Hur många hundar är för många? | BurnbrightLove.com

Hur många hundar är för många?

Hur många hundar är för många?

Innan jag träffade min man, han sprang med en förpackning. Han hade fyra hundar hemma under ett tak - en boxare, en cocker spaniel, en Chihuahua och blåttheeler - och som han beskrev det, det var fullständigt kaos.

Ta mer än två hundar till hunden parken eller runt kvarteret för en kvällspromenad, och du får några roliga utseende. Det är den allmänna uppfattningen att en eller två hundar per hushåll är acceptabelt i Amerika. Något mer, och du kan bli känd som den lokala hund dam, och du kanske upptäcker att dina två ben inte kan hålla jämna steg med vargflock.

Statistik stödja denna accepterade normen - American Veterinary Medical Foundation bekräftar att 36,5 procent av hundägande householdsin USA har 1,6 hundar i genomsnitt. Hur många husdjur du har kan också bero på var du bor. Människor i nordöst, som troligen lever i tätorter med mindre bakgård utrymme, har färre petsthan de Midwesterners bor i vidderna.

load...

15 Crazy-Genius Life Hacks för hundägare

Men detta fortfarande inte svara på frågan alla vill veta: Är det OK att ha fler än två hundar? Hur många hundar är för många? Hur många hundar kan en person eller familj rimligen hantera?

Är en av de ensammaste nummer?

Medan Three Dog Night förmodligen inte talade om sällskapsdjur sällskap när de sjöng "One är ensammaste nummer," många djurägare ta detta till hjärtat. Tanken är att, precis som människor, kan människans bästa vän bli ensam när det är kvar hemma ensam hela dagen utan ett annat djur vän. Avrundning att 1,6-hundar per hushåll statistik, djurägare väljer ofta att få en andra hund att hålla sin första hund företag.

load...

Detta var vår logiska när vi antog en andra Chihuahua koppla ihop med vår första. Vi tänkte att eftersom vår familj var borta eller upptagen under större delen av dagen, åtminstone hundarna skulle ha varandra. Efter åtta år som yappy frenemies verkar vår plan att ha fungerat. På de goda dagarna, våra Chihuahuas tycks åtminstone trösta sig varandra.

12 regler att följa när du anta ett andra hund

Men beslutet att få en andra hund är inte alltid så enkelt, varnar Dr Patrick Mahaney, Los Angeles hus-call veterinär och ägare of California Pet akupunktur och välbefinnande (CPAW), Inc. Det finns flera saker att tänka på innan du lägger hund nummer två till packningen. "Att ha flera hundar i ett hushåll kan vara en positiv eller negativ upplevelse, beroende på en mängd olika faktorer. Om ditt hushåll innehåller mycket små barn, äldre människor eller de som har nedsatt rörlighet eller immunsystemets funktion (cancer, HIV, graviditet), sedan ha fler hundar kan bidra till ökade hushålls krav, stressorer eller ens skapa risk för skada eller sjukdom (flea / fästingburna sjukdomar, inälvsparasiter, etc.)," ​​Dr Mahaney säger.

David Wright av iWorkdogsis ett fan av att äga flera hundar - så länge vissa kriterier uppfylls först. Wright säger att i motsats till vad många tror, ​​är en anledning notto få en andra hund med det enda syftet att hålla den första hunden företaget. "Problemet är när människor får nya hundar för att hålla sin nuvarande hundar företag. Det är inte alltid en bra idé. Det är som om dina föräldrar skulle välja dina vänner. Det finns ingen garanti för att hundarna ska komma överens", förklarar han.

Wright råd: "När du lägger till en annan hund till din familj, se till att du lägger till att hunden för att du vill ha en annan hund. Kom ihåg varje gång du lägger till en hund, du lägger dubbelt arbete och halva tiden med varje hund. Äga flera hundar blir osäkra när du inte kan kontrollera din hund. Jag kan inte betona vikten av grundläggande lydnad tillräckligt. Om du inte kan ringa en hund att comeaway från en distraktion, så ska du nog fixa det innan du lägga till ytterligare en."

load...

Tre är det magiska numret

Om vi ​​alla följde Wrights gyllene regel för djurägande, då bakgård hund förpackningar skulle aldrig komma ur kontroll, och världen skulle vara en lycklig plats. Det är viktigt att fokusera på utbildning och beteende en hund innan du lägger en annan, som Wright noterade, men de flesta djurägare fortfarande letar efter en solid nummer. Hur många hundar i ett hushåll anses säkra?

Det är där de goda nyheterna kommer in. De flesta djurvårdsexperter allmänt överens om att tre är nota publik när det gäller att äga mer än en hund. Till skillnad från det fruktade mitt barn syndrom du ser i tre-kid familjer med tre välutbildade valpar kan vara harmonisk när hundarna balanserar ut varandra. "Det har varit min erfarenhet av att arbeta med djur och djurägare att tre hundar är den perfekta 'stam'. Jag gillar särskilt idén med att ha hundarna vara av olika åldrar ", säger pet sorg coach Judy Helm Wright.

Karen Nash, djur räddare och ägare av sällskapsdjur sjukvården Sniff tryne, håller med om att två eller tre hundar är bättre än en, men mer än tre kan utgöra ett problem. Hon förklarar, "Jag tycker för ägaren, två eller tre på max är en bekväm antal att hantera. Jag har haft fyra hundar, och även vara en professionell, fann jag att det är en hel del. Med två eller tre, du fortfarande har tillräckligt med tid att ägna åt alla och ändå ge individuell uppmärksamhet."

Just nu är vi två hundfamiljen, men jag har inga problem att påpeka felet av min mans sätt om han någonsin vill expandera till ett fyrahund hushåll igen. "Rätt" antal hundar i ett hem är ett individuellt beslut och beror på faktorer som tid, utrymme och pengar - tre små hundar skulle vara lättare och billigare att carefor än tre stora hundar, till exempel. Men som Nash och Wright påpekade, det är där balansen börjar tippa till en punkt som kan vara farligt för en domesticerad hund pack: Tre företag, och fyra hundar är alltför många.

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Om din hunds bark plötsligt förändras kan det vara tecken på ett hälsoproblem

Post Husdjur

Hur många gånger om dagen borde en hund faktiskt äta?

Post Husdjur

Fakta om tyska herdar du behöver veta innan du adopterar en

Post Husdjur

Varför äter hundar gräs?

Post Husdjur

11 tips som gör din hunds badtid så mycket lättare

Post Husdjur

Varför är katter så besatta av lådor?

Post Husdjur

7 tips för att ta den perfekta doggie-bilden

Post Husdjur

Blir våra husdjur arg på oss? vi bad ett husdjur psykiskt att ta reda på

Post Husdjur

10 kattraser som har de absolut bästa personligheterna

Post Husdjur

11 saker förstår endast gränsöverskridande ägare

Post Husdjur

Kan loppor verkligen behandlas eller förhindras naturligt?

Post Husdjur

12 giftiga växter som kattägare inte borde hålla i sitt hem