Varför väljer min katt 2:00 för att börja träna? | BurnbrightLove.com

Varför väljer min katt 2:00 för att börja träna?

Varför väljer min katt 2:00 för att börja träna?

Först du överraskad. Då är du irriterad. Du var djupt in i REM-sömn och din katt arbetar med att skära ledighet hans mile run. Eller kanske din katt har ägnat kvällens träning för att soffa hoppning. Vad det än är - och oavsett hur mycket du älskar din katt - det 2:00 motion rutin kan innebära påfrestningar på det bästa förhållandet.

Men innan du låter bitterhet ställa in, är det viktigt att veta att din katts konstiga lilla sarkasm att bränna Midnight Oil inte behöver vara självklart för att leva med katter. Orsaker till detta natt hyperaktivitet är gott. Idag ska vi utforska några av dem - och några sätt att hantera det så att du och Kitty kan få shut-eye du behöver.

9 av dina mest akuta Cat hälsa ifrågasätter svarat

load...

Naturligtvis nattlig... Eller crepuscular?

De anhöriga till våra domesticerade huskatter är de stora, vilda katter - som mestadels nattliga jägare. Men det finns en bra mängd oenighet om huruvida huskatter är faktiskt natt (mest aktiva på natten) eller crepuscular (mest aktiva runt morgon / kväll skymning).

Hursomhelst, vissa studier tyder på att grundläggande livsstilsfaktorer, liksom storleken på ditt hus och om din katt går utanför, kan vara en större inverkan på din katts aktiva timmar än du kan gissa. (Kolla in andra skäl till varför inomhus livet är bättre för din katt.) I själva verket, författarna till en artikel från Journal of Veterinary Behaviornote 2013 ”hög påverkan av mänsklig närvaro och omsorg på mängden aktivitet och dygnsrytm hos katter.”

load...

Med andra ord, det finns hopp för oss katt mammor som vill få ett slut på de 02:00 spår körningar och leksaks deadlifting tävlingar på 03:00

Att förstå orsakerna till midnatt katt galenskap

Ett antal faktorer kan leda till ökade eller minskade kitty galningar på natten, men det första steget för att förstå dem bör alltid vara en kontroll. ”Howling och hyperaktivitet på natten kan vara hypertyreos, en vanlig endokrin sjukdom som gör att din katt känna sig rastlös och ravenously hungrig”, skriver PetCoach veterinär Dana Koch. För förklaras vanligare katt beteenden läsa Dr. Kochs hela artikeln här.

Om allt ser ut väl medicinskt, då Kitty galna orsakerna är förmodligen beteende och kan sparkas efter:

  • Förändringar i miljön: En ny flytta eller ett nytt tillägg till hushållet kan bidra.
  • Hur vana din katt är att ditt schema: Har du ett nytt jobb eller kommer ni till sängs tidigare?
  • Oavsett om din katt är tillåten utanför: Studien ovan fann att tillåtet utanför katter var mer benägna att vara aktiva på natten.
  • Tristess: Din katt kan hitta sina egna sätt att roa sig själv om det inte finns tillräckligt för att hålla henne upptagen.
  • Hunger: vanligare i de tidiga timmarna på dagen, kanske Kitty inte har fått nog middag kvällen innan för att hålla henne Sated fram till morgonen.

Förstå orsaken till din katts hyperaktivitet hjälper dig att avgöra den bästa lösningen. Så se till att noggrant följa din kisse och kontrollera med din veterinär för att avgöra om det är hälsorelaterade eller beteende i naturen.

load...

Hur mycket kostar det egentligen att äga en katt?

5 sätt att hantera 02:00 utövar

1. Däck ut din cat.Deterring natten utövar kan ofta lösas genom att helt enkelt spela med din katt på kvällen och hela dagen. Försök lägga flera 15 minuters spelsessioner till din morgon, eftermiddag och kväll rutin. Laserpekare, repor inlägg och leksaker kan hjälpa din katt bränna bort sin extra energi, hjälpa dem att bara gå att sova. Plus samspelet kommer att hjälpa dig två band.

2. Mata största måltid innan sängen och för fall av ångest, be din veterinär om en lugnande diet.A före sänggåendet måltid kan hjälpa din katt slappna av och smälta på natten (tänk på hur du känner på Thanksgiving). Det kan också ha den extra fördelen av att hjälpa avvärja tigger om mat tills lite senare på morgonen. Pet Nutrition företag erbjuder nu lugnande kostvanor och behandlar - något att överväga om du och din veterinär tror aktiviteten kan orsakas av ångest.

3. Gör sovrummet en katt-fri zon på natten. Stäng din sovrumsdörren och låt kitty regera i vardagsrummet. På så sätt kan han spela medan du fortfarande få din sömn.

4. Utse en nattlig play säker area.Having en särskild plats borta från potentiell skada och skada på dina tillhörigheter (och din katt, naturligtvis!) Kan ha en god effekt på din sömn. Detta kan vara ett särskilt område att din katt har endast tillgång till på kvällen och är fylld med spännande, roliga saker att hålla honom underhöll. Min katt favorit? En själv använda behandla boll som de spelar med i det andra rummet - långt borta från min säng.

5. Rörelse censurerade vatten eller lukt spruta för att hålla katter ur bedroom.If du har gått vägen för att hålla din katt ut ur sovrummet på natten, vara medveten om att vissa katter tar detta dåligt. (De vill vara med dig!) Men om du tycker att det är viktigt att ha katt-fri zon på natten och Kitty objekt, överväga att installera en rörelse censurerad spruta som kommer att hålla din katt borta från ditt sovrum dörren på natten. PetCoach veterinär Destini Holloway påminner oss, ”När du avskräcka vana, [det] tar normalt två till tre månader av träning, ibland mindre, då behövs inte längre enheten eftersom du officiellt tränat din katt!” Dessa få månader av träning kan spara timmars vila.

Har du en fråga om din katts nattliga spektakel? Fråga experterna på PetCoachbelow.

Taggad i

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Varför sparkar hundarna sina fötter efter att de hackat?

Post Husdjur

Varför får hundar slumpmässiga utbrott av energi?

Post Husdjur

Varför kramar min katt mig?

Post Husdjur

Varför kan några hundraser inte simma?

Post Husdjur

Skulle kvicksilver i behandlar vara skadliga för min katt?

Post Husdjur

Om du ska färga ditt husdjurs päls en skraj nyans gör du det åtminstone säkert

Post Husdjur

7 tips för att hålla ditt husdjur oroligt lågt under semestern

Post Husdjur

Skäm bort din äldre hund med dessa hemlagade mjuka hundmatrasser

Post Husdjur

Dessa trendiga designerhundraser ger dig tillbaka tusentals dollar

Post Husdjur

Vattenälskande hundar som är den perfekta följeslagaren för strandbommar

Post Husdjur

Så får du hunden att älska när du måste vara borta mycket

Post Husdjur

Dessa 13 kattraser uppför sig faktiskt som hundar