Katt nyser är bedårande, men de kan också betyda att du behöver ringa till veterinären | BurnbrightLove.com

Katt nyser är bedårande, men de kan också betyda att du behöver ringa till veterinären

Katt nyser är bedårande, men de kan också betyda att du behöver ringa till veterinären

Det finns få saker i livet som är så söt som en liten, liten "Achoo" kommer från en kitty vän - men om din katt nyser en ton och har andra symptom, det är nog en bra indikation på att det är dags för en resa till veterinären kontor. Det kan bara vara ett fall av snuva; Men nysningar kan också vara ett tecken på mer oroande katt hälsofrågor.

Överdriven nysningar hos katter

Medan vanligtvis helt normal (precis som hos människor), ibland överdriven nysningar och ovanliga utsläpp kan faktiskt vara varningssignaler för saker som cancer och katt herpes, men det är inte alltid anledning till allvarlig oro. Så oroa dig inte; det finns en mycket större chans din kisse s nyser kan lätt behandlas, men att ta reda på exakt vad som är normalt och vad som är orsak till oro, pratade vi med en veterinär.

load...

Vad är en hälsosam vikt för katter? Siffrorna förmodligen inte vad du tror

"Om det är bara en massa nysningar och det är klart urladdning och ingenting annat och Kitty är lekfull och har ingen feber och äter och allt annat är bra, det är nog inte mycket av ett problem," veterinär Dr Rhonda Caspertold Hon vet. "Men om det finns några systemiska tecken på sjukdom, du vet, om de är bara typ av låg där eller inte äter eller de kör en feber - om de känner sig varm -. Då måste du vara berörda"

Hon tillade: "Om de nysningar överdrivet, då är det förmodligen värt att få utcheckad också."

Casper förklarade att precis som en person, nysningar en eller två gånger om dagen är inte en stor sak, men konstant nysningar betyder att du vill få det checkat ut.

load...

Tecken på cancer eller katt herpes

I fall av cancer och katt herpes är nysningar ofta åtföljs av andra symptom.

Casper säger att med cancer och katt herpes, det finns ofta andra varningar, som ovanlig urladdning och feber snarare än bara nysningar, så det är viktigt att känna till tecken.

"Vanligtvis kommer det att finnas nysningar och det blir en grumlig, pus-liknande utsläpp eller det kommer att ha blod i den," Casper sägas om kattcancersymptom. "Jag har sett där näsan faktiskt synligt deformeras. De kan ha trafikstockningar, oftast på ena sidan, beroende på vilken typ av cancer. Det finns en hel del överlappning mellan cancer och, säg, en främmande kropp som har fastnat uppe och orsakar infektion. Det finns överlappande symptom, men de är varningssignaler." Så bli inte alltför orolig om din kisse börjar med blodiga nyser; Det kan bara ha lite kattmat fastnat i nosen.

Varför min katt Groom mig?

Självklart får du inte veta säkert förrän du får din fyrbenta vän utcheckad, vilket är varför det är så viktigt att få dem till veterinären så fort som möjligt om oregelbunden nysningar och urladdning sker.

När det gäller herpes, Casper sa symptom kan variera och en del katter kanske aldrig ens utbrott, precis som med den mänskliga versionen av viruset, men det finns fortfarande några saker att hålla utkik efter.

"Vanligtvis med herpes, det är en övergående sak som ett munsår eller de kan bära den och aldrig har tecken. Herpes kan definitivt orsaka riktigt otäck snuva. Det är oftast ut på båda sidor av näsan."

KronPOS=TRUNC snufflers

Casper tillade att upprepade nysningar kan vara ett tecken på att din katt är en "kronisk snuffler", som är en katt med en andningsorganen som är benägna att infektion. I det här fallet kan det vara svårt att behandla och kontroll. Det kan också vara obehagligt.

load...

"Jag har sett riktigt elaka saker. Vissa kattungar kallas 'kronisk snufflers' där de har bara konstant infektion, verkligen svårt att rensa och verkligen svårt att kontrollera."

Om din katt uppvisar något av dessa överdrivna nysningar symptom, det är alltid en bra idé att konsultera din veterinär så snart som möjligt.

Har du haft någon erfarenhet med överdriven katt nysningar? Hur har din veterinär behandla problemet?

Relaterade nyheter


Post Husdjur

8 kattungefakta som alla Kitty-ägare behöver veta

Post Husdjur

Skulle kvicksilver i behandlar vara skadliga för min katt?

Post Husdjur

Om din hund slumpmässigt blir aggressiv kan vi veta varför

Post Husdjur

Vad ska du göra om din husdrivna hund börjar kissa inomhus

Post Husdjur

10 tips som hjälper dig att hitta en ansedd tysk herde uppfödare

Post Husdjur

12 överraskande (och ibland skumma) tecken, din katt hatar faktiskt inte dig

Post Husdjur

Hundår till mänskliga år: hur fungerar de egentligen?

Post Husdjur

Kan du verkligen lämna din katt hemma ensam medan du går på semester?

Post Husdjur

Varför hundkognitiv dysfunktion stiger och vad du kan göra åt det

Post Husdjur

Möt den caucasian ovcharka - den fantastiska hundrasen som hämtar från bergen

Post Husdjur

Tänk på att anta en katt? Det finns ingen bättre tid än kattensäsongen

Post Husdjur

Varje enda skyddskatt i New York City ligger i karantän