Svettar katter | BurnbrightLove.com

Svettar katter

Svettar katter

Det kan vara envist varmt ute, men katterna försöker svalka också. Medan din hund är villig att hoppa i poolen eller flopp ut tungan för en flämtande maraton, kan din katt koka i värmen. Risk för värmeslag är allvarligt, så låt oss undersöka hur katter sänker naturligtvis deras kroppstemperatur och några saker som vi katt föräldrar kan göra för att hjälpa till.

Gör katter svettas som människor eller som hundar?

Tja, tekniskt sett, ja katter gör svett - men knappt och endast genom nyckelområden. (Läs mer om svettning och värmeslag hos hundar.) Katten svettkörtlar är koncentrerade på sina trampdynor. Super-varma dagar kan du även se kitty är små tassavtryck på din kakel eller trägolv. Till skillnad från oss, som svettas igenom nästan alla våra yta är katten tassen, mer eller mindre, ineffektiva för fullt kyla ner din katt i extrem värme.

load...

Hur vet jag om min katt är för varmt?

Kroppstemperaturen hos en frisk katt är någonstans i 100 grader F till 102,5 grader F intervall. Något högre anses överhettning - med potential katten lider av värmeslag. Tecken på värmeslag kan inkludera snabb andning, dreglande, strängar av saliv eller klarröd tunga och tandköttet. Om du misstänker att din katt har en över normal temp och du bevittnar onormala beteenden, definitivt söka omedelbar veterinärvård. Värmeslag kan vara livshotande.

En viktig punkt: En katt som flämtande på grund av värmeslag är mycket trångmål och behöver omedelbar akutvård. Till skillnad från hundar, kan katter inte kyla sig genom flämtande, så öppen mun andning du ser är faktiskt ett tecken på andnöd. Gör inte misstaget att kritning upp öppen mun andning i din katt till ett tecken på att han är bara lite varm. Det är alltid allvarligt, och även om det kan vara ett tecken på värmeslag, är det mer än sannolikt på grund av något annat, till exempel katt astma eller hjärtsjukdomar. Nedre raden: Skaffa en flämtande katt till veterinären ASAP.

load...

Om du vill veta mer om värmeslag, be din veterinär besöker PetCoachand överväga att få certifierade PET första hjälpen. (Jag gjorde för några år sedan, och det är redan livräddande för en katt vän.)

Vad gör katter göra istället för svett?

De flesta katt föräldrar har säkert märkt hur mycket mer deras katt slickar sig under varmare årstiden. Det beror på när saliven avdunstar från din katts päls, orsakar det en kylande effekt. Tänk på det så här - när vi täckt av svett och stå framför luftkonditionerings avdunstar svett snabbt och vi är direkt cool. Det är i princip vad som händer för din katt också.

Katter kommer också naturligtvis söka ut cool, mörka platser att sprawl och kyla. Mina egna kattdjur familjemedlemmar älskar en sval klinkergolv i en skuggig plats på de varmaste dagarna - även med AC på.

Sist katter som är nära nöd nivå eller har en underliggande sjukdom kan flämta (som hundar gör) svalna. Detta är inte ett normalt beteende för katter och en veterinär bör konsulteras.

Hur kan jag hjälpa min katt svalna?

1. Fan: Om du inte har luftkonditionering eller inte kan slå på den, lämna en liten fläkt på för din katt. Det kommer vara mycket uppskattat när de instängda inuti.

2. Håll kitty inne: På deathly varma dagar, hålla din katt inomhus. Bortsett från omgivningstemperaturer, kan heta trottoaren bränna din katts tassar.

3. Spela senare: Playtime kommer att få din katts hjärta att pumpa och kropp temp upp. Om din katt är redan varm, vill du inte att sätta extra stress på hans kropp - även om han verkligen, verkligen, verkligen vill spela. (Chansen att han kommer att vilja sova i stället i alla fall.)

load...

4. Ha alltid vatten tillgängligt: ​​Uppdatera din katts vatten ofta. Överväga att ha flera vattenkällor i hela huset för Kitty att välja mellan också. Detta kan uppmuntra dricka mer och övergripande njure hälsa.

5. Cooling Pad: ganska billigt, många butiker säljer pet kylning kuddar dessa dagar som ger en svalare plats för ditt husdjur att nap. En kylning pad kan göra susen för innekatt.

6. Frysta handdukar eller isbitar att slå runt: Inte för varje katt, några katter älskar verkligen en sval, fuktig handduk eller is kub i extrem värme. Blöt några handdukar, vrida ur dem och placera dem i frysen. Du kan sedan lägga handdukar vid behov till din katts vila plats för kitty att lägga på när så önskas. (Tvinga aldrig din katt att ligga där.)

7. Tänk dig en catsicle: Jag skapade denna snabba behandla recipeback i min petfinder dagar, och mina katter fortfarande älskar det om de värsta sommardagar - eller egentligen vilken dag som helst.

8. Torka din katt med kallt, fuktiga handdukar (inte kallt!): Koncentrera dig på områden där kitty kan vara hetaste eller huden är nära ytan av pälsen för att underlätta naturliga kylprocesser. Trampdynor kan spetsarna på öron och din katts mage (om han håller) vara bra ställen att börja.

Katter är mycket intelligent och kommer ofta hitta sätt att hålla sig cool. Se bara till att du ger dem tillgång till vad de behöver - vatten och en mörk och sval plats att dra sig tillbaka till - och är vaksamma på tecken på stress, som just kan spara kitty liv.

Har du en fråga om chilla kitty? Fråga experterna på PetCoachbelow.

Taggad i

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Din katt som sover i lådan kan vara tecken på ett allvarligt problem

Post Husdjur

Vissa hundägare tror att deras hundar behöver en låg fetthalt, men är det friskt?

Post Husdjur

Varför kramar min katt mig?

Post Husdjur

7 tips för att hålla ditt husdjur oroligt lågt under semestern

Post Husdjur

Varför får hundar slumpmässiga utbrott av energi?

Post Husdjur

Ja, det är rätt sätt att bruka din egen hund och det gör du förmodligen inte

Post Husdjur

Hur ser världen ut på hundar? nu vet vi

Post Husdjur

6 självförsvarstips jag lärde mig från min tyska herde

Post Husdjur

Vad du inte vet om hundkattfetma kan döda din furievän

Post Husdjur

Dessa är de flygbolag som tillåter husdjur att resa in-stuga med dig

Post Husdjur

11 saker förstår endast gränsöverskridande ägare

Post Husdjur

Hur bryr du sig om hundens tänder när som helst