Vad ser katter faktiskt ut? vi har svaret | BurnbrightLove.com

Vad ser katter faktiskt ut? vi har svaret

Vad ser katter faktiskt ut? vi har svaret

Min katt börjar sin dag som Simba, lantmäteri hennes territorium och är purringly innehåll som allt hon ser en dag kommer att bli hennes - om det inte redan är. När hon ser ut över vad som verkar vara hennes rike, kan jag inte låta bli att undra vad hon ser.

Är världen mer eller mindre färgstark, mer eller mindre full av små detaljer? Har hon ser världen annorlunda än jag? Vad världen ser ut för katter? Tack och lov, forskare har answersto mina frågor.

25 Slumpmässig Cat Behaviors Slutligen Förklarat

Katter har en bredare synfält

Katter har bokstavligen en bredare världsbild än sina människor. Vi ser 180 grader, ser de 200. Jag kan bara anta att de extra 20 grader låta dem se en värld där katter är de högsta varelser och vi är bara deras ödmjuk fastighetsskötare.

load...

Katter kan se färg, bara inte mycket

Vi tjänar några punkter när det gäller färg, dock. Tack vare det ökade antalet koner i våra näthinnor, ser vi fler färger än katter. Det är inte att säga att katter inte kan se i färg, bara att de färger vi ser är mer mättade, medan färger de ser är jämförbar med en person som är färgblind. Med andra ord, när du koncentrerar sig på att matcha din garderob eller distraherad av en vacker blå himmel, din katt rita världsherravälde.

11 saker din katt skulle definitivt berätta om han kunde

Din katt kan behöva glasögon för att köra

Du kanske tror att mäktiga jägare som katter skulle ha bättre synskärpa än människor, men du skulle vara fel. I genomsnitt har vi 20/20 vision, medan katter har mellan 20/100 till 20/200. Detta är logiskt när man tänker på deras livsstil, dock. De är mycket mer fokuserad på vad som är rätt framför dem - nämligen deras ägare, som kan eller inte kan öppna en burk av färsk våtfoder, och intet ont anande offer.

load...

12 Överraskande (och ibland Creepy) Tecken på att din katt faktiskt inte hatar dig

Enorm mörkerseende

Min teori är att det hela handlar om vad som händer när det är mörkt. Även om du är beroende av ljus, katter strövar mörkret gör vem vet vad tack vare det stora antalet stavar i sina näthinnor.

Plus, katter förstår fysik

Nu när du vet hur världen ser ut för katter, låt mig kasta dig en kurva boll. Inte bara är din katt super-fokuserade på dess omedelbara omgivning, ostörd av ljusa färger och njuta av extra perifera seendet, men de kan också förstå enkla regler i fysik enligt en studyby forskare från Kyoto University i Japan.

Katter förstår orsak och verkan. De kan göra logiska förbindelser baserade på ljud, vilket förmodligen är hur de förutsäga var byte kan gömma sig, och det har också störande konnotationer för ägarna. Ja, det är möjligt att din katt verkligen betyda att resa dig.

Världsherravälde åt sidan, är det mest uppseendeväckande skillnad mellan hur katter ser på världen och hur vi gör hur liten skillnad det faktiskt är. Visst kan vi se längre och med mer färg, och de kan se bättre i mörker, men för det mesta ser världen ganska lika. Vilket betyder att jag måste gå tillbaka till ritbordet om jag vill verkligen ta reda på varför min katt regler hönshus.

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Behöver du oroa dig för BPA nivåer i din hund?

Post Husdjur

Möt den caucasian ovcharka - den fantastiska hundrasen som hämtar från bergen

Post Husdjur

Om du ska färga ditt husdjurs päls en skraj nyans gör du det åtminstone säkert

Post Husdjur

Så får du hunden att älska när du måste vara borta mycket

Post Husdjur

12 giftiga växter som kattägare inte borde hålla i sitt hem

Post Husdjur

Hata inte oss när du blir helt beroende av dessa bedårande husdjursbloggar

Post Husdjur

100 namn för svarta hundar perfekt för din nya valp

Post Husdjur

Jag tillbringade hundratals dollar bara för att ta reda på att min hund har gas

Post Husdjur

Vilken coprophagia är och hur man stoppar din hund från att göra det

Post Husdjur

Varför verkar inte hundar ha navelknappar?

Post Husdjur

Hur intelligent är din hund? här är hur du kan ta reda på det

Post Husdjur

Kan husdjur vara rasistiska?