10 lektioner jag lärde mig från mitt mångkulturella äktenskap | BurnbrightLove.com

10 lektioner jag lärde mig från mitt mångkulturella äktenskap

10 lektioner jag lärde mig från mitt mångkulturella äktenskap

Jag stirrade ner i imponerande stort berg av kaviar skottat ovanpå en bit rågbröd. Omgiven av en cirkel av pickles och sill, var det en plattstorlek parad av ryska köket - den första frukosten min nu-make någonsin gjorts för mig.

Min jet-släpat magen röt i protest vid åsynen av fiskrom innan kaffe. Även om det kanske låter fånigt, trånade jag för tröstande smaker av min italienska-amerikanska barndomshem, och jag valde bunten bakverk i mitten av bordet. Mina ivriga knoppar möttes med distinkta, ovälkomna smak av salt, en återspegling av tysk-ryska kulinariska fusion (godis är inte riktigt deras sak).

Det ökända frukost har blivit en favorit minnet av min man och min. Det var den första kulturella skillnader för många vi har upplevt, och även om mitt missnöje med måltiden var en dolk i hjärtat av min make (som plikttroget staplade kaviar ägg med ägg i arbetet med att imponera på mig), har vår mångkulturella äktenskap framgångsrikt uthärdade testet av kalla kriget-nivåskillnader i livsstil.

load...

Min man är född i det forna Sovjetunionen och uppvuxen i Tyskland. Jag föddes i en italiensk familj i Arizona. Men konsten att smälta våra brutalt olika mångkulturella bakgrund med kärlek, skratt, tålamod och nyfikenhet är en av de bedrifter av vårt äktenskap Jag är utan tvekan mest stolt över. Det öppnade båda våra hjärtan till hela världen och skapat en kultur inom sig: vår kärlek.

Här är de 10 största jag lärde mig från min mång äktenskap och varför dessa vilt underhållande skillnader hamnade gör oss starkare.

Kommunikation går utöver språk

Min make var välsignad med förmågan att tala sex språk, medan jag kom in i hans liv veta engelska (ganska bra, kan jag tillägga) och rostiga italienska. Låt mig berätta, kommunikation mellan två kulturer överstiger språkiga aspekter - det kommer från hjärtat.

load...

Genom att övervinna idiomatiska missförstånd, misstag slår på min far-in-law och bryta heliga ryska tabun (så många gånger), snabbt lärde vi oss att grunden för kommunikationen går utöver lingvistik och börjar med förståelse. Långsamt har vi skapat ett språk av våra egna.

Geografi är inte en stor sak

Detta var en av de mest dramatiska lärdomar vi lärt oss i vår unga relation. Jag var nyutexaminerade och han var tre år i sin karriär - men båda våra professionella liv var oerhört viktigt för oss. Problemet: De hade rötter på motsatser sidor av världen.

Med min omättliga nyfikenhet att tillbringa tid utomlands och har redan uthärdat år långa avstånd i vårt förhållande, flyttade jag till Tyskland. Från snubbla över och så småningom behärska det tyska språket att övervinna obekväma kulturella skillnader, såg vi att gränserna har ingenting att göra med tillfredsställelse livsstil.

I den högra relationen kan lycka skapas någonstans. Det är inte en plats; det vidta åtgärder tillsammans för att uppnå dina drömmar, och ingen gräns eller kulturell barriär kommer att stoppa dig i det dyrbara process. I ett mångkulturellt äktenskap, befann vi oss i stånd att skapa ett liv och hemma överallt i världen.

Varför Creative människor har visat sig få fler datum

Gränser måste ställas in med familjen - tidigt

Jag växte upp med min ensamstående mamma och min mormor, som båda lärde mig att få en utbildning, följa mina drömmar och starta en karriär - med andra ord, vara super oberoende. Min make underbara föräldrar, å andra sidan, var förtjust i sena drive-bys under vilka de skulle släppa ut en omsorgsfullt förberedd kanna Borsjtj att se till att vi åt tillräckligt. De var lite mer engagerade med sin sons liv på en dag till dag nivå än jag var van vid. Vi lärde oss att ju starkare gränserna med familj, desto bättre saker för alla i det långa loppet.

load...

Varje kultur har en annan uppfattning om skönhet

Att växa upp med ett rent västkusten perspektiv på kvinnors kroppar, blev jag alltid längtar att vara bikini-klar, och ja, det gjorde jag försöker den fruktansvärda lemonad diet (till fasan av min italienska farmor). Att gå min makes familj var lite av en chock: Ju mer jag arbetade ut och ju närmare jag kom till att få Gigi Hadid s sex-pack, desto mer oroad de växte för min hälsa. I östra kulturer, kurviga kvinnor är friska kvinnor och tunna kvinnor är sjuka. Medan varken perspektiv ganska ringar sant, det var en reality check för oss båda att uppfattningar om skönhet är enormt påverkas av kulturella normer.

Frihet att uppnå är viktigt för delad lycka

Vi är båda orimligt ambitiösa människor och har blomstrande internationella karriärer var en delad dröm. Eftersom vi var båda upp med en bred känsla av världen genom språk och olika kulturer i våra hem, en plats var aldrig helt tillräckligt. Vår förståelse av vidden av världen (och alla underbara möjligheter i det) gjort oss både hungriga att utforska den. Vi lärde oss snabbt att ge varandra full frihet att resa runt i världen och uppnå professionella drömmar var absolut nödvändigt, även när vi inte kunde alltid göra det tillsammans.

Kulturella perspektiv på äktenskap kan hjälpa

Vi var båda tur att komma från kulturer (ryska och italienska) där relationer fick lära sig att fastställas när bruten, inte överges. När oundvikliga hicka komma upp, vi närmar oss det som diplomater från två olika länder som behöver lösa ett problem och uppmärksamt säkerställa ett positivt resultat.

Från min italiensk-amerikansk sida, jag kommer med passion, massor av känslor och optimism. Hans tysk-ryska sidan kommer med anledning, tydlighet och styrka. Vi har kalla krigets dagar, precis som alla par - men med hjälp av styrkan i våra olika kulturella uppfostran lärt oss att göra vårt äktenskap den bästa av alla världar.

Travel är en av de största relations gåvor

Skapa ett liv utomlands gav oss möjlighet att inse betydelsen av resor och uppleva andra kulturer med varandra - så mycket så att vi blev beroende av det. Kastas ut ur våra kulturella komfortzoner så tidigt i livet antände en livslång affär med att se den värld vi kan inte få nog av. Istället för att ge varandra presenter till födelsedagar, ger vi varandra flygbiljetter och globala erfarenheter.

Värden trumf politik

Medan de ryska familjefester med enstaka Putin dekor aldrig riktigt känns som vanligt eller politiskt acceptabelt i mitt hjärta, vilka frågor är de värden vi står för tillsammans som en enhet. I ett mångkulturellt äktenskap, lär du dig snabbt att gemensamma värderingar och en stark moralisk kompass överskrida politiska tillhörighet. Min man höll min hand som jag känslomässigt masticeras två hela pizzor efter Trump seger, och inte tänka på när jag skamlöst bära min fitta hatt utomlands. De är de stunder som betyder något.

Kärlek slår kulturella normer

Kvinnorna i min mans familj är olympier på hemkänsla och kör ett tätt fartyg hemma. De kan göra en liten fest när sömnen, medan jag på min finaste timme är mer benägna att tända eld vid matlagning något annat än min mormors italienska recept.

I min mans familj med ett barn vid 18 är inte bara acceptabelt, det uppmuntras. Trots denna drastisk skillnad i kulturella normer, alla blev impotent när vi förälskade. Vi övergav någon förtryckande köns föreställningar och blev våldsamma anhängare av vår porträtt av lycka i stället för att leva av färgerna och stroke andras.

En anpassad matkultur är den bästa

Min man lärde sig snabbt att jag inte är en kaviar-and-surkål-for-breakfast typ av tjej och stod med min italienska farmor i köket för att lära sig hennes recept. Han förälskade sig i västkusten köket äggvita, protein shakes och guacamole.

Samtidigt sökte jag det bästa av båda tyska och ryska komfort livsmedel och aktivt uppmuntra honom att hålla fast vid sin matkultur - så vi är inte främmande för att varannan vecka går till ryska livsmedelsbutiker. Vårt kök är nu en fin multi fusion av allt vi älskar och upptäckte tillsammans utomlands, och viktigast av allt, det är vår.

Vad det är att vara Årtionden äldre eller yngre än din SO

Relaterade nyheter


Post Kärlek

8 skäl till att vinterbröllop slår helt sommarceremonier

Post Kärlek

Hur en hårborste förändrade mitt sexliv

Post Kärlek

Mitt äktenskap är sexfritt och det är inget fel med det

Post Kärlek

Vad ska man skriva på ett valentins dagskort för varje förhållande

Post Kärlek

Min ex ex visste att jag förtjänade bättre än förhållandet jag var i

Post Kärlek

7 sätt sexproffsen håller saker fräscha i sovrummet

Post Kärlek

Allt du behöver veta om a-spot (& varför ska du tacka oss senare)

Post Kärlek

Hur man överlever alla sju scenerna av en brutal uppbrytning

Post Kärlek

15 unika årsdagskläder som han faktiskt vill behålla

Post Kärlek

Titta på söta djur kan förbättra ditt förhållande

Post Kärlek

Vilka 11 kvinnor önskar de hade känt innan de blev skilda

Post Kärlek

Så dina vänner och familj gillar inte din S.O. - nu då?