Varför är katter så besatta av lådor? | BurnbrightLove.com

Varför är katter så besatta av lådor?

Varför är katter så besatta av lådor?

Alla som någonsin har tillbringat en orimlig summa pengar på en katt leksak bara att inse deras katt är mer entusiastiska över lådan den kom in än själva leksaken har frågat sig frågan: Varför är catsso besatt med lådor?

Det spelar ingen roll vilken typ av box. Kartong, skokartong, läsk flaska rutan trälåda - så länge det är en låda, det finns en 99,9 procents chans din katt kommer att klättra i den. "Om det passar, sitter det", ordspråket säger, och jag har ännu inte har min katt motbevisa denna teori.

Men varför är detta? Vad gör lådor så jäkla tilltalande för katter och varför?

25 Slumpmässig Cat Behaviors Slutligen Förklarat

load...

Som det visar sig, beror denna vädjan från det faktum att din katt är en del iskall mördare och två delar ångest enligt en veterinär skriva för VetStreet.

Lådor är den perfekta utsättning

Katter är jägare. Några av dem är mer framgångsrika än andra, men innerst inne i deras ben, är varje katt en naturlig födda rovdjur.

De är också älskvärda kalla kårar. Jag kan inte räkna hur många gånger jag har rundade en dörröppning bara för att få min katt hoppar ut på mig eller dinglade tårna för nära skuggorna under sängen och blivit slog till med en furry tass. Katter som jakt, och de gillar att jaga från en plats för säkerhet.

Även stora katter som pantrar och pumor lurar. En gömställe, som ett träd lem eller en låda, ger din katt den perfekta platsen för att observera sitt byte (i min katt fall, det skulle vara mina vrister) utan att bli sedd.

load...

12 Överraskande (& ibland Creepy) tecken på din katt faktiskt inte hatar dig

Sedan, när tillfället är rätt, pounces hon och retirerar tillbaka till sin box, antingen segrar med byte i tänderna eller att vänta på ett nytt försök.

Lådor kan vara kitty Xanax

Katter är också lite mer osäker än hundar. Hundar sprawl hela huset. Visst, vissa föredrar kennlar eller grottliknande gömställen, men de flesta är glada att sova på golvet, omedveten om något hot passerar.

Katter föredrar lite mer säkerhet. Lådor erbjuder katter en säker, mörk, mysigt ställe att sova, vilket är hur de tillbringar större delen av sin tid. Inuti detta fält, är din katt lyckligt ovetande att du knäppa bilder på henne, och hon nöjer sig med att krypa upp i sin nya lya och ställa ut i världen.

Gör katter gillar faktiskt tillgivenhet? För att ta reda, frågade vi en veterinär

Med tanke på ett val, kommer katter även välja en "låda" gjord av en tejpade fyrkant på marken. Tror du mig inte? Sök #CatSquare på Twitter eller Instagram.

Oavsett anledning är det en sanning allmänt erkänt att det bästa sättet att göra din katt lycklig är att ta hem en fin ny kartong - kanske med en liten sak för dig själv inuti.

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Om din hund slumpmässigt blir aggressiv kan vi veta varför

Post Husdjur

Den kompletta guiden till kattens kroppsspråk

Post Husdjur

10 tips som hjälper dig att hitta en ansedd tysk herde uppfödare

Post Husdjur

Dreaded nödläkarbesök - här är hur mycket de verkligen kostar

Post Husdjur

Vad ska du göra om din husdrivna hund börjar kissa inomhus

Post Husdjur

100 namn för svarta hundar perfekt för din nya valp

Post Husdjur

7 små sätt att öka din hunds mentala hälsa

Post Husdjur

6 självförsvarstips jag lärde mig från min tyska herde

Post Husdjur

130 unika manliga hundnamn för din nya valp

Post Husdjur

Om din hunds bark plötsligt förändras kan det vara tecken på ett hälsoproblem

Post Husdjur

8 kattungefakta som alla Kitty-ägare behöver veta

Post Husdjur

Gör katter fisa?