Kan husdjur upptäcka mänskliga känslor? | BurnbrightLove.com

Kan husdjur upptäcka mänskliga känslor?

Kan husdjur upptäcka mänskliga känslor?

Vi vill gärna tro att vi har en djup och orubblig samband med våra husdjur som överskrider alla språk barriär mellan arter. Jag menar, att vara ärlig. Tycker du inte känner för att ditt husdjur känner dig bättre än vissa människor gör? Jag gör verkligen. Men kan husdjur reallydetect mänskliga känslor?

En av mina farbröder dog nyligen mycket oväntat, och jag kände naturligtvis störtvågor av sorg - sorg för min faster, som hade varit gift med den här mannen i 45 år; sorg för mina kusiner, som avgudade sin far med varje fiber av deras väsen; och sorg att min morbror skulle missa så mycket.

Hur man gör din hund känna sig älskad när du måste vara borta en Lot

Under denna tid, min vita schäfer, Jaws, visat sig vara särskilt klängig. Han följde mig från rum till rum, alltid plopping ner mina fötter eller vila huvudet på mitt knä när jag kom till ett stopp. Och i dessa dagar, var jag säker på övertygelsen att Jaws visste att jag var ledsen och gjorde sitt bästa för att trösta mig.

load...

Men som är och förmodligen alltid kommer att vara fallet med följeslagare husdjur, det finns mycket kontroverser över hur mycket just dessa djur att förstå och hur mycket av deras beteende är helt enkelt instinktiva eller reaktiv.

Så för att få en mer definitiv uppfattning om huruvida husdjur verkligen kan upptäcka mänskliga känslor, vände vi oss till Wendy Van de Poll, internationell bästsäljande författare och grundare av Centrum för Pet Loss sorg.

Med många referenser med allt från certifierat end-of-life och sorg coach till reiki för människor och husdjur, har Van de Poll en unik pedigreeindeed - ett som inkluderar körs med vilda vargar i Minnesota och visar samojeder konkurrenskraftigt i fyra år.

load...

I huvudsak är hennes livsverk djur och obligationer de delar med människor. Finns det något bättre hjärna att plocka om möjligheten husdjur att berätta vad deras mänskliga följeslagare känner vid en given tidpunkt? Och så vi frågade Van de Poll som mycket fråga och hon svarade tryggt och utan att tveka.

"Absolut, kan husdjur upptäcka mänskliga känslor", hon insisterade. "Jag ser det mest när jag stödjer en person eller en hel familj under pet hospice."

Hon utvecklar, säger: "Människor kommer till mig eftersom de vill hjälpa sina husdjur når slutet av sina liv med komfort och välbefinnande Under denna tid, är människor ofta upplever några råa sorg känslor. - Det är sinne kaos, stress, ångest, ilska, etc. Dessa normala sorg känslor är ibland svårt för människor att bearbeta på egen hand. När de kommer till mig för stöd under pet hospice, jag inte bara hjälpa sina husdjur med lätt massage, energiarbete och rogivande miljö, jag hjälper också dem med sina egna känslor som sällskapsdjur förlust sorg coach."

12 Överraskande (och ibland Creepy) tecken på din katt faktiskt inte hatar dig

Under en behandling, betalar Van de Poll extremt stor uppmärksamhet åt människans beteende samt djurets. Däri ligger nyckeln till frågan om djur och mänskliga känslor.

"Det sätt på vilket husdjur tittar på mig och deras ägare, att knycka med en svans, placeringen av sin kropp, uppgång och fall av deras hjärtslag, hur de når röra och deras mänskliga och min röst", säger Van de Poll, "alla dessa åtgärder är ledtrådar till hur djur upptäcker mänskliga känslor."

När det gäller det vetenskapliga samfundet går, ja, låt oss bara säga att de är fortfarande funderar över uppfattningen att djur kan läsa mänskliga känslor. Men enligt National Geographic, är bevis montering.

load...

En 2015 studie av biologen Corsin Müller vid University of Veterinary Medicine i Wien, Österrike, fann att hundar kan skilja glada och angryhuman ansiktsuttryck - utan att förlita sig på vissa fysiska ansikts signaler, såsom en rynka mellan ögonen.

Så medan vetenskapen kan behöva mer empiriska data att backa upp påståendet, många sällskapsdjur experter (och både ägare) trivs hävda att husdjur kan faktiskt upptäcka mänskliga känslor. Naturligtvis är det ingen överraskning att Van de Poll är en av dem.

"Det har varit otaliga gånger under denna speciella ögonblick [i slutet av en hunds liv] där jag kommer att arbeta med ett husdjur och de är lugna, utvilad och andas med lätthet - allt är precis som ägaren vill för sina husdjur" hon berättade. "Då kommer det ögonblick då ägaren börjar uttrycka en känsla av sorg. Omedelbart deras husdjur förändringar hjärtslag, de öppnar sina ögon, de lyfter sitt huvud och sin andning stannar för en kort stund."

Hur Van de Poll förklara denna plötsliga skiftet?

"Deras husdjur blir berörda med hur deras personen mår", säger hon. "Jag kan inte säga hur vanligt det är. Så småningom, när PET ser deras mänskliga börja slappna av igen, de snabbt gå tillbaka till en fredlig stat och en enorm fläkt av lättnad följer."

6 saker din veterinär önskar dig visste

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Jag betalade 400 euro för min hund, och jag skulle göra det igen i ett hjärtslag

Post Husdjur

Hata inte oss när du blir helt beroende av dessa bedårande husdjursbloggar

Post Husdjur

Allt du behöver veta om wolf-hund hybrider

Post Husdjur

10 unika husdjur du kommer älska lika mycket som en katt eller hund

Post Husdjur

Varför kan några hundraser inte simma?

Post Husdjur

Hur ser världen ut på hundar? nu vet vi

Post Husdjur

Vissa hundägare tror att deras hundar behöver en låg fetthalt, men är det friskt?

Post Husdjur

En steg-för-steg guide för att rengöra hundens öron på ett säkert sätt

Post Husdjur

Fakta om tyska herdar du behöver veta innan du adopterar en

Post Husdjur

Drömmer hundar? och om så, vad sägs om?

Post Husdjur

Cesar Millan ger oss några av hans mest överraskande och effektiva hundträningstips

Post Husdjur

Skäm bort din äldre hund med dessa hemlagade mjuka hundmatrasser