Kan din hund lida av klinisk depression? | BurnbrightLove.com

Kan din hund lida av klinisk depression?

Kan din hund lida av klinisk depression?

Om du tänker att din hund verkar lite ner, kanske du undrar om han verkligen är deprimerad. Klinisk depression är en vanlig diagnos hos människor, men det verkligen händer hos hundar?

Det finns depression, och sedan finns det DEPRESSION

Svaret på frågan i rubriken till artikeln är ja, är det definitivt möjligt för hundar att bli deprimerad. Men det är viktigt att få klart på terminologi innan man börjar på någon diskussion om depression hos hundar.

Äger du behöver oroa dig för BPA nivåer hos hundar?

Veterinärer använder ofta termen ”depression” för att hänvisa till det allmänna tillståndet av minskad aktivitet och / eller slöhet. Till exempel kommer en hund med feber eller ledvärk sannolikt verkar vara i ett deprimerade tillstånd, men orsaken till deprimerade utseende hunden är helt medicinskt - i detta fall, smärta och sjukdomskänsla på grund av en sjukdomsprocess. Så det är viktigt att sällskapsdjur föräldrar inte anta att när deras normalt aktiv hund inte vill spela boll, betyder det att han är bara ledsen, eftersom det är en mänsklig känsla. Merparten av tiden, är en hund som verkar vara deprimerad faktiskt sickand bör undersökas av en veterinär för att snabbt isolera och behandla någon verklig medicinska problem.

load...

Det är också viktigt att komma ihåg att eftersom vi inte kan prata med hundar som vi uppfattar att vara deprimerad att be dem exakt vad de känner, är det fel att tilldela mänskliga symtom på klinisk depression - det vill säga, känslor av värdelöshet, överdriven eller olämplig skuld eller ersättning för självmord - för hundar.

Vad gör deprimerade hundar ser ut?

Hundar med sann depression tappar intresset för de saker som de normalt ha den mest. En av de vanligaste tecknen vi ser är en förlust av intresse för att interagera med människor i hushållet. Deprimerade hundar motstå ofta försök att gå på promenader eller spela sina favoritspel när uppmanas att göra detta. Det är också mycket vanligt för dem att förlora sin aptit, och några sluta äta helt och hållet.

load...

Särskilt när det gäller kan vara en upptrappning av beteendefrågor som tidigare milda. Till exempel kan en hund som hade lite ångest i samband med att skiljas från sina ägare blivit mycket orolig, även till den grad att vara destruktiv, efter depression sätter in. En annan vanlig företeelse är tillfällig förlust av tidigare välutbildade beteenden, till exempel som inbrott.

9 av dina mest angelägna hund hälsa Frågor och svar

Vad kan utlösa depression hos hundar?

Kanske den vanligaste avtryckaren för att episodisk depression hos hundar är förlusten av en hund följeslagare. Hundar tenderar att binda riktigt tätt med andra hundar i hushållet - de är flockdjur, trots allt - och de är definitivt kapabla att känna dessa förluster djupt och under en längre tid.

Hundar kan också bli deprimerad efter döden av sin ägare eller när ägaren lämnar under en längre tid.

Hur du kan hjälpa din hund itu med depression

Det är viktigt att komma ihåg att inte straffa din hund för oönskade beteenden som börjar uppstå som en följd av depression, eftersom det bara kommer att öka hundens stress och ångest och göra vända fördjupningen (och oönskat beteende) svårare.

Hundar kan vara mycket noga lyssnar på vad deras ägare känner, så det är viktigt för ägaren att få hjälp om de behöver det samtidigt som behandlar samma skada som orsakar deras hund att sörja. Att handskas på lämpligt sätt med din egen sorg kommer inte bara hjälpa dig, men det bör minska risken att din hund kommer att ta upp din sorg, och därmed intensifiera sitt eget.

load...

Ge en deprimerad hund något annat att fokusera på kan hjälpa oerhört. Det kan handla om att lära sig nya tricks och beteenden, att variera normal gång rutin att inkludera olika destinationer och terräng (såsom vandring) och utsätta honom för olika människor. Och om din sörjande hund återgår till oönskade beteenden som urinera i huset, måste du ha tålamod och gå tillbaka till grunderna i housebreakingwith honom. Överväga att ytterligare hund i familjen, men vara säker på att du har tid tillgänglig för att introducera dem på rätt sätt och övervaka deras interaktioner.

Leaky Gut Syndrome är inte bara förekommer i människor - din hund påverkas Too

Kosttillskott och mediciner

Om depression över att förlora en älskad påverkar din hunds appetiteto den grad att han håller på att förlora vikt eller om han helt enkelt inte går vidare efter två till tre veckor, överväga att tala med din veterinär om hur du använder kosttillskott och potentiellt läkemedel för att hjälpa honom övergång. Vissa veterinärer rapporterar att ge nutraceutical SAMe (S-adenosyl-metionin) förbättrar humör genom att öka signalsubstansen serotonin. Läkemedel som Prozac utför samma funktion, och det är verkligen lämpligt att överväga en kort kurs av läkemedel som detta i fall av långvarig depression.

Taggad i

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Den kompletta guiden till kattens kroppsspråk

Post Husdjur

Är din hunds mikrochip orsakad av mer skada än bra?

Post Husdjur

Skulle kvicksilver i behandlar vara skadliga för min katt?

Post Husdjur

100 namn för svarta hundar perfekt för din nya valp

Post Husdjur

Ska du använda äppelcidervinäger på dina hundar?

Post Husdjur

Vad ska du göra om din husdrivna hund börjar kissa inomhus

Post Husdjur

130 unika manliga hundnamn för din nya valp

Post Husdjur

Vattenälskande hundar som är den perfekta följeslagaren för strandbommar

Post Husdjur

Hur många gånger om dagen borde en hund faktiskt äta?

Post Husdjur

Kan loppor verkligen behandlas eller förhindras naturligt?

Post Husdjur

Varför hundkognitiv dysfunktion stiger och vad du kan göra åt det

Post Husdjur

6 självförsvarstips jag lärde mig från min tyska herde