8 frågor människor i polyamorösa relationer är trött på att få | BurnbrightLove.com

8 frågor människor i polyamorösa relationer är trött på att få

8 frågor människor i polyamorösa relationer är trött på att få

Förra året min fästman och jag öppnade vårt förhållande som vi började se andra människor utanför vår egen parning.

Eftersom jag är ganska trubbigt när det gäller vad jag dela med världen, har jag sagt många av mina vänner och familj som Skylar och jag har en polyamorous relation. Till min förvåning kunde samma personer som har orubbligt stöttat mig som en pansexual trans man inte verkar att linda sina sinnen runt karaktären av min kärleksfull relation (och nu engagemang till) med Skylar.

Fast alla jag känner har kraftigt godkänt min partner och vår couplehood, det är polygami del av vår relation som många bara inte tycks kunna svälja. I själva verket finner jag mig själv som slampa-skam och oro styras ganska ofta över de friskaste och mest givande relation hela mitt liv.

När det kommer till kritan, människor är dömande eftersom samhällets skildring av heterosexuella monogama par som norm påverkar djupt hur människor vi känner uppfattar oss. Och detta är särskilt fallet med äldre individer och släktingar, en demografisk jag tenderar att undvika när det gäller samtal om villkoren för mitt förhållande.

load...

Så jag bestämde mig för att lägga ut några av de vanligaste frågorna jag har fått från dömande och allmänt nyfikna personer i mitt liv. För dem som inte vet mycket om polyamory, här är några verkliga svar till dig från en person som praktiserar det. För dem som är polyamorous, kanske du kan dela med mig i min smärta avseende höra dessa typer av frågor.

I samma ögonblick som jag insåg att jag var polyamorous

Är inte det fusk?

När det görs rätt, är polyamorous relationer bygger på samtycke och massor av kommunikation. Men på grund av människors antagandet att relationer som faller utanför monogami, det kan vara lätt att förväxla med mer än en partner på en gång som otrohet. Jag känner mig inte som om jag otrogen mot min partner när jag flirta med eller sova med en annan person eftersom vår arrangemang avtalas och bygger på förtroende. I mitt förhållande, se andra människor är hela poängen! Ingen liggande eller fusk nödvändigt.

load...

Är inte ni allvar?

Flera medlemmar av min familj och vänner uttryckt oro när jag kom ut till dem som polyamorous eftersom de antog mitt förhållande med min partner måste ha drabbats vissa frågor. Men enligt min erfarenhet, att öppna upp en relation tar mycket förtroende, kommunikation och ömsesidig respekt för gränser. Och så Skylar och jag blir mer öppet i vår relation och kön avspeglas hur djupt vi hade etablerat kärlek och tillit i vår relation. Jag tycker att endast riktigt fasta relationer kan stödja något liknande polyamory eftersom en brist på förtroende kan verkligen göra dessa situationer ångestframkallande.

Är inte sova med andra människor farligt?

Så länge det är mellan samtyckande vuxna som får ofta STI tester och är transparenta om deras medicinska status, sova med andra människor bär samma risker för polyamorous folk som det gör för dem som hålla fast vid monogami. Förutom det faktum att oavsett STI jag skulle plocka upp skulle föras vidare till mina kärleksfulla fästman skapar extra incitament att vara aktsam om dessa typer av saker.

"Vi blev en polyamorous par och det räddade vårt äktenskap"

Vad händer om du blir förälskad i någon annan?

Jag har hört detta en mycket; och jag ofta inte vet hur man ska svara på det eftersom den person som ansöker uppenbarligen inte förstår kärlek som något som kan hända mer än en gång och mellan fler än två personer. Min partner vet att jag är kär i en av mina kära vänner, någon som jag inte har intima relationer med, och det är inte något som får dem att känna sig hotade.

Vi vet båda och uppmuntra andra att utveckla spännande och berikande kontakter med andra människor - och ibland händer kärlek! Men det betyder inte att jag kommer att bryta upp med min primära partner för att vara med den personen. Och om vi någonsin möter en situation där en av oss har känslor som är för stark (som med vän till mig som jag nämnde ovan), vi är överens om att undvika sexuell kontakt för att förbättra vår individuella och kollektiva psykiskt välbefinnande. Nedre raden: Polyandri handlar om tron ​​att du kan ge / ta emot / känna kärlek från andra människor förutom din primära. Jag tror inte på ”en sann kärlek” och allt det där.

load...

Vill du prata om dina andra vänner med din partner?

Varje polyamorous relation är annorlunda, men min partner och jag talar om andra människor som vi är intresserade av varandra. Jag har introducerat min partner till människor jag ser, och vi pratar alla om detaljerna i våra datum med varandra upphetsat. Framför allt prioriterar vi varandra över sekundär när det gäller schemaläggning datum och textning.

Har du inte avundsjuk?

Svartsjuka är en naturlig känsla. Det händer ibland, och när den gör det, vi pratar ut. Vissa dagar Jag pratar för mycket om en flicka jag ser; andra gånger jag känner mig avundsjuk på Skylar vilja ha sex med någon som ser ut som mig. Om svartsjuka får vara för mycket för en av oss, stänger vi tillfälligt vår relation. Men om du är naturligtvis en svartsjuk person, polygami får inte vara för dig. En fast säkerhet på dig själv och din relation med din partner är nyckeln i varje polyamorous situation, liksom viljan att låta din partner att utforska sysselsättningar utanför din relation om du redan är.

Jag har knappt energin för en partner - hur gör man tiden för flera?

För mig som någon som underhåller flera tillfälliga relationer med de människor jag datum, det känns mer som att vänner som också vill ha sex med mig. Det känns inte som arbete eftersom det inte finns några förväntningar på känslomässigt stöd eller engagemang. Jag bara njuta av en respektfull tid med människor jag datum utan några förbehåll. Men det är inte för alla är polyamorous. Och om du har låg social tolerans, dejta andra människor förutom din partner kan känna ansträngande. Men på samma gång, du behöver inte alltid vara aktivt dejta någon när i en icke-monogamt förhållande.

Hur berätta för din partner du vill ha en Öppet förhållande

Varför gjorde ni öppnar ert förhållande i första hand?

Alla öppnar deras förhållande av olika skäl. Förutom det faktum att vi båda känner att vi är naturligtvis inte monogama (och ville hålla fast vid våra mest genuina själva), längtade jag att uppleva feminina kroppar samtidigt i en relation med min partner. Jag främst attraherad av kvinnor och personer med underliv. Men innan jag började dejta Skylar, jag fick aldrig en chans att till fullo delta i någon typ av relation med en kvinna. Så när vi kände nog trygga i vår relation, öppnade vi upp det med hopp om oss båda nå vårt fulla sexuella potential i och utanför vårt sovrum.

Genom Meg Zulch

Relaterade nyheter


Post Kärlek

Att vara transgender fick mig förbjuden från Tinder

Post Kärlek

Vad är erotisk verbal förnedring?

Post Kärlek

Hur och var du ska få gratis kondomer

Post Kärlek

19 tecken du är i ett starkt förhållande

Post Kärlek

Mitt äktenskap är sexfritt och det är inget fel med det

Post Kärlek

Den enda trick att känna sig närmare och undvika besvikelse på valentins dag

Post Kärlek

3 sätt att hantera bruttofaktorn i relationer

Post Kärlek

Vad ska man göra om sex ger dig ångest

Post Kärlek

6 oväntade hälsofördelar med spermier - ja, du läste det rätt

Post Kärlek

Vad människor kämpar verkligen med sina partner

Post Kärlek

Gasbelysning och 7 andra toxiska, gränssnittsrelaterade förhållningsvanor

Post Kärlek

6 utlösare som kan leda till en känslomässig affär