Hur mycket kostar det faktiskt att äga en katt? | BurnbrightLove.com

Hur mycket kostar det faktiskt att äga en katt?

Hur mycket kostar det faktiskt att äga en katt?

Det är lätt att upplösas i en pöl av sentimental goo när du letar efter en gosig katt i ansiktet, vilket gör rationella tankar som kostnader Pet Care försvinna innan dina besotted hjärtformade-emoji ögon. Dock är katt ägande ett stort åtagande, och du bör veta kostnaderna går in.

Vad är en hälsosam vikt för katter? Siffrorna förmodligen inte vad du tror

Det är självklart att kärleken mellan en katt och dess mänskliga är ovärderlig, men ändå - att vara en ansvarsfull djurägare innebär att veta om du kan inte bara ge ditt husdjur ovillkorlig kärlek, men också uppfylla alla sina andra grundläggande och oförutsedda behov.

Om du funderar på att göra en katt del av din familj, kanske du tror den initiala investeringen är där du tillbringar större delen av dina pengar. Särskilt om du planerar att köpa en renrasig katt från en uppfödare. Men rutinen kostnaderna för att äga en katt varje år vida överstiger den inledande kostnaderna när du faktor i dessa kostnader per år.

load...

För en prydlig sammanbrott, låt oss börja med ASPCA sällskapsdjur och sjukvårdskostnader jämförelse diagram. Enligt diagrammet de genomsnittliga årliga kostnaderna för att äga en katt är som följer:

Mat: $ 115

Återkommande medicinska: $ 160

Kull: $ 165

Leksaker och behandlar: $ 25

Sjukförsäkring: $ 175

Diverse kostnader: $ 30

Som kommer till totalt $ 875 i rutin årliga kostnaderna förknippade med att äga en katt. Så låt oss par som med kapitalkostnader:

Spay eller neutrum: $ 145

Andra initial medicinsk: $ 130

Krage och koppel: $ 10

Kattlådan: $ 25

Klös: $ 15

Bärare: $ 40

Dessa kostnader uppgår till $ 365, för en totalsumma på $ 1035 i katt vård costsfor det första året. Det är dock viktigt att notera att dessa siffror är mycket subjektiva och kan variera beroende på var du bor, ras katt du äger och andra variabler.

load...

Är katten nyser normal - eller anledning till oro?

Dessutom gör ASPCA diagrammet ingår inte kapitalkostnader för antagande eller köp av en katt. När kommissionen antar en katt, kan du betala allt från $ 75 till $ 125 eller mer, beroende på räddningsorganisation. (På den positiva sidan, högre adoption avgifter inkluderar generellt spay / neuter och andra sjukvårdskostnader.) Att köpa från en uppfödare är en helt annan racketsporter. Med de flesta ansedda kattuppfödare är du förmodligen kommer att betala $ 750 eller mer.

Sedan är det frågan om akut veterinär vård. Skulle din kisse kräver omedelbar läkarvård, kommer det förmodligen ställa dig tillbaka en annan $ 2000 till $ 3000, enligt Dr Louise Murray, vice ordförande i ASPCA Bergh Memorial Animal Hospital i New York - och det är icke-kirurgisk. Om din katt kräver akut kirurgi, kommer kostnaden troligen vara närmare $ 3000 till $ 5000 intervall.

Så om du skulle sätta en siffra på den verkliga kostnaden för att äga en katt, kan vi beräkna minimibeloppet genom att multiplicera de beräknade årliga kostnaderna för att äga en katt ($ 875) med den genomsnittliga livslängden för en katt, som är cirka 15. Det ger oss $ 13.125. Men vi måste också lägga i $ 365 kapitalkostnader vård, vilket leder oss till ca $ 13.490.

Du lookin' för att tillbringa minst $ 13.490 på din katt under sin livstid. Beroende på kostnader nödsituationer och andra faktorer, men kan denna siffra komma närmare till $ 18.000 märket. Jag vet vad du tänker - du måste vara kattunge mig rätt mjau.

11 DIY katt projekt du kan göra med material som du redan har

Men om man tänker på det, det är ett litet pris att betala för ren njutning av din katts företag under årens lopp och den enorma glädje som kitty företag kommer att ge dig. Om du behöver mer uppmuntran, bara titta på det här sättet: Det är fortfarande billigare än kostnaden för att äga en hund.

load...

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Hur ofta ska du tvätta din hund?

Post Husdjur

6 misstag som husföräldrar gör när de försöker lägga sitt husdjur på en diet

Post Husdjur

9 viktiga tips för att ta hand om din nya fisk

Post Husdjur

12 giftiga växter som kattägare inte borde hålla i sitt hem

Post Husdjur

12 överraskande (och ibland skumma) tecken, din katt hatar faktiskt inte dig

Post Husdjur

Varför rullar hundar i poop?

Post Husdjur

Hur många hundar är för många?

Post Husdjur

Min hunds torra hud visade sig vara ett allvarligt medicinskt tillstånd

Post Husdjur

Kan husdjur vara rasistiska?

Post Husdjur

Varför verkar inte hundar ha navelknappar?

Post Husdjur

De verkliga anledningarna till att din valp väcker dig på natten

Post Husdjur

Håller rakningen på hundens kappa dem verkligen svalare?