Är kön ett kärleksspråk? | BurnbrightLove.com

Är kön ett kärleksspråk?

Är kön ett kärleksspråk?

Gary Chapman 1995 bästsäljande bok The Five Kärlek Languageshas bli en go-to guide för människor som vill urskilja hur deras partner visar sin kärlek. Baserat på hans 30 års erfarenhet som ett par rådgivare, Chapman bryter ner Kärlekens fem språk som följande: ord av bekräftelse, kvalitetstid, ta emot gåvor, tjänande och fysisk beröring.

De älskar språk är ett hett samtalsämne, så det är verkligen naturligt och rimligt att fråga om sex på egen hand bör betraktas som en kärleksspråk.

Kelly Connell, sexualitet och relation expert för min första Blushtells SheKnowsthat det första beror på vilken typ av sex du har. "Vi har sex av många olika skäl," Connell säger. "Ibland, eftersom vi vill uttrycka vår kärlek till någon och ibland eftersom vi behöver bara sex och ibland är det mellan dessa två."

load...

Vilka är de 5 Kärlek språk?

Men när sex är direkt ansluten till en intim relation, säger Connell att det kan partof love språk. "Vi använder våra kroppar för att ge den person vi värdesätter och ofta älskar glädje, acceptans, beröring och anslutning", förklarar hon. "Hur vi röra någon i den situationen, om vi tittar in i deras ögon under sex, kan förmedla en hel del till den andra personen. När vi älskar någon, är det naturligt att vilja uttrycka det genom sex."

Raffi Bilek, en licensierad klinisk socialarbetare, Par rådgivare och chef för Baltimore Therapy Centerexplains till SheKnowswhy han tror sex bör inte kategoriseras som sin egen kärlek språk. Bilek påpekar att så gott som alla gillar sex, och det är en anslutande upplevelse för de flesta människor. Men han höjer viktig punkt som genom att säga sex är det främsta sättet att göra en person känner sig älskad, kan det leda till problem med relationer fram.

load...

"Vad händer när en partner inte kan ha sex under en längre period av medicinska eller andra skäl? Vad gör du i början av en relation när du kanske inte vill ha sex för att känna sig älskad?" Bilek säger. "Jag tror att fysisk beröring som en kärleksspråk sammanfattar hur vissa människor känner om sex, men det gör det också möjligt för människor att uttrycka och ta emot kärlek i fysiska men icke-sexuellt sätt."

Lär dig att översätta hans kärlek Språk

Afton Strate, licensierad klinisk äktenskap och familj terapeut och ägare av Förankring Peace Therapyin Overland Park, Kansas, har liknande oro kategori sex som sin egen kärlek språk. "Fysisk beröring som kan innehålla sex, är ett giltigt kärlek språk. Dock är avsikten med gest vad som är viktigast," Strate berättar SheKnows.

"Det är viktigt att motivationen att visa din kärlek och tillgivenhet mot din partner - oavsett om det är genom beröring eller något av de andra språk - att vara med avsikt att ge den kärlek till din partner från en plats för att ge utan förväntningar om att ta emot något i gengäld" Strate säger.

Hon tillägger att om vi inte har investerat tid och energi på att bygga upp förtroende och respekt i en relation kan en partners gester känns som om de är "gå igenom hela proceduren för att få något i gengäld." (Och du läste avgjort unsexy.)

7 dåliga vanor som kan förstöra din relation

Även sex är en viktig del av en relation, Strate betonar att visa fysisk beröring som rent sexuella undergräver betydelsen av "alla andra former av fysisk anslutning par aktie, som håller händerna, kramar, gos, kyssar, kör fingrarna genom din partners hår och massage."

load...

Naturligtvis kan sex säkert fortfarande vara en viktig del av den kärlek språket touch. "Med en sexpartner - inte bara någon du träffat, men någon som känner dig och har en djup kunskap om dig, som berör inte bara läker, är det nödvändigt", Merle Yost, en licensierad äktenskap och familj terapeut berättar SheKnows. "Det intima kontakt både validerar oss liksom lugnar, hetsar och uppfyller oss på flera nivåer. Det är den bästa typ av beröring, och det är kärnan i vad touch som en kärleksspråk gör för oss."

De flesta är nog överens om att en stor sexliv bara kan stärka en redan friska, stabil relation. Men som Bilek påpekar, är det inte ovanligt för par att gå igenom långa perioder när en person inte kan delta i sexuella aktiviteter på grund av medicinska eller andra skäl. Och det är därför fysisk beröring, som har en mycket bredare definition, är så viktigt.

En sund relation måste kunna motstå en kort eller lång paus från sexuell aktivitet om det behövs - och lyckligtvis finns det gott om andra sätt att känna fysiskt nära din partner under dessa tider.

Relaterade nyheter


Post Kärlek

Bekräftat: stora relationer är det viktigaste för din hälsa

Post Kärlek

Jag var en ambitiös karriärkvinna - nu betalar min man alla räkningar

Post Kärlek

Vad är gasljus - & är din partner det för dig?

Post Kärlek

En liten extra sömn kan allvarligt öka din sexdrift

Post Kärlek

Dessa lågmälda datumidéer tar helt trycket av valentins dag

Post Kärlek

Bdsm för vaniljpar är lättare än du tror

Post Kärlek

Goda nyheter - allt du visste om kvinnans sexuella topp är förmodligen fel

Post Kärlek

5 sex positioner som främsta kvinnor för orgasm

Post Kärlek

Människor som bor i dessa områden brukar ha sex yngre

Post Kärlek

5 sätt skilsmässa är bättre än äktenskapet

Post Kärlek

5 sätt att ha sex under din period

Post Kärlek

Fler amerikaner än någonsin är i interracial äktenskap