Varför gör min hund så galen efter ett bad? | BurnbrightLove.com

Varför gör min hund så galen efter ett bad?

Varför gör min hund så galen efter ett bad?

Det är ett känt faktum att dogsgo galna efter ett bad. Mina hundar springa cirklar runt på gården eller hus, sprutning vatten överallt och gnugga deras ansikten på allt de kan hitta. Vanligtvis vänder denna stojande i ett spel, och i slutet, vi är alla trötta ut och fuktig och glad.

Detta beteende är inte bara begränsat till bad tid. Nästan varje hundägare är bekant med "de zoomies." Dessa anfall av energi kan komma plötsligt, särskilt om hundar har massor av energi att bränna eller är exceptionellt glada, och de är så söta som de är löjligt.

Denna DIY torrschampo för hundar kommer att göra bad tid så mycket lättare

Vilka zoomies och varför de inträffar?

load...

De ”zoomies” faktiskt har en vetenskapligt namn. Behaviorists kallar dem Fraps, och de talar inte om den läcker fryst dryck.

FRAP står för frenetiska slumpaktivitetsperioder, vilket egentligen är precis vad det låter som - hundar slumpvis springer runt med frenetisk energi för tidsperioder.

Enligt veterinären Dr. Marty Becker, Fraps är helt normalt. Zoomies är bara en hund sätt att frigöra energi, vilket är anledningen till valpar har dem så ofta. Hundar som inte får nog övning kan ha fler zoomies än hundar som får ut oftare, men även regelbundet utövas hundar kan fånga zoomies utan goda skäl. Bad, men är alltid ett bombsäkert recept för en god FRAP.

load...

Så vad är det om bad som får hundar så eldas upp?

Det finns några teorier.

7 tips för att göra din hund sluta hata bad tid

Hundar skaka och FRAP att lindra stress och överskottsenergi. Bad kan vara stressande, även för hundar som tolererar dem, och så din hunds zoomies kan bara vara din hunds sätt att bränna bort stress efter ett bad. Då är kul när de börjar köra, kan de bara inse att köra och zoomies förvandlas till spel.

En annan teori har att göra med det läcker doftande havregryn PET schampo du har använt. Din näsa uppskattar det, men din hunds näsa, vilket är ungefär 10000 gånger känsligare, kan ta detta som en sensorisk överbelastning. Alla dessa underbart stinkande lukt hon har lagra upp i hennes päls över tiden har plötsligt ersatts av den nya överväldigande lukt. Så allt som rulla runt kan bara vara din hund försöker befria sig av schampo eller neutralisera den med bekanta lukter.

Hur ofta ska du tvätta din hund?

Oavsett anledning, zoomies är ofarliga så länge din hund inte köra in i saker eller glida på en våt yta. Du kan undvika detta genom att planera framåt och tvätta din hund på en plats där hon inte kan få problem när hon springer runt efteråt.

Relaterade nyheter


Post Husdjur

12 överraskande (och ibland skumma) tecken, din katt hatar faktiskt inte dig

Post Husdjur

Min hunds torra hud visade sig vara ett allvarligt medicinskt tillstånd

Post Husdjur

Varför kan några hundraser inte simma?

Post Husdjur

Den kompletta guiden till kattens kroppsspråk

Post Husdjur

8 tecken på att din hund är stressad

Post Husdjur

De 14 bästa hundraserna - för alla älskar en knäpphund

Post Husdjur

De 10 mest skadliga helgdagsfaren

Post Husdjur

56 disney-inspirerade husdjur namn perfekt för din lilla prins eller prinsessa

Post Husdjur

Hur ofta ska du tvätta din hund?

Post Husdjur

10 hundraser som uppför sig som katter - om du verkligen inte kan tänka dig

Post Husdjur

7 hundar som ser ut som en verklig scooby doo

Post Husdjur

Varför kramar min katt mig?