8 resetips för par så att du inte kommer hem som exes | BurnbrightLove.com

8 resetips för par så att du inte kommer hem som exes

8 resetips för par så att du inte kommer hem som exes

De säger att om du verkligen vill lära känna en person, ta en tur tillsammans. Att resa med vem som helst kan avslöja det goda, det dåliga och det fula om dem (och dig). Det är vettigt. Du spenderar en kondenserad del av tiden tillsammans när du står i rader, dela räkningar och besluta vilken tid att lämna stranden. Du båda bor utanför din normala rutiner och komfortzoner.

Du kan lära dig att göra ett bra team och återvända hem närmare än någonsin, säger docent i psykologi vid James Madison University, Dr. Jaime Kurtz. ”Men, reser med någon kan avslöja saker som du helt enkelt inte gillar och aldrig visste innan: en rädsla för nya kulturupplevelser och en allmän känsla av sluten sinne; driven styvhet och en oförmåga att kompromissa eller avvika från rutiner ”, skriver hon i Psychology Today.

load...

Så, här är åtta tips för att se till att du avgår som ett par och återvända som älskare, inte kämpar.

Hantera både dina förväntningar

Komma överens om vad du kan se och göra bör vara en del av planeringsprocessen. ”För par tar sin första resa tillsammans, räkna ut budgeten, resväg, vilka webbplatser du planerar att se och hur mycket tid du kommer att tillbringa tillsammans tidigt kan mildra eventuella konflikter som kan uppstå medan på resan”, säger resor expert Lee Abbamonte.

Få verkliga din resa personlighet

Det finns några viktiga personlighetsdrag som förutsäger hur väl människor kan resa tillsammans, säger Kurtz. ”Om någon är verkligen öppen för att försöka exotisk mat med hjälp av en lokal värdfamilj eller ta surflektioner, kanske denna person inte mesh med någon låg på öppenhet, som skulle vara mer i McDonalds, Marriott och ligga på stranden”, säger hon säger.

load...

Snacka om ensam tid innan du går

”Skillnaden mellan när du är hemma och när du är på semester tillsammans är att du är med den andra personen hela tiden”, säger Abbamonte. Att tillsammans 24-7 kan vara för mycket för vissa par. Se till att diskutera vanor och preferenser och att sätta gränser. Om du vet att du behöver en ensam tid varje dag, låt dem veta och grädda den i färdvägen.

De 17 vanligaste misstagen i relationer

Börja smått

För vissa par, med en stor resa vartannat år kan vara allt de kan möjliggöra tids- och pengar-wise. Så prova några kortare resor först eftersom de låter par vänja sig längre tidsperioder tillsammans. ”Något mindre kan hjälpa två personer att identifiera och arbeta igenom potentiella utmaningar de kan möta på en större resa”, säger Kurtz.

Låt inte slagsmål gro

Små irritationer kan bli enorm om de inte är tonande. Vem vill vara galen samtidigt som man försöker att njuta av en semester? ”Om du befinner dig i konflikt under resan, är det bäst att ta itu med det så snart som möjligt”, säger Kurtz. ”När du har identifierat ett specifikt problem, närma din partner med en lugn, sansade tanke - och det innebär att göra det när du inte är utlöst.”

Diskutera utgifterna innan du går

Det är viktigt att semester utgifterna uppfyller varje persons förväntningar och att varken personen känner utnyttjat eller som de är helt blåser genom sin budget, säger Kurtz. ”Under arbetet ut är inte särskilt kul, det finns en uppåt: Navigera denna potentiellt besvärliga ämne kan faktiskt ge dig viktig information om hur de två av er kanske hantera andra pengar frågor i framtiden”, säger hon.

load...

9 kroppsspråk misstag som kan Mess med din relation

Packa tålamod

Om du börjar känna irriterad av din partner - och realistiskt, du förmodligen - stoppa och checka in med dig själv. Du vill inte ta din utmattning, jetlag eller behov av Starbucks på din älskling. Det irritation kan lösa sig när du tar hand om dina behov, säger Kurtz.

Vara rörlig

Du kan inte få allt vägen när du reser tillsammans. Det är där flexibiliteten kommer in. ”Var villig att kompromissa om du har mycket olika intressen och rese stilar”, säger Kurtz. ”Gör en omgång den där en person planerar en dag av aktiviteter och den andra personen planerar nästa.” Fråga dig själv vad som är viktigare: att få se och göra allt du vill ha i exakt hur du vill eller hälsa och lycka ditt förhållande?

Relaterade nyheter


Post Kärlek

7 tips för att hantera dina romantiska relationer när du har ADHD

Post Kärlek

Folk antar att jag har stök för att jag är polyamorös

Post Kärlek

11 män förklara varför de älskar engagerade relationer

Post Kärlek

Vad du verkligen tycker om när din make fuskar

Post Kärlek

Ja, beständig könsorganisk upphetsning är en sak - nej det är inte trevligt

Post Kärlek

Um, vad är en vaginalift och behöver någon kvinna faktiskt en?

Post Kärlek

6 smarta strategier för att hålla pengar stress från förgiftning ditt förhållande

Post Kärlek

Hur en hårborste förändrade mitt sexliv

Post Kärlek

Vad jag lärde mig från ett år utan sex

Post Kärlek

12 säkra ord riktiga människor använder som kommer att överraska dig

Post Kärlek

Varför hjärnan är vårt viktigaste könsorgan

Post Kärlek

7 dåliga vanor som kan förstöra ditt förhållande