Varför verkar inte hundar ha navelknappar? | BurnbrightLove.com

Varför verkar inte hundar ha navelknappar?

Varför verkar inte hundar ha navelknappar?

Naveln, eller ”navel” som det är mer allmänt känd, en gång fungerade som länk mellan modern och det ofödda barnet. Efter födseln, naveln antingen kläms ut och skär med en skalpell (människor) eller tuggas av (tack och lov inte mänskliga moms, men hund moms), i huvudsak avskilja en anslutning som inte längre är nödvändig, eftersom den nyfödde andas sin egen luft och är kapabel att omvårdnad. Den lilla stump av sladd som fortfarande är kopplad till huden på buken skrumpnar så småningom helt och faller av.

Hundar har magen knappar, de är bara platt

Faktum är att alla däggdjur som gestate (utveckla prenatalt) i en moderkakan har en navel - och det inkluderar hundar. Yours har en alltför eller han är en främmande hund som sänds av en avancerad intergalaktisk civilisation att leva bland oss ​​och observera oss. Förutsatt att han inte är fruktansvärt Chewbacca-liknande och att du kan få honom att samarbeta, bör du kunna se en liten oval fördjupning på buken mittlinjen, ungefär halvvägs mellan bröstbenet och könsorganen.

load...

Hundars magen knappar inte skapa stora ludd fånga depressioner som människor gör vi, och det är en bra sak eftersom det är troligt att de skulle få ganska Gnarly och kräver rutinunderhåll. Hos personer är ”golvet” i naveln kallas navel spets, och om det sticker ut förbi öppningen till naveln, har du själv en outie.

Min hund navel sticker ut - är detta ett problem?

Bra fråga, och jag är glad att du frågade, därför ja, det kan vara ett problem. Bukväggen (den till synes fast ark av muskler som skyddar viktiga organ i buken) är sammansmält vid sin mittpunkt genom en tunn linje av bindväv. Ibland gör de två halvorna inte helt smälter samman, och detta sker vanligtvis rätt vid den punkt där navelsträngen in i buken och möjliggör utbyte av blod och näringsämnen medan fostret utvecklas.

load...

Resultatet av denna ofullständiga fusion av de två halvorna av den abdominala muskeln väggen är känd som en navelbråck. Närvaron av det hålet eller bråck, kan stava problem om bukinnehållet, såsom tunntarmen, herniate (skjuter ut) igenom det hålet och bli infångad. Detta äventyrar korrekt rörelse i tarmarna och hotar att blockera passagen av tarminnehåll - ett allvarligt och livshotande nödsituation som kräver kirurgi för att korrigera.

Tack och lov, de flesta navelbråck är små och kan lätt repareras vid tidpunkten för spaying eller kastrering hunden. Om din veterinär upptäcker ett navelbråck på din hund eller valp, se till att titta på det noga tills den kan opereras behandlas - om något sticker ut genom hålet, bör du enkelt kunna minska den (tryck försiktigt tillbaka in i buken) utan problem. Om du inte kan, kan din hund ha en tarm entrapment som behöver akutvård.

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Den mänskliga mat som är säker för hundar

Post Husdjur

Dessa 13 kattraser uppför sig faktiskt som hundar

Post Husdjur

Kan loppor verkligen behandlas eller förhindras naturligt?

Post Husdjur

6 hundraser som inte går bra i vattnet

Post Husdjur

Upplever hundar sömn på samma sätt som människor gör?

Post Husdjur

Vad ska du göra om din husdrivna hund börjar kissa inomhus

Post Husdjur

Hur många gånger om dagen borde en hund faktiskt äta?

Post Husdjur

Vattenälskande hundar som är den perfekta följeslagaren för strandbommar

Post Husdjur

8 tips för att hålla din hund lugn under årets 4 juli fyrverkerier

Post Husdjur

En steg-för-steg guide för att rengöra hundens öron på ett säkert sätt

Post Husdjur

Allt du behöver veta om den nya bullerangstmedicinen för hundar

Post Husdjur

Den kompletta guiden till kattens kroppsspråk