Människor behöver sluta döma min tyska herde på hennes utseende | BurnbrightLove.com

Människor behöver sluta döma min tyska herde på hennes utseende

Människor behöver sluta döma min tyska herde på hennes utseende

Min furry barn ser ut som Big Bad Wolf. Hon är en 85-pound schäfer med en lång, svart, lurvig päls och en stor ljus par gyllene ögon. Hon ser ut som hon är fullt kapabel att äta både Rödluvan och hennes farmor. Om hon inte var min, skulle jag förmodligen tänka två gånger gosa upp bredvid henne. Men saken framträdanden är dock att de inte alltid vad de verkar.

Liksom en hel del hundägare har jag blandade känslor om stereotyper. Å ena sidan, jag hatar när människor antar att min hund kommer att bita dem, deras barn eller deras hund. Å andra sidan, jag förstår att en aggressiv schäfer kommer att göra mycket mer skada än en galen corgi, även om anklarna kanske inte håller. De kan vara fel när det kommer till min hund, men deras instinkter att hundar kan vara farliga är korrekta.

load...

Din hund kanske inte gillar kramar så mycket som du gör

Jag har bott i samhällen där stora hundar oftast används som vakthundar, kamphundar eller polishundar. Jag klandrar inte någon som har vuxit upp i ett samhälle som jag gjorde för sin rädsla för stora hundar, precis som jag förstår rädslan för någon som har svårt biten av en hund. Jag har dock klandra folk utan erfarenhet med tyska herdar, pit bulls, Rottweilers, dobermann, och andra "aggressiva" raser för att bilda åsikter helt baserat på hörsägen - men inte för anledningen till att du kanske tror.

Nej, min skräckslagna barn inte vill klappa din vovve

Här är vad får mig om människors reaktion på min hund. Som någon som har arbetat inom veterinärområdet och är gift med någon inom veterinärområdet, har jag sett en hel del hundar. Jag älskar hundar. Jag vet också att alla hundar har potential att vara farliga. Jag har sett bedårande mopsar försöka ta bort fingrar och golden retrievers vars bites är definitivt värre än deras skäller. Labrador retriever, cocker spaniels, bichon Frises, mixar, byrackor, designerhundar, jakthundar, arbetande hundar, lap hundar - alla har potential att bita om de sätts i en obekväm situation.

load...

Det är fortfarande inte OK för din lilla hund att bita

Vissa raser är mer oförutsägbar än andra, det är sant, men de flesta människor gör misstaget att bara enligt "farliga" raser med den respekt som alla hundar faktiskt förtjänar. Att döma en hund baserat på deras ras eller utseende är lika farligt när man antar att alla hundar av en viss ras är vänliga.

Det finns ett enkelt sätt att ta itu med negativa och positiva stereotyper och hålla både människor och hundar säker: respekt. I stället för att anta en hund är antingen aggressiv eller vänligt innan mötet den, tar sig tid att fråga ägaren om sin hund.

Top förbryllande hund beteenden förklaras

Respekt, för mig, består av fem enkla regler.

  1. Frågar mig om det är OK innan du pet min hund. Du vet inte min hund, och jag känner inte dig, så det finns ingen anledning till varför du ska klappa min hund utan min tillåtelse.
  2. Fråga mig innan du presentera din hund till min hund. Min "skrämmande" schäfer älskar andra hundar. Min äldre cocker spaniel inte. De flesta låter sina hundar springa ända fram till henne utan att fråga, som skrämmande för henne, eftersom hon går blind och döv.
  3. Om du har en artig fråga, fråga. Jag älskar att prata om min hund, och det gör alla hundägare har jag någonsin träffat. Om du har frågor om en hund eller en ras, bara fråga. Du får en massa olika svar och du kan bilda din egen uppfattning baserad på egen forskning och erfarenheter.
  4. Håll hunden i koppel och säkert finns hela tiden. Vissa hundar tycker inte om andra hundar. Vissa hundar tycker inte om barn. Vissa hundar tycker inte om män, kvinnor, människor i hattar, zombies, etc. Om din hund koppel hela tiden utom i säkra zoner som en gård eller en hund park, kommer du att ha mer kontroll över potentiellt utlöser situationer, inklusive sådana som inte är ditt fel.
  5. load...
  6. Lär dig att läsa kroppsspråk hund. De flesta hundar kommer att låta dig veta när de är obekväma, vilket ger dig tid att befria dig själv, din hund och någon annan från en farlig situation.

Alla din hunds kroppsspråk slutligen förklaras

Förutsätt inte att du vet min hund innan mötet henne och för din egen skull, inte antar att du vet någon hund alla raser, oavsett vad du kanske har hört. Allas säkerhet är beroende av det.

Glöm inte att klämma fast!

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Fakta om tyska herdar du behöver veta innan du adopterar en

Post Husdjur

Skulle kvicksilver i behandlar vara skadliga för min katt?

Post Husdjur

Vill du behandla hundens maskar naturligt? Tja, gör det inte

Post Husdjur

Vissa hundägare tror att deras hundar behöver en låg fetthalt, men är det friskt?

Post Husdjur

Husdjur är inte ägodelar, de är familj

Post Husdjur

Hur många hundar är för många?

Post Husdjur

Visas, träning två hundar kan faktiskt vara enklare än en

Post Husdjur

6 misstag som husföräldrar gör när de försöker lägga sitt husdjur på en diet

Post Husdjur

7 tips för att hitta husdjursvänliga lägenheter

Post Husdjur

Djurägande påverkar dina barn på flera sätt positivt än ett

Post Husdjur

Vattenälskande hundar som är den perfekta följeslagaren för strandbommar

Post Husdjur

17 saker bara Yorkshire Terrier ägare förstår