Varför är min katt vara en ryck? 7 gemensamma orsaker till katthet | BurnbrightLove.com

Varför är min katt vara en ryck? 7 gemensamma orsaker till katthet

Varför är min katt vara en ryck? 7 gemensamma orsaker till katthet

Vi älskar våra husdjur. Men oavsett hur mycket vi älskar dem, ibland är frestande att tänka på våra husdjur som idioter. När allt kommer omkring, har som inte haft 03:00 glas vatten spillts på huvudet av Kitty eller sätta din sko på bara för att finna att hunden plockat thatspot kräkas?

För katt moms, det finns även ett halvhjärtat, halv-mässområde termen för detta: att leva med catitude. (Hela Tumblr bloggar och Huffington Postarticles har ägnats åt detta ämne, faktiskt.)

Men är popkulturen besatthet med idén om katter-as-ryck som orsakar verklig katt moms att missa allvarliga signaler från deras feline vänner? Chansen finns, de är. Helt enkelt skriva av vår katt synes ryckig beteende som katter är katter inte ta itu med det faktum att det finns oftast en underliggande orsak din katts gör vad han gör - medicinska eller beteende. Och om det finns en anledning bakom det, det finns förmodligen något du kan göra åt det.

load...

Vi kammade igenom arkiven på vår partnersajt PetCoachto se några favorit - och i vissa fall helt fruktansvärt - ”cat-being-jerk” episoder katt föräldrar ville veta om. Kolla in dem nedan, ta reda på vad experterna tycker verkligen driver beteende - och vad du kan göra för att stoppa den i ditt eget hus.

1. Hjälp! Min katt pooping på min kudde

(Läs den ursprungliga PetCoach fråga.)

När din katt börjar att eliminera på olämpliga ställen, kan det vara en total mardröm. Men detta beteende är oftast en stor tecken på att något inte fungerar.

"Haista Paska" t: Pena #catpoop #badkitty #goodmorning

Om din katts peeing eller pooping utanför lådan, kommer du definitivt vill se din veterinär för att utesluta eventuella medicinska problem, särskilt om det finns ytterligare symtom såsom viktökning.

load...

Om medicinska frågor uteslutas, är det dags att analysera miljöförändringar. PetCoach experter menar att fråga oss vad som skulle kunna bidra till beteende:

 • Har det varit en hel del aktivitet som inte var normalt?
 • Var du bort och din katt lämnades hemma eller bordade?
 • Är lådan ligger i ett livligt område?
 • Har något hänt nyligen i detta område för att göra honom ovillig att använda den igen?
 • Finns det en annan katt, husdjur eller en person som hindrar honom från att komma till boxen?
 • Har du ändrat den från en huva till en öppen låda eller vice versa?
 • Har du ändrat varumärke strö eller slag?
 • Eller finns det något om platsen han har valt att använda som lockar honom på något sätt? Katter ogillar störningar sin rutin och kan fungera som ett sätt att uttrycka sitt missnöje.

Pro tips: Försök en kull, annan plats för kattlådan eller en annan låda för varje katt (i en multipel katt hushåll). Var också noga med att ta itu med några tecken på olämpligt peeing och pooping ASAP. Ju längre det pågår, desto svårare blir det antagligen att sluta.

2. Min katt terroriserar min andra "trevligare" katter

(Läs den ursprungliga PetCoach fråga.)

När din katt inte kommer överens, kan total förödelse uppstå, särskilt mellan en ny pott och en etablerad katt. Denna catitude kan tyda på en energisk kitty grov bostäder eller katt försöker skapa dominans i rymden. Hursomhelst måste det noggrant utvärderas och hanteras.

Jag vet att jag skrivit detta foto häromdagen, men fick en varning som #google slumpvis stiliserade det och det är för #funny # 9gag #winning #catsofinstagram #persiancat_feature #lexicat #loveher #catdomination

load...

Pro tips: Kastrering en manlig catcould stoppa några av de skärmar av dominans. Ger gott om föräldrar kitty speltid och individuell utrymme (repor inlägg, fönsterkarmar, privat leksakslådan, dags att ”svalna” etc.), som kan lindra en del av territoriet stress. Du kanske också vill belöna kitty när han visar positiv acceptabelt beteende.

3. Min katt beslutar selektivt för att attackera vissa människor

(Läs den ursprungliga PetCoach fråga.)

Denna catitude kan förvandlas till ett stort problem, särskilt om en av de personer din kisse attacker bor i huset. Cat biter är allvarliga, och det kan finnas några bidragande faktorer som spelar in, från fruktan till medicinska frågor till enkla tristess. Oavsett orsaken är, inte skylla din katt; gå till botten av orsaken och arbeta snabbt för att rätta till det. Du kommer definitivt vill se din veterinär för att utesluta eventuella medicinska problem, och om det är ett beteende problem, kan du konsultera en katt beteendevetare eller tränare.

Detta är hur jag behålla min makt #mindcontrol #catincharge

Pro tips: Dr. Christie Long föreslår en ansjovis pasta att snarast aggression börjar belöna bra beteende och slutar speltid. Du kommer också vill undvika uppmuntrande spel som involverar händer eller fötter, i stället ger en leksak för att lära din katt bita-inhibition. Neverstrike din katt.

4. Min katt inte kommer att låta oss hålla henne

(Läs den ursprungliga PetCoach fråga.)

Inte alla katter vill krypa upp i knät och spinna dig till en kärleks koma. De har olika personligheter, precis som vi, och du kan inte tvinga dem att finnas något sätt är de inte. Däremot kan du hitta saker som kan fungera för er båda. Till exempel, en av mina första katter, Kura skulle aldrig sitta på ett varv, men skulle låta dig hålla henne och titta över axeln på obestämd tid medan stående. Vi gick så långt som att göra henne till en handsfree-kitty Björn i hennes sista månader, då hon bestämde att hon ville att hållas hela tiden.

Pro tips: Se till att din katt är frisk och inte undvika snuggles av sjukdom. Vissa villkor kan göra petting eller kura ihop sig obekväm. ”Om hon låter dig klappa henne, sedan klappa henne,” PetCoach påminner oss. Dessutom är om petting alla kitty tillåter det är allt du får. Hej, kan du fortfarande spela med henne med leksaker.

5. Min katt meows tiden. När jag går till sängs

(Läs den ursprungliga PetCoach fråga.)

Tro mig. Jag vet fördelarna med en djup, god sömn. Och en jamar katten är det sista du vill roa under läggdags. Det finns många anledningar din katt jamar, men en konsekvent efter säng mjau konsert är ett tecken på att det är första gången för en kontroll för att utesluta frågor och andra, en gång uteslutas, insikten att din katt är förmodligen uttråkad.

Frukost, var god. NU. #captainthechkitty ------ - - #catsruleeverythingaroundme #kitten #orange #chcat #chcats #cerebellarhypoplasia #gingercat #moew #demanding #demandingcat

Pro tips: Kitty behöver underhållning. Däck din katt innan läggdags med massor av spel så att du både kan få en god natts sömn.

6. Min katt biter av någon anledning alls

(Läs den ursprungliga PetCoach fråga.)

Detta är super-jerk beteende, men det är inte nödvändigtvis att din katt är en idiot. Precis som människor, kan katter har sensorisk överbelastning. Den bitande kan vara aggressiv eller lekfulla, och veta avsikten kommer från sammanhanget.

Hee seviyom hee azıcık daha ısırayımm hep sevgidenn # catbite #ilovemycats #pakize # caturday365 # kediaşkı

Pro tips: Oavsett vad, aldrig smack en nyper katt (eller någon katt för den delen). Enligt PetCoach, kommer det att finnas andra tecken om den bitande är aggressiv: vidgade pupiller, vände tillbaka öron och stela kroppen. Stoppa omedelbart om du ser något av dessa tecken för att minska risken för en bit. Om bitande är lekfull, måste du göra en del omskolning. För mer tips om omskolning en bedragare, läs här.

7. Min katt knackar allt över. Medan stirrar på mig

Vi kattälskare möta detta en hel del. Min andra katt, Toby, som används för att få upp framför TV: n och gå ner på linjen, knackar allt från hyllorna när jag var avkopplande. Total jerk flytta - eller hur? Lika enkelt som det skulle ha varit att visa Toby som en idiot, han var verkligen inte. Han försökte tala om för mig att han var uttråkad och ville uppmärksamhet.

"Regarde ce que je vais faire si tu ne m'apportes pas en krubba Tout de suite l'humain" #catdomination #unjourleschatsdominerontlemonde #onestmal #nonpasletelephone

Pro tips: katter behöver mental stimulans och anrikningsverksamhet. Tobys catitude var hans sätt att kommunicera sin tristess och behov av uppmärksamhet. Ge din katt en berikande miljö, och han hittar färre skäl att slå mormors porslin bort från hyllorna. Den sanna faktum är att katter är bara riktigt smart, uttråkad och hitta sätt att roa sig.

3 snabba sätt att stoppa katt tristess och hålla dem underhöll

 1. Hålla regelbundna speltid: Du bör leka med din katt en gång per dag, varje dag, 15 minuter åt gången
 2. Byt ut leksaker: Roterande leksaker i och ut ger din katt något "nya" var och varannan dag för att njuta av på nytt.
 3. Ge pinnar: Många katter gillar att vara högt upp för att regera, så ge dem platser där de kan säkert klättra och uppmuntra dem att göra det. Bonuspoäng för att skapa en CaTiOs. Kolla in dem här.

Mata inte in den dåliga rap katter får. Ja, ibland katter kan verka ryckig - men det är bara för att de är fantastisk och smart. Så nästa gång du tror att din katt ger dig catitide, fråga dig själv: "Vad är min katt försöker säga mig?"

Har du en fråga om catitude? Fråga experterna på PetCoachbelow.

Taggad i

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Din sommarresa checklista för att ta en vägresa med din hund

Post Husdjur

Skulle kvicksilver i behandlar vara skadliga för min katt?

Post Husdjur

Ja, det är rätt sätt att bruka din egen hund och det gör du förmodligen inte

Post Husdjur

Behöver min hund verkligen tillägg?

Post Husdjur

Varför äter hundar gräs?

Post Husdjur

Om din hunds bark plötsligt förändras kan det vara tecken på ett hälsoproblem

Post Husdjur

Tänk på att anta en katt? Det finns ingen bättre tid än kattensäsongen

Post Husdjur

Allt du behöver veta om wolf-hund hybrider

Post Husdjur

De verkliga anledningarna till att din valp väcker dig på natten

Post Husdjur

Är din inomhus katt blir tjock? här är hur du får dem att flytta

Post Husdjur

Kan husdjur upptäcka mänskliga känslor?

Post Husdjur

Här är varför din hund skäller hela natten - och hur man stoppar det