8 saker Ingen berättar om sex efter födseln | BurnbrightLove.com

8 saker Ingen berättar om sex efter födseln

8 saker Ingen berättar om sex efter födseln

Förlossning kan verkligen kasta en skiftnyckel i ditt sexliv. Förändringarna din kropp går igenom under och efter graviditeten kan vara smärtsamt och bara vanlig weird. The Journal of Prenatal Medicinereports att många kvinnor (förståeligt nog) fruktar att graviditet-inducerad förändringar i deras kroppar kommer att påverka deras sexuella funktionen.

För att hjälpa kvinnor att förstå vad de kan förvänta sig, pratade vi med OB-GYNs och några nya mammor att ta reda på mer om dessa könsrelaterade förändringar. Oavsett om det är torr där nere eller läckande bröstmjölk, lovar vi att du är inte den första att uppleva dessa unsexy efter bebis symptom. Men hey, om det är gonna get besvärliga, är det bättre att åtminstone vet om det i förväg. Dessa tips hjälper dig att förbereda (åtminstone mentalt) för att ändringarna ditt sexliv kommer att gå igenom efter att ha ett barn.

load...

Sex kan vara smärtsam eller blodig

Uppenbarligen finns det en hel del vaginala förändringar som sker under och efter graviditeten: Tissue blir mer känslig och kvinna kan ha svullna blodkärl. ”Ljus blödningar kan vara vanligt efter kön, och det kan finnas en ökad sekret, som vanligtvis normal 'säger Jennifer M. Browning, OB-GYN och medicinsk direktör vid Kingwood Skin Essentials.' Ändringar kan kvarstå under månader efter förlossningen. Men om du har smärtsamma samlag eller onormal urladdning, bör du se din barnmorska för att kontrollera om det kan finnas en infektion, som vanligtvis kan behandlas med en kort kurs av antibiotika.”

Du kan bli kåt som fan

load...

”Den mest överraskande aspekten av mitt sexliv efter att ha min son är att jag ber sex mer 'säger Bailey, 29, en ny mamma från Ojai, Kalifornien.' The begränsad tid och integritet Min man och jag har lagt till en ny lockelse till vår närhet - vi faktiskt inte kan få nog av det, eftersom vi sällan får en chans att få något av det ”Ja, det kan faktiskt vara en ganska välkommen förändring! Vem ska säga nej till sex blir ännu mer tilltalande? (Se bara till att du har en barnvakt på snabbvals.)

Mitt äktenskap är sex-gratis och det finns inget fel med det

Räkna med avbrott och besvärliga stunder

Sex är inte alltid kommer att vara smidig segling som det var innan du hade ett barn. Även om ditt barn inte klagan på absolut värsta ögonblick - som när du är på väg att komma - kroppen kunde göra något slumpmässigt som kan ta dig både förvånad, så lära sig att rulla med vad går ner. ”Jag minns min man och jag fick varm och tung på soffan 'säger Melissa, 42, i Westchester, New York.' Vi hade just lagt våra dåvarande 2-månader gamla till sängs. Min man gick att pressa mitt bröst och fick handen täckt i bröstmjölk. Läckande vid oväntade tillfällen var bara något vi var tvungna att vänja sig vid. Det känns konstigt i början, men man lär sig att bara skratta åt det.”

Du kanske föredrar olika positioner

Vissa sexuella positioner kunde känna sig mer bekväm efter leverans än före graviditeten. ”Hormonella förändringar under graviditeten kan ibland ändra din bäcken benstomme, vilket gör vissa positioner mycket mer tilltalande 'säger Dr Gil Weiss, biträdande professor i klinisk medicin vid Northwestern Memorial Hospitaland partner på Föreningen för kvinnosjukdomar.' Plus, leverans själv kan flytta inre strukturer runt, vilket gör nya positioner mycket mer stimulerande och tillfredsställande än tidigare.”Tänk på det som en helt ny äventyr, lära sig att upptäcka vad får du ut nu som inte tidigare, och detta kan faktiskt vara en rolig en!

Du kommer behov som glidmedel mer än någonsin

"Innan jag födde, var det mycket lättare för mig att bli blöt", säger Robin, 36, en mamma tvillingar ligger i Lowell, Massachusetts. "Eftersom att föda mina två söner, är det som om jag har en brist på vaginal smörjning. Vara för torr gjort sex efter födseln smärtsam ibland, men det finns en enkel lösning. Jag håller några flaskor externa och interna smörjmedel runt och det hjälper så mycket."

load...

Dina bröstvårtor kan sluta vara erotiska (ett tag, åtminstone)

"Jag var redo för alla de saker som skulle förändra min livet, men inte när det kom till mitt bröst!" säger ny mamma Dr. Tanya Kormeili, 40, Los Angeles, Kalifornien. "Kombinationen av amning och bröstpump gjorde mina bröstvårtor känns som de gick igenom dokumentförstöraren och sedan beströs med syra. Även den minsta beröring kändes smärtsamt. De var stel, död för världen, och inte längre en plats för erotisk nöje. Som en hudläkare, hade jag även massor av krämer att läka såren, men domningar och förändringar i känsla, utseende och självuppfattning var ganska chockerande. Om du känner det här sättet, är du inte ensam!"

Vad 11 lyckligt gift kvinnor önskar att de skulle kallas nygifta

Slidan kan faktiskt få hårdare

Detta är galet bakvända, men sant för vissa kvinnor! ”Efter förlossningen vaginalt till mitt första barn, trodde jag att allt skulle sträcka ut, vilket gör sex mindre njutbart 'säger Jade, 38, i Portland, Oregon.' Vad jag fick var motsatsen. Det kändes som min vagina hade faktiskt skärpt! Ibland skulle min pojkvän bara ge upp försöker ta sig in mig eftersom det var som att försöka öppna en väl tillsluten mussla! Jag fann att ta ett muskelavslappnande medel och använder extra glidmedel hjälpt."

Orgasmer kan bli lättare, längre och starkare!

Ah, vi sparat det bästa till sist. ”När jag tänker tillbaka på sex innan jag hade mitt första barn, [kön] var en kombination av lust, lust och underhåll 'säger mamma till två Brenda, 33, i Pittsburgh, Pennsylvania.' När jag kände sig bekväm med samlag igen, kön började känna mer kärleksfull - kanske eftersom vi var nu föräldrar tillsammans. Jag vet inte om det var känslorna eller fysiska förändringar, men något gjorde det lättare för mig att ha större och längre orgasmer. Jag brukade kunna orgasm, men inte hela tiden, och det tog en del arbete. Nu känner jag att jag har knappt göra någonting! Det svåra är att faktiskt hålla tyst medan barnen sover.”Nu är en bra problem att ha!

Relaterade nyheter


Post Kärlek

Jag insåg äntligen att jag inte behöver ha sex för att vara lycklig

Post Kärlek

Varför är helgdagar så svåra på relationerna

Post Kärlek

Vad du ska göra om du älskar oralsex men din partner är inte in i den

Post Kärlek

Förmåner och utmaningar-att träffa en mycket äldre man

Post Kärlek

8 skäl till att vinterbröllop slår helt sommarceremonier

Post Kärlek

Varför ska vi inte avfärda missionärpositionen

Post Kärlek

Min queer, black sexuality var så missförstått jag lämnade nästan kinklivet

Post Kärlek

Hur man berättar för din partner vill du ha ett öppet förhållande

Post Kärlek

7 bröllopstrender vi inte kan vänta med att se i 2018

Post Kärlek

Den enda trick att känna sig närmare och undvika besvikelse på valentins dag

Post Kärlek

Min renhetsring gav mig styrkan att ta kontroll över mitt sexliv

Post Kärlek

Hur man frågar efter vad du vill ha i sängen