Om hundar inte svettas, hur svalnar de? | BurnbrightLove.com

Om hundar inte svettas, hur svalnar de?

Om hundar inte svettas, hur svalnar de?

Med hunden sommardagarna på oss, har vi lyxen av ren, läcker svett. Svettkörtlar kan hittas nästan överallt på kroppen (de flesta människor inte har dem på sina handflator eller fotsulor deras fot) vilket gör det superenkelt för oss att kyla ner. Men våra älskade hundar - ja, de är inte lika lyckligt lottade.

Idag ska vi ta en titt på kroppstemperatur och hur hundar svalna - allt med nästan ingen svettning.

Så... De inte har svettkörtlar?

I grund och botten! Du kan hitta några svettkörtlarna på hunden. Just ”titta på din hunds näsa, sedan på kuddarna (den undersidan) av din hunds fötter. Huden i båda områdena är ganska lika, eller hur? Denna typ av huden - i huvudsak bara huden på din hund kropp som saknar hår - är unik eftersom det är den enda hud som tillåter evaporativ kylning ”Det är bara dessa platser där hunden potentiellt kan svettas, även om det förmodligen har liten totala effekten på. Sänka kroppstemp. (För mer cool info om din hunds näsa, besöka experter på PetCoach här.)

load...

Farorna med stigande kropps temps

Kroppstemperaturen hos en frisk hund är någonstans i 100,5 grader F till 102,5 grader F intervall. Något högre skulle betraktas överhettning. Om stackars hunden träffar över 107 grader F, kan värmeslag inträffa, och du måste söka omedelbar veterinärvård.

Dr. Melanie påminner oss om att tecken på heatstrokeinclude Obehandlad, värmeslag kan leda till allvarliga komplikationer ”överdriven dreglande, ökad kroppstemperatur, röda tandkött, hjärtklappning, muskel tremor och kramper bland annat.” - till och med döden.

Pro tips: Ha en rektal termometer märkt ”hund” lätt tillgängliga så att du kan kontrollera din hunds temperatur när du misstänker överhettning. Du vill ha en vän att hjälpa dig, för säker.

load...

Hur gör de svalna?

Hundar svalna en mängd olika sätt, men ofta behöver mänsklig hjälp att göra verkliga dragkraft. Fido kan naturligtvis ta sig till ett skumma område och utanför. Han kommer att börja flämtande att släppa överdriven värme genom tungan. Men andra än så, kommer han behöver din hjälp.

4 sätt att hjälpa din hund svalna

1. Håll vatten tillgängligt: ​​Även om du går ut för en kort promenad, ta med vatten för Fido att dricka, om han behöver det. Ha alltid färskvatten i sin skål och se till att du göra det tillgängligt under en dag på sjön!

2. Övervaka utanför time.On de olidligt varma dagar, se till att du kontrollera hur länge han kylning trädgården - eftersom risken är att han är allt annat än chill. Du kommer definitivt vill hitta sätt för honom att spela och utöva inne så han är inte i värmen.

3. Vatten play.Let honom ta ett dopp i poolen eller duscha honom med slangen. Se bara till att vattnet inte är chockerande kallt.

4. Fans.They kan hjälpa till att kyla ner hundar, men inte lika bra som de arbetar med människor. Fläkten avdunstar svett på näsan och tassar, vilket gör att nya svett bildas.

Även din hund vill ha roligt i solen. Se till att han är säker och kyla ute.

Har du en fråga om att hålla din hund kallt? Fråga experterna på PetCoachbelow.

Taggad i

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Jag tillbringade hundratals dollar bara för att ta reda på att min hund har gas

Post Husdjur

Varför är katter så darrade noga över maten?

Post Husdjur

Oj-åriga millennials, cesar Millan tycker att du är förskämd att äga en hund

Post Husdjur

10 tips som hjälper dig att hitta en ansedd tysk herde uppfödare

Post Husdjur

10 hundraser som är super söta, men notoriskt svåra att träna

Post Husdjur

Djurägande påverkar dina barn på flera sätt positivt än ett

Post Husdjur

7 gånger när kvalitet sällskapsdjur är värt vartenda öre

Post Husdjur

9 viktiga tips för att ta hand om din nya fisk

Post Husdjur

9 skäl att anta en katt är det absolut bästa

Post Husdjur

Behöver du oroa dig för BPA nivåer i din hund?

Post Husdjur

Är din hund äta sin egen poop? här är hur man stoppar den otäcka vanan

Post Husdjur

Varför kramar min katt mig?