Varför äter hundar gräs? | BurnbrightLove.com

Varför äter hundar gräs?

Varför äter hundar gräs?

Det finns två saker som jag kan lita på när jag vänder min schäfer, Jaws, lös i trädgården för en middagstid romp: Han kommer oundvikligen slå över planter vid dörren (varje gång..), Och han kommer att hitta en fin gräsplätt till chow ner på. Och medan jag vet orsaken till första - förmodligen dags att flytta det planter - Jag undrar ofta varför Jaws tror gräs är en välsmakande mellanmål.

4 sätt att hålla din hund Active & underhållning i varmt väder

Däremot verkar det inte att finnas en enda anledning hundar älskar att chomp gräsmattan. Omfattande detektiv visar att det kan finnas otaliga förklaringar till beteendet. Lyckligtvis är dock den totala enighet om att denna vana inte kommer att skada din hund.

När det gäller din gräsmatta, ja, det är en annan historia, eller hur?

load...

Men om detta beteende förbryllar dig tillräckligt för att söka källan till din hunds organicappetite, du uppenbarligen vill detaljer. Så här är några möjliga förklaringar för att hjälpa dig att bättre förstå din valp.

Det är en evolutionär drag

Enligt Andrea Rediger av Purdue University College of Veterinary Medicine, är en teori att den inhemska hundar längtar gräs på grund av deras förfäders DNA. Denna teori föreslår att "undomesticated hundar är naturligt allätare, därför tamhundar inkluderar instinktivt växtmaterial i sin kost." Det är också spekulerats i att undomesticated hundar utvecklat en smak för gräs eftersom det fyllde magen på bytet de förbrukas.

load...

De har en upprörd över magen

Personligen, det är vad jag alltid sagt uppväxt - att om en hund äter gräs, är förmodligen upprörd magen. Precis som människor (och ännu mer så eftersom deras möjligheter är begränsade), hundar tenderar att söka naturliga remediesto sjukdomar som illamående och uppblåsthet. Ange gräs äta. "När de äter grässtrån, tror de små 'hår' på bladet kittla matstrupe och magsäck när de går ner", förklarar Vet Lives Dr. Laci. "Detta då ofta orsakar hunden att kräkas, vilket kan vara precis vad doktorn beställt om något de åt är att rubba deras mage."

Bör du lägga till olivolja till din hunds diet?

De fyller ett närings gap

Om din hund är välnärda och vårdas, kan denna teori inte gäller för dig alls. Det är värt att notera, men eftersom vissa djurägare som förbereder deras husdjur mat på egen hand kan vara känsliga för närings luckor - särskilt om de är ny till den här typen av utfodring. Andra hundar som kan falla in i denna kategori försummas eller övergivna hundar som är alltför hungrig. I huvudsak Dr Michael Goldberg, en veterinär, berättar Modern Dog magazine Tanken är att om en hunds näringsbehov inte uppfylls, kommer dess kropp sugen och söka vissa näringsämnen.

De gillar hur det smakar

Hej, ibland den enklaste förklaringen känns bäst. Som hundwhispereren Cesar Millan påpekar på sin webbplats, valpar är naturliga asätare som är ganska mycket alltid på jakt efter nästa välsmakande munsbit. Kan det vara så att, liksom människor, hundar gillar smaken av färska gröna? Millan tycker att det är en klar möjlighet. Tänk bara på din gård som en frigående salladsbar!

Om du går Dye ditt husdjur Fur en Funky Shade, åtminstone göra det på ett säkert sätt

Naturligtvis är det alltid en fast idé att ge din veterinär ett samtal om du märker en uppgång i din hunds gräs äta vana eller någon annan förändring i sin kost. Under tiden, hålla sig till icke-toxiska produkter på gården så att din valp inte riskerar att förgiftas när han luncher på din gräsmatta.

load...

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Kan du verkligen lämna din katt hemma ensam medan du går på semester?

Post Husdjur

9 av dina mest pressande hund hälsa frågor besvaras

Post Husdjur

Katt nyser är bedårande, men de kan också betyda att du behöver ringa till veterinären

Post Husdjur

Varje enda skyddskatt i New York City ligger i karantän

Post Husdjur

Om din hunds bark plötsligt förändras kan det vara tecken på ett hälsoproblem

Post Husdjur

De 14 bästa hundraserna - för alla älskar en knäpphund

Post Husdjur

7 tips för att hålla ditt husdjur oroligt lågt under semestern

Post Husdjur

130 unika manliga hundnamn för din nya valp

Post Husdjur

Så får du hunden att älska när du måste vara borta mycket

Post Husdjur

Hundar kan spela en nyckelroll i en cancerpatientens återhämtning

Post Husdjur

Dreaded nödläkarbesök - här är hur mycket de verkligen kostar

Post Husdjur

12 giftiga växter som kattägare inte borde hålla i sitt hem