Ska du använda äppelcidervinäger på dina hundar? | BurnbrightLove.com

Ska du använda äppelcidervinäger på dina hundar?

Ska du använda äppelcidervinäger på dina hundar?

Du har förmodligen sett stiften på Pinterest eller memes som cirkulerar på Facebook som tout de många, många fantastiska användningar av äppelcidervinäger - särskilt när det gäller din hälsa. Det är hyllats som ett botemedel mot hicka, en mjäll buster och allt däremellan.

Men visste du äppelcidervinäger kan också vara till nytta för hundar?

Det låter okonventionella, men här är det: Det kan vara just den sak din stackars pooch behov, särskilt om det verkar vara repa tiden. Naturligtvis är det viktigt att notera innan vi får nack djupt i hälsoeffekterna av äppelcidervinäger för din hund som du alltid bör rådgöra med din hunds veterinär om du misstänker att din valp kan ha en allvarlig sjukdom.

load...

Min hund torr hud visade sig vara ett allvarligt medicinskt tillstånd

Nu, låt oss tala vinäger - som i organisk, rå, ofiltrerade äppelcidervinäger. Du vet, det slag som ser ut som det har saker som flyter runt i den. (Fun faktum? Det där kallas "moder vinäger".) Det är en!

I Veterinären guide till Naturläkemedel för hundar, rekommenderar veterinär Donna Starita Mehan mata en fjärdedel till en halv tesked äppelcidervinäger till din hund två gånger dagligen. Varför? Jäst växer inte bra i en sur miljö, så det är inte troligt att din hund kommer att utveckla hudutslag som orsakas av jäst uppbyggd.

Äppelcidervinäger är också ett populärt naturligt val för att bekämpa den goda kampen mot loppor och ticks.People praktiskt svär vid det. Det kan appliceras lokalt i en spray eller ges oralt i form av en till två matskedar blandas i hundens vatten.

load...

Plus, förpackningar äppelcidervinäger en stor punchwhere vitaminer och mineraler är berörda. "Äppelcidervinäger innehåller över 30 viktiga näringsämnen, sex vitaminer, 12 mineraler, essentiella syror, enzymer och en stor dos av pektin. Det är en bra källa av kalium och har utmärkt antibakteriell och svampdödande egenskaper för att stärka immunförsvaret", förklarar Natchez Trace Veterinary Services hemsida.

På grund av dessa saker, föreslås det att äppelcidervinäger fungerar som en naturlig avgiftningsmedel. I huvudsak spolar det systemet, vilket förbättrar funktionen av vitala organ. Neat, eller hur?

Men det är inte allt äppelcidervinäger är bra för.

Enligt veterinären Dr. Christie Long, chef veterinär PetCoach kan äppelcidervinäger också användas för att avvärja bakterie- och svampöroninfektioner. "Jag har haft god framgång rekommenderar att sällskapsdjur föräldrar använder en blandning av 90 procent vatten och 10 procent vit vinäger som en tillfällig sköljning för att hålla sin hund healthyears torr och ren, och jag misstänker att vinäger avskräcker överväxt av jästorganismer på huden i hörselgången, möjligen genom att hålla pH låg," Long berättade SheKnows. Denna proaktiva åtgärd kan spara båten full av deg du annars skulle spendera på veterinär kontor varje år reaktiv vård.

Men länge även erbjöd oss ​​en disclaimer, säger: "Jag är inte medveten om någon vetenskapligt baserade bevis för att äppelcidervinäger fördelar hundar."

Ja, det finns ett rätt sätt att borsta din egen hund, och du förmodligen inte gör det

Dessutom varnade hon att falla för gimmicky modenycker försöker att kapitalisera på den holistiska popularitet äppelcidervinäger. "Nyligen har användningen äppelcidervinäger tabletter rapporterats bidra till att uppmuntra hälsosamma tarmfloran," Long förklaras. "Men har dessa tabletter förknippats med matstrupen erosioner och jag skulle absolut avskräcka deras användning."

Så bottom line? Ja, har äppelcidervinäger några obestridliga hälsofördelar, men du måste kontrollera med din veterinär innan du börjar använda den på din egen hund.

load...

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Min hunds torra hud visade sig vara ett allvarligt medicinskt tillstånd

Post Husdjur

11 tips som gör din hunds badtid så mycket lättare

Post Husdjur

Det är därför du borde inte tvinga din vegans livsstil på din hund

Post Husdjur

Möt den caucasian ovcharka - den fantastiska hundrasen som hämtar från bergen

Post Husdjur

Kan din hund lida av klinisk depression?

Post Husdjur

12 överraskande (och ibland skumma) tecken, din katt hatar faktiskt inte dig

Post Husdjur

Dessa 13 kattraser uppför sig faktiskt som hundar

Post Husdjur

Varje enda skyddskatt i New York City ligger i karantän

Post Husdjur

100 namn för svarta hundar perfekt för din nya valp

Post Husdjur

9 viktiga tips för att ta hand om din nya fisk

Post Husdjur

Varför ben buljong är en hälsosam kost val för vissa hundar

Post Husdjur

Är din inomhus katt blir tjock? här är hur du får dem att flytta