Möt den caucasian ovcharka - den fantastiska hundrasen som hämtar från bergen | BurnbrightLove.com

Möt den caucasian ovcharka - den fantastiska hundrasen som hämtar från bergen

Möt den caucasian ovcharka - den fantastiska hundrasen som hämtar från bergen

OK, stor hund älskare, har vi goda nyheter för dig. Du har förmodligen aldrig hört talas om denna ras, men den kaukasiska Ovcharka är på väg att bli den nya besatthet. Även känd som kaukasiska herdehundar och kaukasiska bergshundar dessa muskel hundar genomsnitt allt från 100 till 220 pounds. Kan Caucasian Ovcharka vara din nästa gosa kompis och skräckinjagande skydd?

Caucasian Ovcharka historia

Kaukasusbergen området är grov, bergigt land. Herdarna av stäpper och berg behövde en hund robust nog att stå emot både rovdjur i regionen och de hårda vintrar. Resultatet blev den kaukasiska ovcharka, en mastiff-typ boskapsvaktare känd för sin legendariska protectiveness och grymhet.

Top 10 raser att använda som vakthundar

Dessa egenskaper ledde det forna Sovjetunionen för att upprätta stats kennlar av kaukasiska Ovcharkas att skydda fabriker och regeringsbyggnader, som måste ha varit mycket hotfull för någon dum nog att försöka komma förbi dessa fluffiga vakthundar.

load...

Caucasian Ovcharka utseende

De flesta människor är bekanta med den lurviga, bearlike vapen den kaukasiska ovcharka, men rasen faktiskt kommer i tre distinkta päls typer:

  • Lång kappa
  • Mellanstryknings
  • Kort päls

Lång belagda kaukasiska Ovcharkas har en lång yttre päls och tät underull. Den yttre skikt ger hunden en maned utseende och ludd på bakbenen gör dem ser ut som de bär silkeslen byxor. Mellan rockar är lite kortare än den långdragna sort, men du kan fortfarande se manen och ludd. Korta rockar är de minst vanliga och saknar ludd eller man. Alla rockar har en ljus underull och ett brett utbud av färg och markeringar i deras yttre päls.

load...

Topp 10 hundraser för ensamstående kvinnor

Caucasian Ovcharka temperament

Kaukasiska Ovcharkas är utmärkta vakthundar och de tar sitt jobb på allvar. De är mycket skyddande av deras familj och territorium, särskilt på natten, och uppfattar främmande hundar och människor som ett hot. Mycket lite skrämmer denna enorma hund, vilket innebär att ägarna måste vara mycket flitig med utbildning och socialisering av deras Caucasian Ovcharka.

Topp 10 stora hundraser

Rasen är intelligent och självständig, vilket innebär att de är lätta att träna, men är också fullt kapabel att göra sina egna beslut, som du kanske inte alltid överens med. De är lojala och tillgiven med sina familjer och är varsam med barn. Deras stora storlek och benägenhet att skälla, särskilt på natten, gör dem till ett dåligt val för stadsmiljöer och flerbostadshus.

Grooming din Caucasian Ovcharka

Långa, mellanliggande och korta belagda vit Ovcharkas är stora och håriga hundar. Om du inte kan stå kasta, då den kaukasiska Ovcharka är inte hunden för dig. Alla päls sorter kräver regelbunden tandborstning att förhindra överdriven utsöndring och mattor.

16 saker bara människor som omfattas av djurhår förstår

Är kaukasiska Ovcharkas en frisk ras?

Kaukasiska Ovcharkas är en jätte hundras, vilket innebär att de är benägna att stora ras hälsoproblem som ben och ledbesvär. De lever vanligtvis cirka 10 till 12 år, och som alla hund kräver rätt kost och mycket motion.

Är den kaukasiska Ovcharka rasen för dig?

Om du letar efter en fluffig skydd som är villig att sätta sitt liv på spel för dig varje dag, då de kaukasiska ovcharka kan vara hunden för dig. Men som med alla stora vakt hundraser, är denna ras definitivt inte för alla. De gör bäst med erfarna hundägare med en stor, inhägnad bakgård och gott om tid att ägna åt gosa, utbildning och gå denna lejonliknande pooch.

load...

Innan du går, ta en titt slideshowbelow:

Bild: Y Nakanishi / Flickr

Intresserad av den här rasen? Nåla denna info!

Bild: Becci Collins / SheKnows

Relaterade nyheter


Post Husdjur

10 tips som hjälper dig att hitta en ansedd tysk herde uppfödare

Post Husdjur

Djurägande påverkar dina barn på flera sätt positivt än ett

Post Husdjur

12 överraskande (och ibland skumma) tecken, din katt hatar faktiskt inte dig

Post Husdjur

Skulle kvicksilver i behandlar vara skadliga för min katt?

Post Husdjur

Tänk på att anta en katt? Det finns ingen bättre tid än kattensäsongen

Post Husdjur

Varför äter hundar gräs?

Post Husdjur

Varför ben buljong är en hälsosam kost val för vissa hundar

Post Husdjur

Varför hundkognitiv dysfunktion stiger och vad du kan göra åt det

Post Husdjur

10 hundraser som är super söta, men notoriskt svåra att träna

Post Husdjur

9 viktiga tips för att ta hand om din nya fisk

Post Husdjur

Vilken coprophagia är och hur man stoppar din hund från att göra det

Post Husdjur

Hur intelligent är din hund? här är hur du kan ta reda på det