Hur ser världen ut på hundar? nu vet vi | BurnbrightLove.com

Hur ser världen ut på hundar? nu vet vi

Hur ser världen ut på hundar? nu vet vi

Vi har alla hört hundra tusen gånger att hundar är färgblinda. Och insvept i det att de inte kan se TV-apparater. Men om du någonsin sett din hund dregla genom en Kibbles 'n Bits kommersiella, undrar du nog bara hur exakt dessa påståenden är. Verkligen, vad världen se ut för hundar? Har de bara se världen i svart och vitt, eller finns det mer till historien?

Med ett ord, ja - det finns mer till historien.

Sanningen är att det mesta av vad vi lärt oss om hundens syn uppväxt bygger på missuppfattningar. Du kanske vill sitta ner för shocker: Hundar är inte i själva verket, colorblind.

Skulle hundar verkligen äta rå mat? Vi frågade experterna svar

Crazy, eller hur? Nästa sak du vet, kommer någon avslöja teorin att äta morötter gör att man ser bättre. Vänta, vad menar du det är inte sant heller? Mitt liv är en lögn. Guldkant är dock den lyckliga nyheten att hundar egentligen inte måste gå igenom livet i svartvitt.

load...

"The Pet Lady" Dana Humphrey- professor och program facilitator i PET marknadsföring och designavdelning vid Fashion Institute of Technology - sammanfattade det på ett lättförståeligt sätt, berättar SheKnows "Ny forskning visar att hundar färgskala av synen är begränsad till blått och gult. Så om du kastar en röd frisbee på grönt gräs, allt ser grått till dem."

Humphrey påstående upprepas av Jay Neitz en färgseende forskare vid University of Washington som har utfört ett flertal studier om färgseende hos hundar.

I en intervju med Live Science, Neitz bekräftade att hundarnas ögon (som de flesta däggdjur) innehåller bara två av de färg upptäcka celler som kallas kottar. Konerna i hundarnas ögon att deras hjärnor att skilja blått från gul, men inte rött från grönt.

load...

6 brutto skäl bör du sluta låta hunden kyssa dig

Detta innebär att en hund vision är mycket likt någon som lider av röd-grön colorblindness. Eftersom neuroner inuti deras ögats näthinna inte påverkas av rött ljus eller grönt ljus, Hundar hjärnor inte uppfattar dessa två färger. Snarare de helt enkelt se nyanser av grått.

Om du dyker djupare in Neitz slutsatser, är det visat att hundar se hela regnbågen differentlythan människor gör. Även om vi ser det ROYGBIV - eller röd, orange, gul, grön, blå-grön, indigo och violett - hundar ser det som mycket mörkgrå, mörkgula (typ av brunaktig), ljusgul, grå, ljusblå och mörkblå.

Dessutom är hundarnas synskärpa inte lika bra som människor - psykologi Todaycompares det till den mänskliga motsvarigheten till 20/75, som hundar är mycket framsynt. Detta innebär att förutom att i princip vara röd-grön färgblind, allt ser lite suddigt för hundar också.

Vad betyder detta för din vovve vän? Tja, inte behöver han glasögon, om det är vad du tänker. Eftersom hundar inte vet något annat sätt, med suddiga, mindre färgstarka syn inte störa dem. Deras vattenskål är halvfullt, så att säga.

Vår favorit superfood krydda bör läggas till din hunds diet

Vad betyder det för dig? Ingenting, egentligen, eftersom du uppenbarligen älskar ditt husdjur, även om han gör tanke tomater är mörkgrå. En sak du kan göra för att eventuellt ge ditt husdjur en tass upp är att köpa husdjur leksaker i ljusa gula och blues.

Även om vissa forskare tror att hundar väljer sällan använda snävt intervall av färg diskriminering de har - i stället bara kommer av ljus eller mörker av ett objekt - några studier har visat att hundar väljer medvetet poster i colorsthey kan se.

load...

Och om du någonsin nyfiken på vad som ser ut som (vad en hund ser), har du tur. Det finns en hund Vision applikation på internetthat tillåter dig att koppla in en bild och få en simulerad version av hur din hund kan se vad uppfattning presenteras i bilden.

Så vi vet hur den verkliga världen ser till hundar, men hur de skärmar som vi alltid limmade till? Kan de se vad som finns på TV? Tja, enligt Ernst-Otto Ropstad, docent vid Norwegian School of Veterinary Science, "De ser nog TV lika bra som de ser världen i allmänhet.”

Även hundar kan ha haft vissa problem att visa gamla TV-apparater, Ropstad förklarar: ”Nu när moderna TV-apparater generera fler bilder per sekund, hundar kan uppfatta bilderna som film, precis som vi gör.”

Så, nej du inte galen när det verkar som din hund att titta på TV med dig. De kan inte behandla det innehåll som vi kan, men de är definitivt ser samma bilder, bara med lite mer gult och blått.

Innan du går, ta en titt slideshowbelow:

Bild: shark_toof / Instagram

Glöm inte att klämma fast denna info!

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Din katt som sover i lådan kan vara tecken på ett allvarligt problem

Post Husdjur

Hur man hjälper din hund att undvika torr, kliande hud i vinter

Post Husdjur

Cesar Millan ger oss några av hans mest överraskande och effektiva hundträningstips

Post Husdjur

8 tecken på att din hund är stressad

Post Husdjur

Hoppar blir hotade (och eventuellt utrotade) är sämre än du trodde

Post Husdjur

9 av dina mest pressande hund hälsa frågor besvaras

Post Husdjur

Kan loppor verkligen behandlas eller förhindras naturligt?

Post Husdjur

Varje enda skyddskatt i New York City ligger i karantän

Post Husdjur

200 små hundnamn som ger din mini-pup några seriösa swagger

Post Husdjur

7 tips för att ta den perfekta doggie-bilden

Post Husdjur

Katt nyser är bedårande, men de kan också betyda att du behöver ringa till veterinären

Post Husdjur

Hur mycket kostar det faktiskt att äga en katt?