Tänk på att anta en katt? Det finns ingen bättre tid än kattensäsongen | BurnbrightLove.com

Tänk på att anta en katt? Det finns ingen bättre tid än kattensäsongen

Tänk på att anta en katt? Det finns ingen bättre tid än kattensäsongen

Juni är Anta-a-Shelter-Cat månad, men visste du denna festliga månad tids (delvis) för en mycket specifik anledning? Kitten säsong! Under de senaste 16-plus år som arbetar med djurräddningsgrupper och vindskydd stora och små, är detta förmodligen samtidigt en av de största och sötaste frågor som jag har stött på. Allvarligt, tänk Star Trek "The Trouble med Tribbles", och du är ganska mycket där.

Vad är kattunge säsongen?

Även om detta sker i varierande grad över hela USA, är den tid på året när grann katter börjar alla att föda kattunge säsongen. I de kallare områdena, detta börjar vanligen på våren och går genom sommaren. I vissa varmare stater, kan det verka som om det varar hela året. Punkten? Skyddsrum och räddningsgrupper blir översvämmad med kattungar - massor av dem - att sätta ännu mer press på de tillgängliga resurserna. Enligt ASPCA är 3,2 miljoner katter överlämnas till djurhem varje år, och ändå bara 1,6 miljoner katter antas, vilket ger en jättestor miljoner plus utan ett hem.

load...

Vi är nu på höjden av kattungen säsongen på många områden - vilket innebär att det finns Lotsof adoptable katter som behöver ett hem. Oavsett om ditt hjärta sjunger för en liten tornado av kittenhood eller, som jag, har en speciell kärlek för seniorer, just nu är en bra tid att anta en katt. (Ta reda på vad Dr. Christie Long föreslår alla veta innan ett skydd kat.)

Är du redo att anta en katt eller kattunge?

Naturligtvis att hämta hem en ny katt är ett stort beslut och måste genomtänkt. Antagande kan vara ett 20-plus-åriga engagemang, och varje skydd och räddningsgrupp vill hjälpa dig att du är redo. Så idag ska vi undersöka några av de saker att veta innan den antar en kattunge så att du kan göra det bästa beslutet för dig och ditt hushåll.

load...

Var redo för kostnaden för kattunge vård

Katter är en ständig investering - en som betalar utdelning i kärlek och tillgivenhet, men en investering ändå. Från kullen till mat till leksaker till veterinär besök, du vill vara säker på att du har en månadsbudget för din katt behov. Det sista du behöver är en medicinsk nödsituation och ingen medicinsk fond för att täcka kostnaderna.

  • I sin ungdom kan du behöva mer kostnader, såsom vaccinationer, kontroller, ytterligare leksaker för att hålla kattungar hyste och bränna bort allt som barnet energi, kattunge kost, socialisering klasser, kanske ett koppel och sele (om du är så benägna) och spaying / kastrering. (Läs detta innan du överväga att declawing din katt.)
  • Under hela sin mitt liv, förhoppningsvis du oftast ha wellness kontroller och vaccinationer, tandrengöring, några roterande leksaker för att hålla kitty hjärna aktiv och grundläggande grooming att investera i.
  • Senare i livet, kommer din katt behöver extra hälsarastreringar (vanligen ökar från en gång per år till två gånger per år så länge allt checkar ut bra). Hon kan också behöva lite extra stöd.

Forskning visar den genomsnittliga kostnaden för en catthe första året är drygt $ 1000 med en ungefärlig $ 700 investeringar varje efterföljande år kattens liv. Alla kostnader beror på det område du bor i, oavsett om du bär sjukförsäkring för din katt eller har medicinska akutfall och veterinär du väljer. Göra en del forskning om lokala priser på allt från en god kvalitet kattmat till rutin och akutvård kan hjälpa du har en rimlig uppfattning om hur mycket en katt verkligen kommer att kosta dig varje år.

Tänk på mentala behoven hos din nya kattunge

load...

När du funderar på att anta en ny katt, överväga vilken typ skulle göra bäst i ditt hem. Varje katt eller kattunge behöver sällskap, kärlek, mat, vatten, sjukvård, utbildning och mental stimulans. Dock kommer de sista tre på listan varierar ganska lite från en katt till en annan.

  • Kattungar är en hel del arbete: Det kommer att vara upp till dig att lära dem deras seder och samtidigt hålla dem underhöll. Oavsett vad deras slutliga temperament, kattungar har mycket energi att bränna bort och kommer inte att vara förtrogen med göra och inte göra av den typiska hushåll. Du måste lära dem eller de hittar andra mindre önskvärda sätt att skingra den energin. Många räddningsgrupper kräver att anta två kattungar för att undervisa varandra allt detta om du inte redan har en bosatta katt.
  • Vuxna och äldre katter behöver utmaningar och mental engagemang också: Vuxna och äldre katter är mer erfaren och kanske redan vet deras seder, men kommer alltid att dra nytta av kluriga och utmaningar också. (Kolla in dessa tips för att hålla kitty höll och borta från problem.)

Är du redo för tid engagemang?

Även om de inte kräver de dagliga promenader och ständig uppmärksamhet av en hund, har en katt fortfarande behov och tänka på dem som låg underhåll inte fungerar på någon av dina förmåner. Tänk på det - när du går ut i världen och har massor av saker att hålla dig engagerad, din katt sannolikt bara som du. Detta innebär att deras behov som grooming, utbildning, utfodring och spela måste komma från dig - eller de gärna starta träningsprogram på tre amor plötsligt välja en ny ”bättre” plats för att kissa och bajsa. Om du vill träna din catnot att vara på bänkskivor eller begränsa repor på vissa delar av huset (som en klös eller pad), måste du bortse från den tid och uppmärksamhet för Kitty träning och mental stimulans.

Är hela familjen ombord?

Finns det redan husdjur hemma? Är ditt vardagsrum stort nog att rymma en annan husdjur? Är Fido redo att dela sina stallar? Fråga dig själv hur din bosatta katter och hundar kommer att hantera tillsatsen är en viktig pre-adoption steg. Alltför ofta är en kattunge eller annan ny nötkreatur förs in i hemmet med de bästa intentioner - bara för att terrorisera de befintliga fyrbenta invånare.

Om du redan har en äldre katt kan en ny kattunge röra upp dynamiken ganska lite. Kolla in några tips om att få två bekanta. Om du redan hitta problem med de två, här är några knep du kanske vill prova.

Hur är de första dagarna?

Med din nya familjemedlem redo att komma hem, men du vill långsamt få henne brukade de nya omgivningarna. Om du aldrig har parented en katt innan, måste du veta vad du får själv till. Liksom deras stora katt släktingar inhemska hus katter är territoriella. De gillar att ha kontroll över sitt utrymme. En ny miljö kan lämna dem lite orolig, och det kan ta veckor för dem att vänja sig vid det.

Låt Kitty utforska rum en i taget (genom att blockera bort henne tillgång till andra områden). När hon först kommer i, låt Kitty komma naturligt ur hennes bärare och gå med dig i ett enda rum för ett par dagar. Helst där du planerar att hålla lådan för lång tid. Tvinga inte detta och inte ge henne en alltför stor plats från början. Om hon scurries bort och hudar, det är OK. Hon behöver bara lite tid innan hon är förtroendefullt och bekväm i miljön. Pro Tips: Om Kitty döljer prova sitter i rummet och läsa en bok högt. Detta kommer att hjälpa henne att vänja sig vid ljudet av din röst och känner sig mer bekväm.

Bosatte sig i: De första veckorna

Definitivt få din nya katt eller kattunge för att se din veterinär inom de första veckorna och ta eventuella immunisering / journaler du fått vid antagandet av henne. (För att ta reda på exakt vad som händer vid en wellness kontroll, klicka här.)

Din nya katt kommer förmodligen att vara redo att utforska hela huset. Övervaka henne och ger gott om leksaker för henne och du att binda över.

Ett nytt husdjur är alltid spännande för hela familjen. Om du har utrymme, resurser och kärlek att ge, överväga att anta ett av de 3,2 miljoner skyddade katter.

Har du en fråga om ny-cat kontroller? Fråga experterna på PetCoachbelow.

Taggad i

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Katt nyser är bedårande, men de kan också betyda att du behöver ringa till veterinären

Post Husdjur

10 kattraser som har de absolut bästa personligheterna

Post Husdjur

Dessa 13 kattraser uppför sig faktiskt som hundar

Post Husdjur

100 namn för svarta hundar perfekt för din nya valp

Post Husdjur

Är din inomhus katt blir tjock? här är hur du får dem att flytta

Post Husdjur

Hur man hjälper din hund att undvika torr, kliande hud i vinter

Post Husdjur

Möt den caucasian ovcharka - den fantastiska hundrasen som hämtar från bergen

Post Husdjur

De verkliga anledningarna till att din valp väcker dig på natten

Post Husdjur

Skäm bort din äldre hund med dessa hemlagade mjuka hundmatrasser

Post Husdjur

Varför äter hundar gräs?

Post Husdjur

9 av dina mest pressande katthälsoproblem besvaras

Post Husdjur

En steg-för-steg guide för att rengöra hundens öron på ett säkert sätt