Kan loppor verkligen behandlas eller förhindras naturligt? | BurnbrightLove.com

Kan loppor verkligen behandlas eller förhindras naturligt?

Kan loppor verkligen behandlas eller förhindras naturligt?

Många svär vid naturläkemedel för att hålla sina husdjur loppa fria. Men gör de verkligen fungerar? Och ännu viktigare, de är säkra? Båda dogsand catscan erfarenhet allvarliga sjukdomar sekundärt till fleabites. Jag har rundade upp all information du behöver veta om några av de vanligaste naturliga loppor behandlingar så att du kan hålla din älskade husdjur fri från de elaka varmints på säkrast möjliga sätt.

Kiselgur

Kiselgur är en produkt som bryts från jorden. Det är faktiskt de mikroskopiska, fossila rester av mycket små havsorganismer som kallas kiselalger. Vanligast är kiselgur en komponent i många ”naturliga” bekämpningsmedel. Eftersom en form av kiseldioxid är en komponent av kiselgur och eftersom kiseldioxiden har skarpa kanter, kan kiselgur hjälpa till att torka ut eller ”desiccate” den externa skelett (exoskelett) hos insekter, vilket orsakar dem att dö och förhoppningsvis stoppa stör din älskade husdjur.

load...

På grund av hur det fungerar har kiselgur att appliceras lokalt för att döda fleason husdjur. Eftersom det är en kiseldioxid-innehållande pulver, kan det vara ganska irriterande för andningsvägarna vid inandning, speciellt för katter. Och eftersom det måste vara i kontakt med loppor själva att arbeta, du typ av måste sätta det hela ditt husdjur, vilket ökar risken för andnings interferens (och även chansen att ditt husdjur kommer att se ut som Pigpen kid i Charlie Brown karikatyrerna). Så det är troligt detta inte är en mycket praktisk eller effektiv behandling för loppor.

Vitlök

Vissa människor svär vid vitlök för sina insektsdödande egenskaper, men inte bara har jag inte sett bevis på att det faktiskt fungerar, skulle jag vara mycket försiktig när du matar det till mina husdjur. Vitlök, om ätit i tillräckliga mängder, kan orsaka anemi (lågt antal röda blodcellantal), och katter är de mest känsliga för denna reaktion.

load...

Den uppskattade toxiska dosen av vitlök för katter är ett gram per kilogram kroppsvikt och för hundar är det 3 till 6 gram per kilo. Om en genomsnittlig chef för vitlök väger cirka 28 gram (tack, Google), då även ett par av kryddnejlika kan orsaka konsekvenser, särskilt hos katter. Summan av kardemumman är att vitlök bara inte har tillräckligt med effekt som en loppa-fighter för att motivera att ta risken att göra ditt husdjur allvarligt sjuk genom att använda det för detta ändamål.

Miljö behandling

Om du är säker på ditt husdjur inte har loppor och du bara vill behandla miljön för att hålla loppor borta, finns det några kommersiella produkter som är extremt säker och faktiskt effektiv för detta ändamål. Fleabusters har säkra produkter för din trädgård och ditt hem som kommer att driva ned lopp befolkningen. Detta kan vara en utmärkt strategi för att hålla ditt husdjur loppa fria, särskilt om de används tillsammans med en god kvalitet månadsläkemedels loppa förebyggande.

Eteriska oljor

Neem olja är en komponent i många naturliga loppprodukter och alternativa veterinärer säger att det faktiskt kan ha viss effekt. Det är en vegetabilisk olja pressad ur frukter och frön av en typ av vintergröna som är hemma i den indiska subkontinenten. Även om det har någon effekt mot loppor, vara medveten om att det är ganska kortlivad, och de flesta veterinärer som rekommenderar denna produkt till sällskapsdjur föräldrar på jakt efter en naturlig loppa produkt föreslår att du använder det var två till tre dagar.

Det är viktigt att komma ihåg att katter och hundar kan få allvarliga reaktioner mot vissa eteriska oljor, antingen fokuserat på platsen för administration eller mer systematiska. Det är bäst att undvika användning av dem på ditt husdjur, särskilt om huden är redan irriterad eller infekterad.

load...

Bra gammaldags lopp-kamning

Här är en naturlig loppa bekämpande åtgärd som faktiskt fungerar. Lopp kammar är utformade för att ha mycket lite utrymme mellan tänderna, så när du kamma igenom ditt husdjur päls, kommer du att kunna dra ut loppor och skicka dem till en vattnig död (faktiskt, gnugga alkohol fungerar bäst). Men lopp kamning behöver göras ofta - som dagligen - och medan fyra pund Chihuahua kanske inte emot ytterligare uppmärksamhet, verkar det knappast som en praktisk metod för oss med jobb och andra ansvarsområden, särskilt om vi har husdjur av en större storlek.

Taggad i

Relaterade nyheter


Post Husdjur

10 hundraser som är super söta, men notoriskt svåra att träna

Post Husdjur

Dessa 13 kattraser uppför sig faktiskt som hundar

Post Husdjur

Jag betalade 400 euro för min hund, och jag skulle göra det igen i ett hjärtslag

Post Husdjur

En steg-för-steg guide för att rengöra hundens öron på ett säkert sätt

Post Husdjur

Varför hundkognitiv dysfunktion stiger och vad du kan göra åt det

Post Husdjur

11 tips som gör din hunds badtid så mycket lättare

Post Husdjur

De verkliga anledningarna till att din valp väcker dig på natten

Post Husdjur

7 små sätt att öka din hunds mentala hälsa

Post Husdjur

Varför ben buljong är en hälsosam kost val för vissa hundar

Post Husdjur

Hur intelligent är din hund? här är hur du kan ta reda på det

Post Husdjur

12 giftiga växter som kattägare inte borde hålla i sitt hem

Post Husdjur

9 av dina mest pressande hund hälsa frågor besvaras