Varför skyr hundar? | BurnbrightLove.com

Varför skyr hundar?

Varför skyr hundar?

Jag tycker att sjunga tillsammans på radio i bilen så mycket som nästa person - eller hund. Om jag höjer min röst till en viss oktav, ylar min hund tillsammans, även om det är i harmoni eller protest är upp till debatt. Häromdagen som vi kör, sång och ylande, började jag undra varför just hundar yla.

Här är vad jag hittade ut.

Skriet från Vildmarken

Min första tanke var förmodligen den du tänker just nu: duh, hundar i samband med vargar. Wolves och prärievargar, hundar närmaste vilda släktingar, både yla, så det är klokt att hundar ylar också. I själva verket, med tanke på det breda spektrum av läten de delar med vilda hunddjur, skulle det vara mer överraskande om de inte yla. Jag bestämde mig för att börja min forskning med bedrägligt enkla frågan: "Varför vargar yla?"

load...

Allt du behöver veta om Wolf-Dog Hybrider

Flera timmar och spektakulära naturdokumentärer senare hade jag mitt svar. Medan hela skalan av mening bakom en vargflock är tjut ännu inte förstås, kan vi gissa att vargar yla vanligtvis i ett av två huvudskäl: att varna underliga vargar att de intrång på förpackningen territorium eller att vägleda pack medlemmar tillbaka till förpackningen.

Hundar är inte vargar, ett faktum som tål att upprepas, men det kan finnas en del av samma grundläggande kommunikativa instinkter som händer i din valp huvud. Vad din hund försöker säga är dock förmodligen lite annorlunda än tjut sina vilda släktingar.

Kan Husdjur upptäcka mänskliga känslor?

load...

Expertsthink att hundar yla av följande skäl:

  • Uppmärksamhetssökande beteende
  • En varning för fara
  • Kontakta avlägsna hundar (eller deras ägare)
  • Svara på högfrekventa ljud (som min sång)

Dessa beteenden är helt normalt och kan även vara underhållande.

Men ibland kan ylande vara ett tecken på ett problem.

Howling hjälp

Ylande på en siren är en sak, men konstant ylande är lite mer om. Hundar som yla mer än normalt kan lida av separationsångest eller en medicinsk fråga.

Separation anxietyis ett vanligt beteendeproblem hos hundar. Om dina grannar klagar på att din hund tjuter när du lämnar huset, kan din hund vara ylande att hon försöker få din uppmärksamhet och ringa tillbaka hem. Din hund kan också bara vara uttråkad.

När gör Dog Ångest blivit ett allvarligt problem?

Om din hund tjuter när du är runt utan någon uppenbar anledning, bör du ringa din veterinär. Detta kan vara ett tecken på ett medicinskt tillstånd, och det kan inte skada att utesluta sjukdom innan du börjar leta efter andra triggers. Din veterinär är också en bra källa till information om djurens beteende och skulle kunna erbjuda dig några träningstips för att minska din hunds oönskade tjut.

Med andra ord, är normalt ylande, men det kan ibland vara ett tecken på ett mer allvarligt problem. Tyvärr har min forskning inte ge mig svaret på min verkliga frågan: Är min hund sjunga tillsammans eller tiggeri mig att sluta?

Relaterade nyheter


Post Husdjur

8 naturliga sätt att lugna hundens upprörda mage

Post Husdjur

Möt den caucasian ovcharka - den fantastiska hundrasen som hämtar från bergen

Post Husdjur

Ja, din hund kan få stis - här är vad du behöver veta

Post Husdjur

Varför gör min hund så galen efter ett bad?

Post Husdjur

Så här vet du när din hund behöver medicinsk hjälp för deras allergier

Post Husdjur

Oj-åriga millennials, cesar Millan tycker att du är förskämd att äga en hund

Post Husdjur

7 hundar som ser ut som en verklig scooby doo

Post Husdjur

Kan din hund lida av klinisk depression?

Post Husdjur

Varför kan några hundraser inte simma?

Post Husdjur

Det är du, inte din kattunge: 7 saker du gör som irriterar din katt

Post Husdjur

Varför kramar min katt mig?

Post Husdjur

De 14 bästa hundraserna - för alla älskar en knäpphund