Husdjur är inte ägodelar, de är familj | BurnbrightLove.com

Husdjur är inte ägodelar, de är familj

Husdjur är inte ägodelar, de är familj

Jag har sett många människor behandlar djur som ägodelar i min dag, och det blir aldrig mindre frustrerande. Att se en levande, känsla djur behandlas som en engångs föremål skadar mig till kärnan. Att växa upp, hade jag en hel del husdjur. Min hund alltid sprang till grannen hundens gård och välsignat oss med strö efter kull av söta små valpar. Varje gång hjälpte jag lyfta varje hund tills de var redo att gå till nya hem, och jag vårdas varenda en lika mycket som sist. När en ny kärleksfull familj kom att anta en som sin egen, kände jag en liten bit av mitt hjärta att gå med varje valp.

13 skäl alla djurägare bör få sällskapsdjur försäkring

Jag vet att jag inte är den enda som har funnit en herrelös och tog hem med hopp om att jag kunde hålla det som min egen. Det gör ont mitt hjärta att se en ledsen och ensam djur i naturen, med ingen säker plats att kalla hem. Jag har alltid kunnat starkt kontakt med djur, och på något sätt jag trodde att jag skulle kunna berätta vad de tänkte, och känna samma känslor. Även om det kan eller inte kan ha varit sant, skulle jag bli väldigt känslomässigt när jag såg ett djur i smärta eller kvar.

load...

Min son katt hjälpte honom att läka när hans pappa och jag skilde

Familjemedlemmar inte alltid förstår, eller verkar bry sig så mycket som jag gjorde om våra hundar. Det verkade som om de var alltid beredd att bli av med dem om de inte var helt perfekt. Om en hund skällde för mycket, ville de att kasta in handduken i stället för att förstå varför de skällande, och försöker lösa problemet. Vår hund, Bailey, skäller på dörrklockan på TV nu, och jag kan inte säga hur irriterande det är. Men det betyder inte att hon är ”trasig” och förtjänar att behandlas på det sättet. Vi kan bli frustrerad när hon går galen över en bildörr ner på gatan mitt i natten, men det finns inget som kan ta bort den kärlek som vi håller för henne. Hon är medlem i vår familj, och kommer alltid att vara.

load...

Jag tror det största problemet är att så många människor blir förblindade av den söta, gulliga kattungar och valpar, utan att inse en dag kommer att försvinna. Visst, de alltid söt, men de kommer att få större och den ”nya” känsla så småningom kommer att blekna bort. Om du inte tror att du har vad som krävs för att sätta i arbete och äga upp till det ansvar som att äga ett husdjur innebär, ska du inte göra det. Du kanske inte inser det, men det bryter deras hjärtan också, när de kommer i närheten av en familj, bara för att ges bort när tiderna blir tuffa. Dessa djur kan älska med allt de har, och de känner sorg precis som du och jag

Låt inte stereotyper hålla dig från att anta en pit bull

Om du inte är villig att ge upp någon livsstil som inte funkar bra med att ha ett husdjur, ska du inte göra det. Vi båda arbetar heltid, så det betyder att Bailey är ensam hemma några veckor hela dagen själv. Det innebär att vi måste se till att vi gör tid att sluta med jämna mellanrum för att besöka henne och lät henne gå på toaletten medan vi är på jobbet. Det betyder att jag inte kan spendera min lunchrast gallivanting runt staden, eftersom jag har någon hemma beroende på mig att inse hennes behov. När du kommer hem och hälsade på dörren med så mycket kärlek och spänning, kommer du att förstå hur det är helt klart värt det.

Snälla, innan du tar stort steg att lägga en annan medlem till din familj, se till att du vet vad du registrerar dig för. Att ha ett husdjur är lika mycket arbete som att ha ett barn, och de behöver dig lika mycket. Djur har känslor och behov som vi gör, och att de inte alltid har möjlighet att uttrycka sina känslor för oss. Du behöver inte vara perfekt, du måste bara göra ditt bästa. Jag garanterar ditt husdjur kommer att älska dig med allt de har, oavsett, så bara se till att du ger dem din bästa också.

Gabrielle bloggar på mitt liv på ett infall.

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Varför ben buljong är en hälsosam kost val för vissa hundar

Post Husdjur

Ska hundar verkligen äta rå mat? vi bad experter för svar

Post Husdjur

10 unika husdjur du kommer älska lika mycket som en katt eller hund

Post Husdjur

Hur mycket kostar det faktiskt att äga en katt?

Post Husdjur

Slår ut kullsträning Din katt är ungefär som potty träning ditt barn

Post Husdjur

Jag bryr mig inte hur hög vår veterinärräkning är - mina husdjur är värda det

Post Husdjur

Varför släckar hundarna sina tassar?

Post Husdjur

Kan din hund lida av klinisk depression?

Post Husdjur

De 10 mest skadliga helgdagsfaren

Post Husdjur

Är din hunds mikrochip orsakad av mer skada än bra?

Post Husdjur

Om hundar inte svettas, hur svalnar de?

Post Husdjur

Min hund hjälper mig att hantera min politiska ångest