Jag har spöklika drömmar om mina gamla katter innan de antar nya | BurnbrightLove.com

Jag har spöklika drömmar om mina gamla katter innan de antar nya

Jag har spöklika drömmar om mina gamla katter innan de antar nya

Först av allt, låt mig säga att jag inte tror på spöken. Jag tror inte heller att drömmar förutsäga framtiden.

Ändå när det gäller katter, sprit och drömmar är definitivt inblandade.

När en av våra katter dör, min man och jag turas om att välja nästa katt - om man visar helt enkelt upp på vår dörr och väljer oss, vilket har hänt mer på sistone. Men om jag är en att välja, hur vet jag när det är dags?

Jag har känt massor av människor, inklusive min mor och min mor-in-law, som när ett husdjur dör, svär de aldrig kommer att få en annan. Om de flyttar in i en liten lägenhet som inte tillåter husdjur - eller kräver en orimliga avgift för rätten - de alltid gör.

load...

Jag vet inte hur andra människor vet när tiden är rätt, men när det är dags för en ny kattunge, jag har en katt dröm som låter mig veta.

Mina djur ge mig nonjudgmental stöd jag behöver för min social ångest

När katten var Shaker, en smokingkatt som vi hade för många år. En tid efter att hon dog Jag drömde om henne. Hon satt på en gångväg framför min mormors hus, ser lika vacker och värdig som hon gjorde i livet. Hon jamade, vände och gick tillbaka upp på trottoaren. Jag var glad att se henne igen. (Jag är alltid när döda vänner besöker mig i drömmar.) Och jag fick en känsla av att hon var redo för hennes ande att gå vidare och ge plats åt en annan katt i mitt hjärta och hem.

load...

En annan gång jag drömde om Chelsea, en svart-vit katt vi förlorade mot njursvikt. I drömmen var hon uppkrupen i en byrå låda med diverse kläder - och fem små kattungar snuggled upp till henne, omvårdnad. Verkliga Chelsea var kastrerade (alla våra katter kastrerade), så jag minns att jag tänkte att det var udda. Men återigen, verkade budskap dröm att vara att hennes besök var att försäkra mig om att hon inte var ensam i livet efter detta, och att en annan kattunge skulle välkomnas.

Ibland kan dock fantom kattungar visas i vakna livet.

Alla som har ägt katter har haft erfarenhet av att se rörelse ut ur hörnet av deras ögon och tänker för ett ögonblick att det är en katt. Men när du ser dig omkring, det finns ingen katt där.

Den märkliga delen är att halv sett katten är ofta inte en katt som personen äger för närvarande. Det verkar vara en katt från det förflutna eller framtiden, eller ens en okänd katt, bara besöka. Det är inte heller alltid bara ett påhitt av fantasin, ett trick av vision. Jag har upplevt stillastående och känner en katt borsta mot baksidan av mitt ben. När jag tittade ner, naturligtvis, återigen fanns ingen katt närvarande.

Din hund är inte missköter - hon pratar med spöken

Jag tror att dessa "visitations" orsakas av katten energi som byggs upp i ett hus som har stått värd för kattdjur. Det blir undanstoppad i hörnen och garderober, bara visas när du inte förväntar sig det. Jag tycker att dessa fantom kattungar tröstande, inte skrämmande. De är välkomna i mitt hus.

En vän bodde i en liten lägenhet där han inte fick ha husdjur. En dag han berättade att han skulle vilja ha en katt och vi sade till honom att hans värdinnan knappt kunde invända mot en fantom katt. Efter en vecka eller så, han berättade att ingen fantom katt hade dykt upp. "Ja", sa vi, "bjuda en in."

"Hur gör jag det?" han frågade.

"Lägga ut en mental samtal. Kavla ut en andlig välkommen mat", sade vi. Om det finns ett bättre sätt att beskriva det, jag vet inte vad det är.

load...

Så John släcka en välkomnande atmosfär riktas mot någon ande katter i området. Nästa dag, han berättade att han såg några rörelser ur ögonvrån - en katt han kunde aldrig riktigt visualisera men också kunde aldrig ignorera eller förneka. Den anda katten även flyttade med honom när han gick till en ny lägenhet.

Min svärande hund är att ha en territoriell dispyt med spöket våningen

Så är dessa verkligen katter från bortom eller knep ljuset? Wishes eller fantasier av katter? Glapp och nyckfulla mänsklig perception? Sanningen är att jag bryr mig egentligen inte. Dessa kattdjur fenomen - oavsett källa - trösta mig och ansluta mig med katt vänner som jag fortfarande älskar och dåligt missa. Och det räcker för mig.

Janet Coburn är en frilansande skribent, redaktör och bloggare på bipolarjan.wordpress.com och janetcobur.wordpress.com.

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Jag bryr mig inte hur hög vår veterinärräkning är - mina husdjur är värda det

Post Husdjur

7 sätt att skära ner på vårdgivaren utan att äventyra ditt husdjurs hälsa

Post Husdjur

Lukar din hund dåligt? det kan signalera en allvarlig hälsofråga

Post Husdjur

Är din hunds mikrochip orsakad av mer skada än bra?

Post Husdjur

Är din hund äta sin egen poop? här är hur man stoppar den otäcka vanan

Post Husdjur

8 sätt att hantera din hunds separationsangst

Post Husdjur

100 namn för svarta hundar perfekt för din nya valp

Post Husdjur

Vattenälskande hundar som är den perfekta följeslagaren för strandbommar

Post Husdjur

Katt nyser är bedårande, men de kan också betyda att du behöver ringa till veterinären

Post Husdjur

Din katt som sover i lådan kan vara tecken på ett allvarligt problem

Post Husdjur

9 skäl att anta en katt är det absolut bästa

Post Husdjur

Fakta om tyska herdar du behöver veta innan du adopterar en