Varför katter ullar? det finns faktiskt 7 sätt att svara på det | BurnbrightLove.com

Varför katter ullar? det finns faktiskt 7 sätt att svara på det

Varför katter ullar? det finns faktiskt 7 sätt att svara på det

Låt oss få en sak rakt. Vi älskar när våra katter ger oss weensy små massage - oavsett hur smärtsamt det kan vara. Det är så bortom bedårande att titta på dem göra små kex som vi är villiga att förbise det faktum att vår hud är genomborrad med vad som känns som tusen små klor. Men så fascinerande som knådning är är ett stort fråge alltid kvardröjande i ryggen på våra sinnen som våra kattungar åka till stan: Vad fan de verkligen gör och varför gör de det?

"Knådning den rytmiska trycka och dra rörelse de gör med sina tassar, till skillnad från repor på föremål såsom möbler eller mattor," Dr Eloise Bright, bosatt veterinär på Love att PET, förklarar. "Cats knåda för ett antal skäl, och det är egentligen inte en känd orsak till varför de faktiskt gör det."

Vi hittade sju skäl för din katts benägenhet att knådar dig. Eller håret. Eller sängen. Eller hunden.

load...

1. Mjölknings

"Katter instinktivt knåda som kattungar när omvårdnad från mamma för att hjälpa längs hennes mjölkproduktion," Bright berättar SheKnows. Shawn Simons - grundare av Kitty Bungalow Charm School för Wayward Katter, en ideell, Los Angeles-baserade feral katträddningsaktion - tillägger också: "Denna rörelse är nära knuten till en tid när de var små, tröstade och varm mjölk skulle flyta i all oändlighet. Nu kan du se varför de måste återvända till den tiden!"

Gör Cats Fart?

2. Tillgivenhet

"Anledningen katter knåda är för komfort och tillgivenhet Det är en avslappningsteknik,. Det visar att de litar på dig och de gillar dig", säger Dr. Elyse Kent, DVM, som är en föredragen leverantör på Vet24seven- en ny app som gör pet ägare att konsultera veterinärer från sin telefon. Simons tittar på knådning så här: "Denna Zen ögonblick är som en kram"

load...

3. Nesting

"Cats knåda när de koppla av, kanske som en återgång till att inrätta en liten boet av gräs för att få bekväm på", föreslår Bright. PetMDalso rekommenderar att denna vana skulle kunna härröra från våra katters vilda förfäder, eftersom de skulle knåda högt gräs för att ställa in en säng eller kontrollera oönskade besökare under.

4. Ägande

Bright förklarar: "Katter har också doftkörtlar på sina fötter, så kanske knådning är också ett sätt att 'äga' dig eller ett specifikt objekt, till exempel en möbel."

5. Stretching

Dr. Bernadine Cruz, DVM - en biträdande veterinär på Laguna Hills Animal Hospital och husdjur expert, som förekommer på serier som Katter (A & E) och Petcetera (Discovery Channel) - konstaterar följande: "Knådning kan vara en mycket lugnande beteende för en katt. De kommer vanligtvis förlänga och flex sina tassar när de är nöjda Du kan även hitta att de dregla lite samtidigt -.. Kattdjur bliss"

10 hundraser som beter sig som katter - Om du verkligen inte kan göra upp dig

6. Att gå till värme

PetMD tillägger också att kvinnliga katter tenderar att knåda strax innan gå in värme. Det kan betraktas som ett tecken på en hankatt att hon är redo för lite TLC.

7. Lycka

"[Knådning] liknar spinner genom att det visar belåtenhet, utom bara en av 100 katter knåda", Kent förklarar. Men konstaterar hon: "Det har ingenting att göra med att tas bort från sin mamma för tidigt, det är bara en myt De är helt enkelt uttrycka sin kärlek.".

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Det är du, inte din kattunge: 7 saker du gör som irriterar din katt

Post Husdjur

Varför verkar inte hundar ha navelknappar?

Post Husdjur

Kan husdjur upptäcka mänskliga känslor?

Post Husdjur

Hur många hundar är för många?

Post Husdjur

9 saker som din hund inte tror du förstår

Post Husdjur

Varför sparkar hundarna sina fötter efter att de hackat?

Post Husdjur

Hata inte oss när du blir helt beroende av dessa bedårande husdjursbloggar

Post Husdjur

Är din hund äta sin egen poop? här är hur man stoppar den otäcka vanan

Post Husdjur

11 tips som gör din hunds badtid så mycket lättare

Post Husdjur

Hur man hanterar en hund som är en kräsen äter

Post Husdjur

Vad ser katter faktiskt ut? vi har svaret

Post Husdjur

Kan loppor verkligen behandlas eller förhindras naturligt?