Varför får hundar slumpmässiga utbrott av energi? | BurnbrightLove.com

Varför får hundar slumpmässiga utbrott av energi?

Varför får hundar slumpmässiga utbrott av energi?

Hundar är energiska varelser. Visst, de kanske tillbringar större delen av dagen kylning på soffan tills du kommer hem, men då allt de vill är ditt oändliga uppmärksamhet, villig att spela hämta tills armarna faller av, bara ta enstaka paus för att fånga andan.

Du kan också ha upplevt en av sina främling skurar av energi, där ingenstans de beslutar att full-on bult genom huset som en olympisk sprinter. Liksom de bara checka in för att se till att deras topphastighet är fortfarande i fungerande skick. Det kanske inte händer varje dag, men det händer. Varför gör de det? Är det normalt?

10 Fakta om valpar Även Dog Folk vet inte

Vi kan alltid säga när min hund, Jaws är en kort bit från en av dessa energistötar av galna utseende han får i ögat. Han brukar då utfall nedåt med sina framben utspärrade innan honom och hans svans vifta kaotiskt i luften bakom honom.

load...

Ibland han sprintar runt så hänsynslöst att han kör in i dörrkarmar och väggar - tillräckligt för oss att oroa han skulle skada sig själv. Men han har aldrig, och att vara ärlig, det ser ut som han har tid av sitt liv.

Enligt Animal Planet husdjur expert Andrea Arden är inte bara detta beteende normalt, men det har ett namn: frenetiska slumpaktivitetsperioder.

"Dessa skurar av aktivitet, där hunden löper runt, racing från ena änden av ett rum till den andra, ibland spinning i cirklar och med en bit av en vild glimten i ögat, vanligtvis sluta i en nöjd och utmattade flopp på marken och drivs av massor av energi som de flesta valpar och många vuxna hundar har" Arden förklarar på sin hemsida.

load...

Arden gör försiktighet att även om Fraps - som kallas "zoomies" colloquially - är normala, kan de vara ett tecken på tristess eller otillräcklig stimulering. Om din valp verkar vara zoomar överallt med jämna mellanrum, behöver du förmodligen att hitta en hund park så att din pooch kan bränna energi bort.

Dog expert Sarah Wilson håller med och säger: "Om du har en inhägnad gård, få ut honom i den."

I själva verket var det enligt uppgift en av Wilsons kunder som myntade termfrenetic slumpaktivitetsperioder och Wilson gillade den så mycket fast hon med det. Under åren har hon utvecklat solida pekare för djurägare som är nyfiken på denna hund fenomen.

Vad koprofagi är och hur man kan stoppa din hund från att göra det

Förutom att se till att du ge din hund gott motion, Wilson säger att du bör inte jaga din hund under Fraps och - om möjligt - du ska inte skratta åt dem heller.

Varför, om något? Jo, eftersom det kan ge din valp intrycket du berömma dem. Eftersom valpar älskar att behaga, kommer de vill fortsätta att göra vad du berömma dem för. Om du inte är redo att titta på din hund cutie careen hela huset och gården på den vanliga, ta det lugnt med beröm.

Eftersom många hundar få zoomies på en relativt tillförlitlig schema, kan du förutse dem kommer och ta din hund på en promenad utanför eller ställa in dem någonstans att köra under dessa tider på dygnet. Du kan också lagra din valp med tuggleksaker och andra saker som kan omintetgöra överskottsenergi.

200 namn för Big hundar vars personligheter är så stor som deras Stature

Självklart, om du är någonting som jag, kan du bara luta sig tillbaka och njuta av showen, och det är OK också. Din valp måste få energi ut oavsett, och du måste erkänna, kan Fraps vara ganska doggonecute.

load...

Relaterade nyheter


Post Husdjur

10 tips som hjälper dig att hitta en ansedd tysk herde uppfödare

Post Husdjur

Ska du använda äppelcidervinäger på dina hundar?

Post Husdjur

7 tips för att hålla ditt husdjur oroligt lågt under semestern

Post Husdjur

Skäm bort din äldre hund med dessa hemlagade mjuka hundmatrasser

Post Husdjur

Hur intelligent är din hund? här är hur du kan ta reda på det

Post Husdjur

Varje enda skyddskatt i New York City ligger i karantän

Post Husdjur

Hundar kan spela en nyckelroll i en cancerpatientens återhämtning

Post Husdjur

Är din inomhus katt blir tjock? här är hur du får dem att flytta

Post Husdjur

Tänk på att anta en katt? Det finns ingen bättre tid än kattensäsongen

Post Husdjur

Hur många gånger om dagen borde en hund faktiskt äta?

Post Husdjur

Kan loppor verkligen behandlas eller förhindras naturligt?

Post Husdjur

Djurägande påverkar dina barn på flera sätt positivt än ett