Vad ska du göra om din husdrivna hund börjar kissa inomhus | BurnbrightLove.com

Vad ska du göra om din husdrivna hund börjar kissa inomhus

Vad ska du göra om din husdrivna hund börjar kissa inomhus

Om din hund som har rumsrena i flera år plötsligt började peeing inne, du är inte ensam. Min 15-åriga hund, Mosby, plötsligt kände behovet av att urinera i hela huset - och han hade mig så orolig att jag nått ut till en hund beteendevetare i hopp om några svar.

Jag förklarade Mosby nya peeing vana att djur beteendevetare Alexis Toriello, betonar att jag var bekymrad över inkontinens på grund av Mosby ålder. Men jag kunde inte heller låta bli att undra om Mosby var lindra själv inuti eftersom vi upplever snö i en del av landet som nästan aldrig upplever minusgrader.

När blir hund ångest blivit ett allvarligt problem?

Och Mosby inte försöker dölja sin nya trotsiga beteende, antingen - han gjorde det rakt framför mig två gånger! Jag var tvungen att veta vad affären var.

load...

Först se din veterinär

Enligt Toriello är det första stoppet veterinären. Du måste eliminera eventuella medicinska frågor. Även om din veterinär inte hitta något specifikt relaterade till inkontinens, betyder det inte att det inte är ett problem, så det är viktigt att berätta för din veterinär allt. Det kan finnas en indirekt medicinsk orsak. Hundar som lider av ledvärk kanske inte kan röra sig liksom. Hundar med nedsatt syn kanske inte kunna ta sig runt också. Även stressof en medicinsk störning kan orsaka en beteendeförändring.

Om din hund är äldre, kan det också vara dags för en hård sanning. "I äldre hundar är det sannolikt ett symptom på kognitiv försämring Äldre hundar får ofta förvirrade om var de befinner sig, så naturligtvis det skulle få dem att vara förvirrad om var att eliminera -. Eller tror att de eliminerar på ett lämpligt ställe när de är inte" Toriello förklarar.

load...

Vad händer om det inte är medicinskt?

Om din veterinär undertecknar av på din pooch hälsa, kan det vara en beteendefråga. Förändringar i ditt beteende (arbetsschema, utfodring schema, läggdags, etc.) kan betona din hund ut. Men de flesta människor vet redan att (det vill betona oss också).

Om du inte kan komma på något som har förändrats, det finns potentiella förklaringar. Det är möjligt något har förändrats att du inte är medveten om. Toriello konstaterar att hunden lätt kan stressad av buller från byggandet under dagen (när du är på jobbet och inte vet att det pågår). Kanske en hund har flyttat in i en annan lägenhet eller hem nära dig och din hund är obehagligt.

Är vi över vaccinera våra husdjur?

Det är också möjligt din veterinär missat något. Din veterinär skulle sannolikt fånga det om det är ett problem på grund av hög ålder eller faktisk inkontinens, men visste du verkligen berätta din veterinär allt? Även subtila saker som det faktum att det kommer nere långsammare än tidigare eller inte äter lika mycket som det brukade? Detta är det dags att tänka på vad du kan ha missat att det hände långsamt över tiden.

Vad innebär beteende eliminering detta?

Om din hund plötsligt börjar peeing eller pooping inomhus och det finns inga medicinska skäl, vi alla tenderar att tänka att det är "out of trots" eller "de är arg på oss." Toriello säger att det inte är sant. (Hundar är inte förvånande sätt mindre passiv-aggro än människor.)

Det är sant att eliminera i huset eller framför ägare kan vara avsedd som kommunikation. Hon förklarar att "det är inte på grund av hundar känner något liknande skuld eller hämndlystnad Om det är i själva verket syftar till att kommunicera något, är det förmodligen ett rop på hjälp -. Något är upp, och ägarens nästa drag borde vara att försöka räkna ut vad betonar ut sin hund. Kan vara ett medicinskt problem, skulle kunna vara en ny medlem i hushållet, kan vara oförmåga eller ovilja att gå ut i kylan eller stå på hal is."

load...

Hon fortsätter att säga: "Ibland hundar kan bara eliminera inne. Utan avsikt att kommunicera med dig att något är fel, eller vid andra tillfällen, det verkar som om de är i huvudsak skriver i stora djärva brev," HELLO, det finns något fel här! Hursomhelst behöver hundar inte göra saker bara för att vara ryck, så att svara på din hund som om de försöker att komma tillbaka på dig för något som inte kommer att lösa problemet för någon av er."

För dem som undrar, Mosby har inga nya medicinska frågor, trots sin ålder. Han kämpar fortfarande med ledvärk (inget nytt), vilket kan vara en bidragande faktor, men nu när Texas vädret är tillbaka till det normala (ingen snö eller is), så är hans badrum vanor.

Min grooming misstag nästan dödade min hund

Innan du går, ta en titt slideshowbelow.

Bild: Evan Antin / Facebook

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Varför ben buljong är en hälsosam kost val för vissa hundar

Post Husdjur

Skäm bort din äldre hund med dessa hemlagade mjuka hundmatrasser

Post Husdjur

Hundår till mänskliga år: hur fungerar de egentligen?

Post Husdjur

Hoppar blir hotade (och eventuellt utrotade) är sämre än du trodde

Post Husdjur

Möt den caucasian ovcharka - den fantastiska hundrasen som hämtar från bergen

Post Husdjur

Hur många gånger om dagen borde en hund faktiskt äta?

Post Husdjur

De verkliga anledningarna till att din valp väcker dig på natten

Post Husdjur

De 14 bästa hundraserna - för alla älskar en knäpphund

Post Husdjur

8 tips för att hålla din hund lugn under årets 4 juli fyrverkerier

Post Husdjur

7 tips för att hålla ditt husdjur oroligt lågt under semestern

Post Husdjur

6 självförsvarstips jag lärde mig från min tyska herde

Post Husdjur

10 hundraser som är super söta, men notoriskt svåra att träna