Vad det egentligen betyder när din hund stirrar på dig | BurnbrightLove.com

Vad det egentligen betyder när din hund stirrar på dig

Vad det egentligen betyder när din hund stirrar på dig

Våra husdjur ovillkorlig kärlek till oss är helt bedårande, men när din hund blir bara stirrar. Och stirrar. Och stirrar, kan det bli lite obehagligt. Visst, de är djur, men det är uppenbart att hundar har känslor - vilket innebär att de är helt i stånd att dom, eller hur? Tja, även om det är sant att hundar är intelligenta, känslomässiga varelser, de är förmodligen inte judgy ögon de tittar på oss så längtansfullt med.

Så vad doesit menar om din hund inte kommer att sluta stirra på dig? Om du äter, ja, är svaret ganska uppenbart. Hundar älskar mat och är alltid ner för en behandling.

Eller din hund skulle kunna göra ögonkontakt med dig eftersom han vill en annan typ av belöning. Kanske det går för en promenad eller spela en omgång bogserbåt. Det kan vara ännu enklare än så - din valp kanske bara vill vissa grundläggande ömhet, som en kyss eller bukrub.

load...

Veterinär Dr. Patty Khulyoffers ännu fler skäl till varför en hund kan stare. "Det finns en möjlighet att en hund är helt enkelt söker uppmärksamhet i någon form eller kanske hon bara väntar på beröm eller riktning Vissa hundar kan bara vara att försöka läsa en känsla i vår mänskliga ansiktsuttryck."

Vad betyder det faktiskt när din hund får en Random explosion av energi?

Om du har en hund som stirrar på dig ofta, kan det överraska dig att lära sig att ögonkontakt är inte ett naturligt beteende för hundar. I hundens värld, kan långvarig ögonkontakt faktiskt betraktas som en utmaning eller hot. Enligt tränaren Mikkel Becker, kommer många hundar vända huvudet åt sidan för att undvika att göra ögonkontakt. Det är en undfallenhet gest som hundar gör att desarmera potentiell konflikt eller ett slagsmål.

load...

Så varför, om hundar behandlar vanligtvis ögonkontakt med sin egen sort som ett hot, de stirrar på oss människor så mycket? Becker säger att det är antagligen därför att de har lärt sig det leder till positiva belöningar som mat och kärlek.

Om du vill kan du faktiskt träna din hund att få ögonkontakt med dig på kö. Det är ett bra sätt att få hans uppmärksamhet, och om folk han möter råkar se honom i ögonen, men du vill att han redan vara bekväm med det. Se bara till att din hund verkar njuta av ögonkontakt och att det är ömsesidig - och stoppa utbildning om han visar några tecken på aggression eller stress.

Tonåring ledarhund Scores Hans egen årsbok Pic

Puppyhood är den bästa tiden att lära beteenden som detta, men många vuxna hundar kan också lära sig det - bara vara medveten om att om du undervisar detta trick för att en äldre hund, kan han redan ha negativa associationer med ögonkontakt, vilket kan leda till aggression. Prata med din veterinär om du tror att så är fallet.

Här är Becker råd för att lära din hund "titta på mig" trick:

Börja med att låta ögonkontakt sker på egen hand. Sitt på golvet och hålla kroppen stilla, och när hunden tittar upp på dina ögon, säger "bra" (eller leverera en klick om du Clicker-utbildning) och ge honom en behandling.

Om din hund inte naturligt ögonkontakt, hålla behandla några inches bort från ansiktet och vänta på din hund att titta bort från behandling och mot dina ögon innan du ger honom behandling. Du kan behöva göra en kissy eller kluckande ljud eller ens använda hans namn för att få honom att titta på dig. Det är ok!

När din hund förstår vad han behöver göra för att få behandling, lägga till ett ord till beteendet, som "Titta!" Om du säger ordet som din hund flyttar ögonen att titta på dig, kommer han att börja associera cue med beteendet. Snart nog kommer han att förstå att ordet "look" betyder att han bör titta på ditt ansikte. När din hund blir bra på detta trick kan du förlänga den tid han måste få ögonkontakt med dig innan han får behandling.

load...

Hur man gör din hund känna sig älskad när du måste vara borta en Lot

Becker påminner dig att öva detta kommando i massor av situationer och inställningar - din hund kan lätt svara på "look" när du är i ditt vardagsrum, men kanske inte så mycket på en upptagen hund park. När din hund är riktigt bekväm med detta trick, låta andra människor - vänner, grannar och så småningom även främlingar - öva det med honom. Med tålamod och massor av belöningar kan din hund lära sig att njuta av att göra ögonkontakt!

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Hur man odlar en lilja för att lägga till en liten wow -faktor i din fiskskål

Post Husdjur

14 husdjur som hilariously ruined din semester

Post Husdjur

10 saker du inte visste om den nationella hundshowen

Post Husdjur

De 10 mest skadliga helgdagsfaren

Post Husdjur

Varför är min katt vara en ryck? 7 gemensamma orsaker till katthet

Post Husdjur

Det är du, inte din kattunge: 7 saker du gör som irriterar din katt

Post Husdjur

Nu vet vi varför katter verkligen har whiskers

Post Husdjur

10 hundraser som uppför sig som katter - om du verkligen inte kan tänka dig

Post Husdjur

Skulle kvicksilver i behandlar vara skadliga för min katt?

Post Husdjur

9 skäl att anta en katt är det absolut bästa

Post Husdjur

Varför rullar hundar i poop?

Post Husdjur

Seaworld är absolut skyldigt för tilikums död