känslomässig närhet." Oavsett om du är i ett förhållande med en man eller en kvinna, att ta ansvar för din sexualitet, dina behov och vad du behöver för att få bort är att ge och friska. Det är något du bör göra regelbundet, men framför allt på en dag som är inriktad på kärlek och relationer.

Det låter enkelt, men tweaking dina planer att prioritera att få lite action först på Alla hjärtans dag kan vara skillnaden mellan en meh, unmemorable semester och en som hjälper dig och din SO ansluta djupt och autentiskt - och ha lite kul medan du är på det.

6 Personlighetsdrag visat sig hjälpa dig att hitta kärlek

Relaterade nyheter


Post Kärlek

8 skäl till att vinterbröllop slår helt sommarceremonier

Post Kärlek

Mina orgasmer förändras under hela menstruationscykeln

Post Kärlek

Online dejting? faller inte in i den vanliga fällan

Post Kärlek

Det är dags att sluta göra ursäkter i våra relationer i år

Post Kärlek

Stealthing är den skrämmande sexuella övergreppstrenden vi behöver prata om

Post Kärlek

Så dina vänner och familj gillar inte din S.O. - nu då?

Post Kärlek

6 oväntade hälsofördelar med spermier - ja, du läste det rätt

Post Kärlek

De verkliga orsakerna till par slutar att ha sex

Post Kärlek

Jag insåg äntligen att jag inte behöver ha sex för att vara lycklig

Post Kärlek

Vad är sexuell efterglöd, och finns det faktiskt?

Post Kärlek

8 frågor människor i polyamorösa relationer är trött på att få

Post Kärlek

Hur 15 mammor håller sitt sexliv varmt efter att ha barn